Historia

Timon taipale avattiin juhlallisin menoin 24.2.2019


24.2.2019: Timon taipale avattiin juhlallisin avajaismenoin Savitaipaleen Lepänkannossa aurinkoisena sunnuntaipäivänä 24.2.2019.

Luistelujaoston puheenjohtaja Jarmo Peltonen toivotti runsaslukuisen patikoitsijajoukon tervetulleeksi avajaisiin ja toivoi, että pidetään kotikuntamme pyörät pyörimässä eikä anneta polkujen ruohottua, vaan lauletaan ja tanssitaan, näytellään ja näytetään maailmalle, että Savitaipale on olemassa.

Timon taipale sai nimensä Timo Mikkolan tuumailusta, jossa hän monipuolisena liikunnan ja kulttuurin harrastajana ei osannut nimetä lempiharrastuksiaan vaan totesi, että MIE HARRASTAN SAVITAIPALETTA.

Kunnanhallituksen jäsen Kari Kotirinta toi avajaispuheessaan esille Timo Mikkolan liikuntaan innostavan ja kannustavan elämäntyön savitaipalelaisten hyväksi. Puheen jälkeen Kotirinta aukaisi polulle johdattavan havuköynnöksen ja toivotti polulle runsasta käyttöä.

Timo Mikkolan (1963–2018) muistolle järjestetty Timon jalanjäljillä - patikkaretki Rovastinojalle keräsi sunnuntaina 200 osallistujaa ja edeltävänä perjantaina sen kävi patikoimassa 130 koululaista ja opettajaa.

Olkkolan rannasta lähtevällä reitillä oli kävelijöitä jo ennen opastettua starttia ja matkaa perille saakka kertyi 8,5 km. Lepänkannosta Rovastinojalle oli kaksi vaihtoehtoista reittiä (3,5 km). Toinen reitti metsätietä pitkin ja toinen, 1,2 km:n matkalta, oli tampattu jaloin Jääkauden jäljillä -polkua myötäillen. Vuonna 2005, kun Etelä-Karjalaan tehtiin retkeilyverkostoa (projekti), oli Timo Mikkola oppilaineen mukana Jääkauden jäljillä- polun raivauksessa ja tallaamisessa. Tämä polku nimettiin nyt Timon taipaleeksi.

Timo Mikkola ehti olla 20 vuotta ideoimassa ja luotsaamassa Kuolimon luistelutapahtumaa, jota tänä vuonna ei heikon jäätilanteen vuoksi voitu järjestää. Timon jalanjäljillä -patikkaretki Rovastinojalle oli Luistelujaoston kunnianosoitus hänen liikunnan hyväksi tekemälleen elämäntyölle.

Opasteet pidetään reiteillä viikon ajan eli sunnuntaihin 3.3. saakka. Luistelujaosto kiittää kaikkia patikkaretkeen ja talkoisiin osallistuneita.