Korttelijalis 08-05 synt. 2016

PELISÄÄNNÖT

 

1. TOIMINNAN LEIKINOMAISUUS tarkoittaa hauskuutta ja hyvää mieltä, joka näkyy treeneissä ja peleissä. Hyväksymme sen, että kaikki joukkueen toiminta lähtee lasten lähtökohdista ja lasten ehdoilla, ei vanhempien.

2. TASAVERTAISUUS JA HYVÄ JOUKKUEHENKI tarkoittaa kaikkien pelaajien tasapuolista huomioimista ja kannustamista taidoista riippumatta.

3. ESIMERKILLISYYS tarkoittaa, että olemme hyvänä esimerkkinä kentän laidalla. Emme huuda tuomareille emmekä vastustajan pelaajille tai valmentajille. Huomioimme myös vastustajan hienot suoritukset. Kiinnitämme huomiota käytökseemme emmekä tupakoi emmekä kiroile treeni-/pelipaikan läheisyydessä.

4. KANNUSTUS tarkoittaa, että kannustamme emmekä valmenna tai anna ohjeita pelaajillemme. Kannustamme lapsia tsemppaamaan treeneissä ja peleissä, kannustamme heitä keskittymään harjoituksiin sekä liikkumaan monipuolisesti. Kannustamme lapsiamme omatoimiseen harjoitteluun ohjattujen treenien ulkopuolella ja kannustamme lapsiamme arkiliikunnassa (pyöräily, kävely).

5. TYÖRAUHA tarkoittaa, että annamme joukkueelle ja valmentajille työrauhan. Treeneissä ja peleissä lasta ohjaa valmentaja ja apuvalmentajat, emme me vanhemmat kentän laidalta. Peleissä pelaajien vaihtoalueelle emme me vanhemmat mene. Annamme valmentajille ja pelaajille työrauhan myös pelejä ja harjoituksia koskevissa palavereissa.

6. SITOUTUNEISUUS tarkoittaa vanhempien aktiivista osallistumista ja sitoutumista joukkueen toimintaan. Vastaamme joukkuetta ja pelaajia koskeviin kyselyihin ajoissa. Tuomme lapset ajoissa treeneihin ja peleihin ilmoitettuna ajankohtana. Ilmoittaudumme peleihin sääntöjen mukaisesti.

7. PELELEIHIN ILMOITTAUTUMINEN: Käytämme peleihin ilmoittautumiseen nimenhuuto.comia. Peleihin ilmoittautuminen tapahtuu valitsemalla in tai out oman lapsen kohdalta tapahtumista. Toimimme niin, että ilmoittautuminen on mahdollisen sitova ja peruutuksista ilmoitettaisi aina ajoissa. Mielellään vuorokautta ennen pelitapahtumaa.

8. SOSIAALINEN MEDIA: ohjaamme lapsia toimimaan reilusti ja oikeudenmukaisesti toisia kohtaan myös sosiaalisessa mediassa. Joukkueen nimellä oleviin ryhmiin voi jokainen joukkueen jäsen osallistua, eikä kenelläkään ole lupa poistaa toista pelaajaa ryhmästä. Negatiiviseen toimintaan puututaan tarvittaessa.

Yleisiä ohjeita: 
1. Harjoitukset on maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 18.00-19.30 tekonurmella ellei toisin ilmoiteta. Valmentajista joku on paikalla 17.45, joten pelaajat voivat tulla tekemään omatoimisia alkulämmittelyjä kentälle ja huolehtia, että tarvittavat pelivälineet on mukana ja päällä ja, että myös vesipullo on täytetty. Harjoitukset alkavat klo 18.00, joten toiveena on, että pelaajat ovat silloin valmiina harjoituksiin. 
2. Peleissä pelaamme seuraavissa sarjoissa (F8,F9,E10,E10t,E11). Pelaajat valitaan peleihin ilmoittautumisen mukaan, mutta valintaan vaikuttaa myös harjoituksissa käynti, oma ikäluokka ja aktiivisuus. Valinnan tekevät kyseisen joukkueen valmentajat. 
3. Pelaajia kannustetaan harjoitusten ja pelien aikana. Pelaajille annetaan henkilökohtaista palautetta ja kirjallinen diplomi ja palaute kauden jälkeen. Pelaajia palkitaan myös kauden jälkeen. Pelaajien palkitsemisessa huomioidaan harjoitusaktiivisuus, asenne ja kehittyminen pelaajana. 
4. Pelaajat voivat käyttää harjoituksissa omia palloja. Pallojen nimeäminen tulee huolehtia. Oma pallo antaa myös mahdollisuuden omatoimiseen harjoitteluun, joka ei tarvitse paljon tilaa. 
5. Pelitapahtumissa tuetaan peliohjaajia. Valmentajat eivät kyseenalaista ohjaajien toimintaa pelin aikana, vaan neuvovat ja antavat palautetta pelin jälkeen. Jos peliohjaajat ovat alaikäisiä, olisi hyvä, että yksi tai useampi aikuinen olisi tukemassa ja auttamassa peliohjaajia samoin pukeutuneena.