C1-poj. Otteluraportit

LuFT-StU:n  SM - KARSINTA PELATTU                                      23.8.2015

LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen SM-karsinnat pelattiin 22.8. – 23.8.2015 Tampereella. Reissusta jäi lähinnä mieleen hotelli Torni ja sen hienot näkymät 26:sta kerroksesta.

Ensimmäisenä päivänä kohdattiin Tapanilan Erä ja isäntäjoukkue Nokian KrP. Kohtuullisen kovan pyörityksen jälkeen päivästä tuloksena kaksi tappiota. Seuraavana päivänä kohdattiin YPA Lighting ja tästä pelistä reilu voitto. Viimeisessä pelissä ratkaistiin paikka jatkokarsintoihin SBT Merikosken kohtaamisella. Kaksi erää oli peli hyvin hallussa, mutta kolmas erä oli liikaa kapealle materiaalille ja tuloksena tappio 4-6.

Eli pelejä jatketaan sitten aluesarjassa kuten viime kaudellakin. Onnittelut Nokian KrP:lle SM-sarjapaikasta ja tsemppiä Erälle ja Merikoskelle jatkokarsintoihin.

LuFT-StU AVASI KAUDEN TAPPIOLLA JA VOITOLLA                          27.9.2015

LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen ensimmäiset pelit alkusarjassa pelattiin Lappeenrannassa.

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin uusi tuttavuus, HU-46 Hollolasta. Pelin alku oli tasaista, mutta pikkuhiljaa LuFT-StU peli muuttui väkinäiseksi kivireen vetämiseksi. HU-46 syötteli hyvin ja LuFT-StU pelurit juoksentelivat pallon perässä sinne ja tänne. Koko joukkueen puolustus oli aivan tuuliajolla ja HU-46 pelureita oli vapaana siellä ja täällä. Haluttoman ja surkean esityksen jälkeen selvä tappio numeroin 4-11.

Toisessa pelissä vastaan asettui Kouvolan Sudet. LuFT-StU hallitsi peliä selvästi ja kolmannen erän alkupuolella peli päättyi voittoon 14-2.

Kausi saatiin käytiin melko lailla nihkeästi. Mikäli peli ei parane selvästi, on turha haaveilla ylemmän jatkosarjan paikasta. Mutta treenataan nyt pari viikkoa ja toivotaan, että seuraavassa turnauksessa nähdään joukkueelta tiivistä ja liikkuvaa peliä.

JT

LuFT-StU PARANSI PELIÄÄN                                                               11.10.2015

LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen pelit jatkuivat Kouvolassa.

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin Ponovo Lappeenrannasta. LuFT-StU oli latautunut hyvin peliin, peli oli tiivistä ja palloa pistettiin hyvin liikkeelle. Peliä avattiin nopeasti ja pyrittiin laukomaan mahdollisimman paljon. Hienon esityksen jälkeen voitto numeroin 12-3.

Toisessa pelissä vastaan asettui vanha tuttu SB Heinola. Peli oli melko tasaista, mutta SB Heinola oli tehokkaampi maalin edessä. LuFT-StU:lla ei ollut tuuria matkassa tällä kertaa, neljä kertaa pallo pyöri vastustaja maaliviivalla, mutta ei vaan pyörähtänyt sisään. Pelistä tappio numeroin 4-7.

Peli oli hieman parantunut viime kerrasta ja asenne oli myös kohdallaan. Paremmalla tuurilla olisi myös toisessa pelissä ollut mahdollisuuksia, mutta jos et itse tee, niin kaveri sitten tekee. Joka tapauksessa, pidetään puolitoista viikkoa lomaa salibandysta ja jatketaan sitten.

JT

LuFT-StU NAPPASI PISTEEN SARJAJOHTAJALTA                              1.11.2015

LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen pelit jatkuivat Vierumäellä. Edessä olivat kovat vastustajat, sarjan ykkönen NST Lappeenrannasta ja sarjakakkonen Lahden PHSB.

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin sarjajohtaja NST, vain 30 sekuntia taulussa ja palloa jo kaivettiin omasta pömpelistä. LuFT-StU oli kuitenkin latautunut hyvin peliin, kovaa työtä jatkettiin. Kaksi erää LuFT-StU jopa lievästi hallitsi peliä, maalintekopaikkoja oli enemmän kuin vastustajalla. Maaleja tehtiin kuitenkin tasatahtiin ja kun peliaikaa oli jäljellä enää 1 minuutti, tilanteessa 5-5 NST sai jäähyn ja LuFT-StU sai loistavan mahdollisuuden voittaa ottelu. Ylivoimalla lähdettiin ratkaisemaan peliä, mutta 29 sekuntia ennen loppua palloa kaivettiinkin omasta pömpelistä, NST teki alivoimamaalin ja siirtyi harmittavasti 6-5 johtoon. LuFT-StU otti maalivahdin pois ja 12 sekuntia ennen loppua ansaittu tasoitus 6-6, ja näin piste sarjajohtajalta.

Toisessa pelissä vastaan asettui sarjakakkonen, viime kaudella SM-sarjassa pelannut Lahden PHSB. PHSB hallitsi selvästi peliä, LuFT-StU menetti edellisessä pelissä yhden pelaajan joten mukana oli vain 9 kenttäpelaajaa. Hienon ja uhrautuvan taistelun jälkeen kuitenkin tappio numeroin 2-4, PHSB ansaitsi voiton.

LuFT-StU pelasi tämän kauden parhaat pelinsä, koko joukkue nosti tasoaan selvästi. Koko joukkueen puolustus oli selvästi tiivistynyt ja jalallakin pärjättiin lupaavan hyvin. Joukkueen kunto on nousussa, mutta on tietenkin selvää, että kahdella ketjulla pelaaminen kovia vastustajia vastaan alkaa lopussa tuntumaan. Maalivahtipeli on kunnossa, vielä hiukan lisää tiiviyttä koko joukkueen puolustamiseen, sitä kautta pari maalia vähemmän omaan päähän. Maalipaikkoja pystytään luomaan riittävästi, pikkasen terävyyttä lisää niin hyvä tulee.

JT

LuFT-StU OTTI KAKSI VOITTOA LAHDESSA                                   22.11.2015

LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen pelit jatkuivat Lahdessa. Vastustajat olivat tällä kertaa HU-46 Hollolasta ja Kouvolan Sudet.

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin HU-46, jolle oltiin avauskierroksella hävitty melko selvin numeroin. Ensimmäinen erä mentiin tasatahtia, mutta toisessa erässä LuFT-StU ratkaisi ottelun HU-46 jäähyillessä. Ylivoimapeli pyöri melko lailla näyttävästi ja näin loppujen lopuksi selvä voitto numeroin 10-5.

Toisessa pelissä vastaan asettui Kouvolan Sudet. Kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla peli päättyi voittoon numeroin 12-0.

LuFT-StU nousi kahden voiton ansiosta tällä hetkellä sarjassa kolmannelle tilalle. Peli oli tämän viikonlopun osalta hyvin kohdallaan. Virheitä pelissä tietenkin sattuu, mutta on hienoa nähdä, että virheen jälkeen on koko joukkue yhtenä miehenä auttamassa kaveria. Menetetty pallo taistellaan takaisin ja jälleen lähdetään uudestaan yrittämään.

JT

LuFT-StU JATKAA SARJAKOLMOSENA                                          5.12.2015

LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen pelit jatkuivat Hollolassa. Vastustajat olivat tällä kertaa SB Heinola ja PoNoVo Lappeenrannasta.

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin SB Heinola, jolle oltiin avauskierroksella hävitty. Joukkue oli hyvin latautunut ja peliin lähdettiin valmiina taistelemaan. LuFT-StU hallitsi lievästi peliä, mutta SB Heinola ei myöskään antanut periksi. Kovavauhtisen taistelun jälkeen taululla komeilivat voittonumerot 6-3.

Toisessa pelissä vastaan asettui PoNoVo Lappeenrannasta. Pelin alku oli tasaista, mutta pikkuhiljaa ote alkoi siirtyä Ponovolle. LuFT-StU koko joukkueen puolustus hajosi, etäisyydet kasvoivat pitkiksi. Karvauspeli epäonnistui ja Ponovon pelurit juoksivat ohi vasemmalta ja oikealta ja vaarallisia ylivoimahyökkäyksiä tuli liikaa. LuFT-StU joutui ottelussa tappiolle eikä oikein kunnon kirivaihdetta saatu päälle missään vaiheessa. Loppujen lopuksi tappio numeroin 5-8, PoNoVo ansaitsi voiton.

LuFT-StU säilytti kuitenkin sarjassa kolmannen tilansa. Jäljellä on kaksi ottelua, joten kaikki on omissa käsissä, jos ylempää jatkosarjaa ajatellaan. Alkusarjan viimeinen turnaus pelataan vielä ennen joulua ja siellä ratkaisut tapahtuvat. Mukavasti on vielä panosta viimeisissä peleissä.

JT

LuFT-StU PELIT JATKUU ALEMMASSA JATKOSARJASSA              20.12.2015

LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen pelit jatkuivat Joutsenossa. Vastustajat olivat tällä kertaa NST Lappeenrannasta ja PHSB Lahdesta, vastassa siis kaksi sarjan kärkijoukkuetta.

Lähdettiin hakemaan vähintään kahta pistettä, jolla oltaisiin lähes varmasti ylemmässä jatkosarjassa.

Molemmissa peleissä pysyttiin hyvin kovien vastustajien kyydissä kaksi erää, mutta kolmas erä oli liikaa tällä kertaa. Tuloksena siis kaksi tappiota, NST – LuFT/StU 10-3 ja PHSB – LuFT/StU 12-3, ja pelit jatkuvat alemmassa jatkosarjassa.

JT

LuFT-StU ALOITTI PELIT ALEMMASSA JATKOSARJASSA                  9.1.2016

LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen pelit jatkuivat lauantaina 9.1. Kuusankoskella.

Ensimmäisessä pelissä kohdattiin Kouvolan Sudet, peli päättyi 13-1 voittoon kolmannen erän alkuminuuteilla. Toisessa pelissä kohdattiin PoNoVo Lappeenrannasta. Sekavan sähellyksen jälkeen tappio numeroin 6-7.

Ennen pelejä päivän teemaksi sovittiin, että palloa laitetaan nopeasti liikkeelle ja kaikki hakevat vapaata paikkaa. Loppujen lopuksi kävikin sitten niin, että yksi kuljetteli ja hautoi palloa neljän katsellessa suorin jaloin vastustajan selän takana tapahtumien etenemistä. Ei jäänyt paljon jälkipolville kertomista tästä, mutta tulipahan käytyä pelit pelaamassa.

JT

LuFT-StU OTTI KAKSI SELVÄÄ VOITTOA                                              23.1.2016

LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen pelit jatkuivat lauantaina 23.1. Hollolassa.

Vastustajina olivat tällä kertaa Hu-Pa Varkaudesta ja Pisaba Pieksämäeltä. Molemmat joukkueet olivat uusia tuttavuuksia. Selvät voitot kuitenkin molemmista numeroin, Hu-Pa - LuFT-StU 4-14 ja LuFT-StU - Pisaba 10-1.

JT

LuFT-StU PELIT JATKUIVAT JOUTSASSA                                          6.2.2016

LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen pelit jatkuivat lauantaina 6.2.2016 Joutsassa. Vastustajina olivat tällä kertaa HU-46 Hollolasta ja turnauksen isäntäjoukkue Flanels Joutsasta.

HU-46 vastaan mentiin kaksi erää hyvin tasaisissa merkeissä, LuFT-StU loi enemmän maalintekopaikkoja, mutta HU-46 maalivahti pelasi erinomaisen ottelun. Ja sitten kävi niin, että kun et itse tee, niin kaveri tekee. Loppujen lopuksi tuli melko rumilla numeroilla tappio 2-9.

Flanelsia vastaan LuFT-StU hallitsi peliä kaksi ensimmäistä erää, mutta silti kolmanteen lähdettiin tasanumeroista. Kolmannessa erässä saatiin sitten pieni ero aikaiseksi ja näin voitto numeroin 6-3.

LuFT-StU peli ei ollut tällä kertaa kovinkaan kummoisen näköistä. Jos pakit saivat ajoissa avauksen liikkeelle, niin hyökkääjät vastaanottivat avaukset jotenkin huolimattomasti ja pallot kimpoilivat sinne tänne. Suoraan syötöstä ei jostain syystä lauota ollenkaan, pallo otetaan haltuun ja odotetaan, että vastustaja ehtii eteen ja sitten vedetään. Ja sitten aina jossain vaiheessa alkaa se pallon kuskailu joka ei johda mihinkään. Että semmoista tällä kertaa.

JT

LuFT-StU OTTI MURSKAVOITOT VARKAUDESSA                                  20.2.2016

LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen pelit jatkuivat 20.2.2016 Varkaudessa. Vastustajina olivat tällä kertaa PoNoVo Lappeenrannasta ja Kouvolan Sudet.

Ensimmäisessä pelissä kohdattiin PoNoVo, jolle oltiin hävitty kaksi edellistä peliä. Tällä kertaa ei ollut voittajasta epäselvyyttä. PoNoVo:n peliä oltiin vähän opiskeltu, tiedettiin että juoksuvoimaa löytyy keskialueen ylitykseen. Joten keskialue tukittiin ja PoNoVo joutui turvautumaan pitkiin avauksiin. Nekin hoideltiin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta hyvin, joten pelin hallinta saatiin selvästi itselle. Ehjän ja tasapainoisen esityksen jälkeen voitto numeroin 12-4.

Toisessa pelissä Sudet pelasi alussa yritteliäästi, mutta pikkuhiljaa LuFT-StU sai pelinsä käyntiin. Kolmannen erän kolmen minuutin kohdalla peli oli selvä, ja voitto kirjattiin 13-1.

Joukkueelta vaadittiin ennen pelejä tasonnostoa edellisiin peleihin. Karvausta pudotettiin hieman alemmas ja pelureitten etäisyydet olivat tällä kertaa kohdallaan. Kentälliset liikkuivat hyvin ja yhtenäisesti. Pelinavaus toimi hyvin, palloa pistettiin liikkeessä olevalle pelaajalle, vaarallisia maalintekopaikkoja luotiin paljon. Hyökkäyspäässä maltettiin pudottaa palloja puolustajille poikkeuksellisen paljon, vetoja lähti paljon ja lähes aina oli myös maskia vastustajan maalilla. Muutaman kerran pallo kimpoili onnekkaasti vastustajan maaliin, mutta tuuri pitää ansaita ja se ansaittiin tällä kertaa.

JT

LuFT-StU PELEISSÄ PIEKSÄMÄELLÄ                                            5.3.2016

LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen pelit jatkuivat la. 5.3. Pieksämäellä. Vastustajina olivat tällä kertaa Pisaba Pieksämäeltä ja Hu-Pa Varkaudesta.

Ensimmäisessä pelissä kohdattiin turnauksen kotijoukkue Pisaba. Pisaba teki ottelun ensimmäisen maalin, mutta loppujen lopuksi LuFT-StU otti voiton ennen täyttä aikaa numeroin 14-2.

Toisessa pelissä ensimmäistä erää hallittiin selvästi, mutta maalinteko tuotti vaikeuksia. Hu-Pa tukki keskustan hyvin ja teki tehokkaita vastahyökkäyksiä. Ja kun et itse pysty tekemään niin kaveri tekee. Näin kävi tällä kertaa ja tappio numeroin 2-10.

Kenttäpelaajia oli vain 9 kpl mukana. Toisessa pelissä taasen pelattiin itsemme pihalle. Maalintekoa yritettiin ja samalla unohdettiin puolustaminen. Koko joukkueen puolustaminen oli pielessä. Kaiken kaikkiaan eipä tässä muuta, parempaakin on nähty.

JT

LuFT-StU KAUDEN VIIMEISET SARJAPELIT                                      2.4.2016

LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen kauden 2015-2016 viimeiset sarjapelit pelattiin la. 2.4. Lappeenrannan Joutsenohallilla.

Ensimmäisessä pelissä kohdattiin sarjakakkonen HU-46 Hollolasta. LuFT-StU oli sarjassa kolmantena, joten haastetta tähän peliin oli olemassa. LuFT-StU vei peliä alussa ja oltiin jo 5-2 johtotilanteessa. Sitten tapahtui täydellinen herpaantuminen ja tilanne oli yhtäkkiä 5-4, kun lähdettiin kolmanteen erään. LuFT-StU pelurit kuitenkin ryhdistäytyivät pienen puhuttelun jälkeen ja voitto loppujen lopuksi numeroin 7-4. Kohtuullisen hyvä esitys kuitenkin sillä HU-46 on osoittautunut hyvinkin taitavaksi vastustajaksi.

Toisessa pelissä kohdattiin sarjassa viidentenä oleva Flanels Joutsasta. LuFT-StU hallitsi peliä selvästi, mutta maalinteko tuotti vaikeuksia. Näin kauden viimeisestä pelistä tappio numeroin 5-6. Sarjasijoitus kolmas.

Viralliset sarjapelit on nyt pelattu. Kausi oli edelliseen kauteen verrattuna selvä pettymys. Suurin syy lienee se, että pelaajia on yksinkertaisesti liian vähän. Moni tärkeä ja tiukka peli hävittiin kolmannessa erässä väsymyksestä johtuen. Hattua täytyy kuitenkin nostaa kaikille näille sotureille, harkoissa käytiin pääsääntöisesti tarpeeksi aktiivisesti. Keväällä pelataan vielä turnaukset Mikkelissä ja Tallinnassa. Turnausvoittoja lähdetään hakemaan, mutta muutkin sijoitukset ovat toki mahdollisia. Jatkaako tämä joukkue vielä kaudella 2016-2017, en tiedä, se on tällä hetkellä fiftysixty.

JT

LuFT-StU KAUDEN PÄÄTTÄJÄISET TALLINNAN TURNAUKSESSA    22.5.2016

LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen kauden 2015-2016 päättäjäiset vietettiin viikonloppuna Tallinnassa. Samalla vietettiin tämän joukkueen päättäjäisiä muutenkin, sillä ensi kaudelle ei enää pelkästään LuFT-StU joukkuetta saada pelaajapulan johdosta kasaan.

Alkusarjassa kohdattiin ensin FBT Karhut Porista, voitto 4-3. Toisessa pelissä SBS Sisu Vantaalta, voitto 11-1. Kolmannessa pelissä, vastassa oli Oulun Kisko, voitto 6-5. Ja viimeisessä pelissä tasapeli 4-4, vastassa Tukholman Vendelsö Ruotsista. Joten LuFT-StU voitti hienosti alkusarjansa.

Puolivälierissä kohdattiin SB Vantaa. Pelissä oltiin jo häviöllä 2-5, mutta hyvä taisteluilme saatiin päälle ja loppujen lopuksi välieriin hienosti, voitto numeroin 10-7. Välierää johdettiin jo 5-2, kunnes ottelun tuomari otti roolia. Jostakin kumman syystä LuFT-StU peluri sai punaisen kortin, ulosajon ja 5 minuutin jäähyn. Pelattiin jo päivän neljättä peliä, väsymystä oli jo paljon. Taivassalon Tahti teki 4 maalia ylivoimalla ja näin LuFT-StU pronssipeliin.

Pronssipelissä kohdattiin SBS Masku, tappio tästä numeroin 4-7. Turnauksesta jäi kuitenkin hyvä maku, saatiin pelata täydet seitsemän peliä. Samalla tämä oli tämän joukkueen viimeinen peli.

Kiitos ja nöyrä kumarrus kaikille, LuFT:n poikien kanssa mentiin 9 vuotta ! Niistä viimeiset 2 vuotta meni yhdistelmäjoukkue LuFT-StU:n kanssa.