Otteluraportit

Ylialueellinen jatkokarsinta Joutseno                 19.3.2016


Kaakkois-Suomen ja Savo-Karjalan lohkojen alkusarjojen kahden parhaan joukkueen ylialueellinen jatkokarsinta pelattiin Joutsenossa. Kaakkois-Suomesta turnaukseen pääsivät lohkovoittaja Päijät-Hämeen Salibandyseura ja lohkokakkonen StU. Savo-Karjalasta turnaukseen osallistui lohkovoittaja Ulma iisalmesta sekä lohkokakkonen Tuupovaaran Urheilijat Joensuusta.

StU sai turnaukseen pitkästä aikaa palaajia kolmeen kenttään. Tässä suhteessa odotukset olivat korkealla, sillä alkusarjassa StU pelasi monta turnausta alle kymmenellä palaajalla.

StU - PHSB 2-8 (0-1, 1-2, 1-5)

Alusta lähtien PHSB hallitsi palloa ja StU puolusti. PHSB.n hallinnasta huolimatta StU jaksoi puolustaa ja peittää vetoja. 0-0 tilanteessa StU käytti palloa jopa PHSB:n maalin tolpassa, mutta erän viimeisellä minuutilla PHSB maalasi maalin edestä reboundista 0-1 johdon.

StU:n peliä leimasi ihmeellinen hermostuneisuus. Omaa peliä ei saatu käyntiin ja peli meni enemmän tai vähemmän pelkäksi roiskimiseksi. Uusi takaisku tuli heti toisen erän alussa. StU:n peittopeli oli vähän myöhässä tilanteessa ja kova matalan veto painui maskin takaa ohi maalivahti Essi Kultasen. StU:n kavennus tuli erän loppupuolella: Essi Tanninen karvasi pallon Justiina Airakselle, jonka kova laukaus toi tilanteeksi 1-2. Loppuerä mentiin tasaisemmin ja StU pystyi sekin luomaan maalipaikkoja. PHSB kuitenkin maalasi taas erän lopussa: kaukaa tulleen kovan laukauksen Essi Kultanen pystyi torjumaan, mutta 1-3 maali syntyi silti kovasta ruuhkasta maalin edestä.

Kolmannen erän alussa PHSB siirtyi 1-4 johtoon, kun kaukaa tullut matala veto sujahti helpohkosti verkkoon. Ratkaisun makua ottelussa oli erän puolivälissä, kun 1-5 maali syntyi lähes samalla tavalla kuin edellinen - nyt vain maalin edessä oli karmea maski. Lopussa PHSB iloitteli kolme osumaa alle minuutissa StU:n maaliin. Takaiskumaalien seassa Jenni Ovaska kävi iskemässä StU:lle lohdutusosuman maalin kulmalta Nenna Koikkalaisen laukauksen jälkeen.

TuuU - StU  2-2 (0-1, 0-1, 2-0)

TuuU:ta vastaan StU:n peli lähti liikkeelle aivan eri lailla: palloa siirreltiin maltilla ja otettiin hallinta heti ottelun alusta. StU pääsi ylivoimalle parin minuutin pelin jälkeen ja tulosta tuli. YV:n loppupuolella ykköskenttä syötteli upeasti: kuvion päätteeksi Riina Markku paukutti takakulmalta 0-1 johdon tyhjiin Jonna Kelarannan syötöstä.

TuuU pelasi todella suoraviivaisesti ja voimalla vähät hyökkäyksensä kohti StU:n maalia. Yhdestä tällaisesti TuuU sai rankkarin, mutta rankkarin ajaksi maaliin vaihdettu Pauliina Mäkelä peitti vedon hienosti. Ensimmäinen erä oli StU:n selkeää hallintaa, mutta TuuU iski välillä vastahyökkäyksistä ja pitkillä palloilla. Kerran pallo kävi StU-maalin kehikossakin.

StU teki toisen erän alkuun heti 0-2 maaliin. Laitavaparista Jenni Saalasti siirsi Riina Markulle, jonka laukaus upposi TuuU-maaliin omien ja vieraitten valtaisan maskin takaa. Erän loppu mentiin täysin StU:n hallinnassa. Joukkue loi maalipaikkoja, mutta lisäosumia ei nähty.

Kolmannen erän alussa TuuU kavensi tilanteeksi 1-2. StU:n pallonmenetyksestä lähtenyt hyökkäys päättyi kovaan vetoon, jonka reboundista pallo lyötiin maaliin. TuuU alkoi saada yhä enemmän otetta peliin ja kolmas erä olikin tasaisempi. StU loi hyviä paikkoja, mutta useimmiten laukaukset menivät pahasti ohi. Maalivahti Essi Kultanen esitti yhden huipputorjunnan täysin avopaikassa ja heti perään TuuU laukoi pallon tolppaan.

Erän lopulla StU joutui alivoimalle, mutta hoiti sen todella vahvasti. Viime minuuteilla StU ajautui selkeästi puolustuskannalle ja TuuU:n pallonhallinta ja painostus tuotti kirvelevän 2-2 tasoitusosuman vain puolitoista minuuttia ennen loppua.

Tasapeli maistui pahasti tappiolle - niin selkeää oli StU:n hallinta suurimman osan ottelusta.

Ulma - StU  7-1 (0-0, 5-0, 2-1)

Viimeisessä ottelussa ratkottiin toista jatkoon menijää. StU tarvitsi voiton, Ulmalle riitti tasapeli. Ottelun alusta näkyi mitä odotettavissa oli: Ulma piti palloa ja hallitsi ensierää selvästi. StU ei juurikaan laukauksia kohti Ulma-maalia saanut.

Toisen erän alussa StU ei enää onnistunut maaliaan puolustamaan. Kaukaan heitetty kaari pallon putosi StU:n maaliin ja heti perään syntyi 2-0 osuma hyvästä poikkisyötöstä. Ulman kova tahti jatkui: ennen erän puoliväliä tehtiin 3-0 hienolla kuviolla - syöttö maalin takaa ja kova veto vastapalloon maalin kulmalta. Käytännössä ottelu oli ohi viisi minuuttia ennen erän loppua, kun Ulma iski 4-0 ja 5-0 maalit 13 (!) sekunnissa.

Sama hurja tahti jatkui kolmannen erän alkupuolella. 6-0 syntyi hienosta poikkisyötöstä tyhjiin ja 7-0 laukauksella yläkulmaan upeasta kierrosta toisen pelaajaan takaa. Kolmannessa erässä StU sai enemmän otetta Ulman keskittyessä varmistamaan johtoaan ja jatkopaikkaansa. StU:n lohdutusosumaa saatiin odotella viime minuuteille: 7-1 kavennus syntyi alivoimalla vaparista, mutta maali merkittiin Ulman omaksi maaliksi.

 

StU:n kausi oli raskas. Liian moniin alkusarjan turnauksiin lähdettiin niin ettei pelaajia riittänyt edes kahteen kenttään. Lähtökohtaan nähden pääsy jatkokarsintaan oli kova suoritus. Joutsenossa pelaajia riitti, mutta joukkueen yhteispelissä oli ymmärrettävästi parannettavaa, kun yhteisiä harjoituksia (eikä turnauksiakaan!) ei ole pohjalla.

 

 

ALKUSARJA

 

Lappeenrannan turnaus 5.3.2016

StU pääsi lähtemään viimeiseen alkusarjan turnaukseen paineetta, kun jatkosarjapaikka ratkesi edellisellä kierroksella. Vastaan saatiin lohkojohtaja Päijät-Hämeen Salibandyseura ja Flanels Joutsasta. Imatran Voimalla oli mahdollisuus nousta StU:n kanssa tasapisteisiin StU:n hävitessä molemmat pelit ja Voiman vastaavasti voittaessa omansa.

Voima ja StU voittivat yhden kahdesta pelistään, joten piste-ero Voimaan säilyi loppuun saakka. Myös Top Team voitti vain toisen ottelunsa, joten turnauksen tuloksilla StU olisi mennyt jatkoon ilman kabinettipäätöstäkin.

StU:n hahmo turnauksessa oli Sanni Keränen, joka teki Flanels-pelissä viisi maalia.

StU - PHSB  3-5 (1-2, 0-1, 2-2)

Ottelun alku oli StU:lle karmaiseva. Kuusi sekuntia ja pallo oli StU-maalissa ja PHSB 0-1 johdossa. Jatkokaan ei hyvää luvannut, vaikka StU tasoittikin numerot 1-1:een, PHSB piti palloa ja pyöritti peliä vahvasti StU:n alueella. Erän puolivälissä jouduttiin rikkomaan vastustajaa varmassa maalipaikassa. Seuranneesta rankkarista PHSB meni 1-2 johtoon.

Heti toisen erän alussa oli jo ratkaisun makua, kun PHSB teki numeroiksi 1-3. Loppuerä oli kuitenkin numerollisesti tasainen, mutta samaan malliin jatkettiin. PHSB:n nopea pallonsiirtely oli myrkkyä StU:lle ja joukkue joutui pahasti puolustuskannalle. Ajoittain päästiin vastaiskuihin ja saatiin hyviä vetojakin kohti maalia, mutta tuloksetta. PHSB jäi myös ilman maaleja StU:n puolustaessa hyvin ja maalivahti Essi Kultasen torjuessa muutaman pahan paikan.

Kolmannen erän alussa PHSB maalasi jälleen ratkaisevan tuntuiset numerot 1-4. StU:n puolustus sortui peruuttelemaan päästäen PHSB-pelaajan laukomaan osuman läheltä. StU kuitenkin yllätti ja kavensi kahdella pikamaalilla alle minuutissa. 2-4 maalissa Sanni Keränen taisteli pallon hyökkäyspäässä, syötti maalille ja Emmi Jokela iski pallon sisään. 3-4 maalin alusti Tuulia Rantala karvaamalla pallon pakilta. Justiina Airas täräytti tarjoilusta komean osuman aivan maalin yläkulmaan.

StU sai maalaistaan virtaa ja pystyi luomaan joitakin maalipaikkoja. Kirin katkaisi kuitenkin PHSB:n viides maali, joka syntyi harmittavasti samalla tavalla kuin neljäs osuma. Lopun erää PHSB laittoi vieläkin isompaa vaihdetta päälle eikä StU:lla ollut juurikaan enää mahdollisuuksia haastaa lohkovoittajaa.

Ottelutapahtumat

00.06  0-1  Vastustaja
04.23  1-1  Emmi Jokela
09.23  1-2  Vastustaja RL
21.07  1-3  Vastustaja
32.27  1-4  Vastustaja
33.16  2-4  Emmi Jokela (Sanni Keränen)
34.09  3-4  Justiina Airas (Tuuli Rantala)
37.24  3-5  Vastustaja

 

Flanels - StU  5-8 (1-0, 3-4, 1-4)

Tasaisena käyntiin lähteneen ottelun ensimmäinen erä olisi voinut olla StU:lta parempi. Ote oli selvästi Flanelsilla eikä StU: pelin rakentelusta tullut oikein yhtään mitään. Erän puolivälissä Flanels meni 1-0 johtoon ylivoimamaalilla, mutta tämäkään ei StU:ta herättänyt.

Toinen erä alkoi paremmin: Jenni Saalasti toi StU:n tasoihin Jonna Kelarannan syötöstä. Flanels kuittasi osuman nopeasti 2-1 johdoksi ja maalasi sen jälkeen vielä kahdesti parissa minuutissa. Outoa oli ettei StU:n peli toisessa erässä ollut enää huonoa, mutta paikoista ei saatu maaleja kun sen sijaan vastustaja iski kovalla prosentilla. Hyvin maalilla pelannut Pauliina Mäkelä ei osumille mitään voinut.

1-4 tappioasemassa alkoi Sanni Keränen -show, kun nuori pelaaja teki puhtaan hattutempun erän loppupuolella ja vei StU:n 4-4 tasanumeroissa tauolle. Emmi Jokela sai kahteen Sannin maaliin syöttöpisteet.

Nuoruus jylläsi toisen erän lopussa ja kolmannen erän alussa StU:n kokeneemmat pelaajat ottivat vastuuta. Ensin Saija Jokela toimitti pallon maaliruuhkaan, josta Kaisa Pitkänen survoi StU:n 4-5 johtoon. Vähän myöhemmin Sanni Keränen kävi tuikkaamassa Viivi Hertzin mainiosta pitkästä syötöstä vaatimattomasti neljännellä maalillaan StU:n 4-6 johtoon. Peli ei kuitenkaan ollut ratkennut, sillä Flanels kavensi 5-6:een upealla vaparikuviolla. StU:n kokenut kaksikko teki varsin vapauttavan maalin hienolla tavalla: nyt Kaisa Pitkänen karvasi pallon päädyssä ja syötti maalille. Saija Jokelan unelmaveto painui aivan maalin yläkulmaan. StU oli taas kahden maalin johdossa.

Viimeisellä minuutilla Flanelsille tarjoutui vielä tilaisuus ainakin kavennukseen kun StU sai jäähyn. Ylivoima ilman maalivahtia päättyi kuitenkin StU:n alivoimamaaliin, kun Sanni Keränen (kuka muu muka?) purki omalta alueelta ja kierteinen pallo kurvasi Flanelsin tyhjään maaliin.

Ottelutapahtumat

08.56  2 min  Sanni Keränen (estäminen)
09.47  1-0      Vastustaja YV
18.16  1-1      Jenni Saalasti (Jonna Kelaranta)
18.41  2-1      Vastustaja 
21.40  3-1      Vastustaja
24.47  4-1      Vastustaja
26.12  4-2      Sanni Keränen (Emmi Jokela)
28.15  4-3      Sanni Keränen (Emmi Jokela)
29.39  4-4      Sanni Keränen
36.55  4-5      Kaisa Pitkänen (Saija Jokela)
37.12  4-6      Sanni Keränen (Viivi Hertz)
38.52  5-6      Vastustaja
42.07  5-7      Saija Jokela (Kaisa Pitkänen)
44.12  2 min  Viivi Hertz (mailaan lyöminen)
44.34  5-8      Sanni Keränen AV

 

Savonlinnan turnaus 21.2.2016

StU lähti Savonlinnaan jälleen kerran pienehköllä rosterilla. Kahden maalivahdin lisäksi bussiin nousi kolme puolustajaa ja viisi hyökkääjää. Sairastumisia paikkaamaan oli saatu kokeneemman kaartin Saija Jokela ja Kaisa Pitkänen sekä nuori juniori Sanni Keränen.

Turnauksessa pelattiin ensin mikkeliläistä Hatsina kakkosta vastaan. Toinen ottelu oli elintärkeä jatkopelien kannalta sillä vastustaja Top Team Savonlinnasta tavoitteli myös vahvasti toista sijaa ja jatkopaikkaa.

Hatsina II - StU 3-6 (0-2, 1-0, 2-4)

Hatsina on aina silloin tällöin väläytellyt osaamistaan ja niin nytkin. Ensimmäisessä erässä StU kyllä halitsi, mutta joutui aika ajoin puolustamaan omaa maaliaan todella tarkasti. Puolustaminen kuitenkin onnistui eikä joukkueella ollut ensimmäisessä erässä juurikaan hätää.

StU avasi maalihanat erän alussa, kun Jenni Saalastin pitkä syöttö tavoitti Sanni Keräsen. Sanni sai vaikean pomppupallon haltuunsa ja kurotti kaatuessaankin pallon komeasti ylänurkkaan. 0-1 oli upea osuma. 0-2 osuma oli sekin näyttävä: Jonna Kelaranta avasi laitaan Jenni Ovaskalle. Jenni löysi keskeltä Emmi Jokela, joka toimitti pallon maaliin.

Toiseen erään Hatsina heräsi. Heti alussa joukkue sai avopaikan, mutta Essi Kultanen torjui. Sitten StU:n Jennit Saalasti ja Ovaska kolisuttelivat perä perää Hatsina-maalin tolppia. Hatsina loi jälleen StU-maalille pahan hässäkän, joka juuri ja juuri saatiin purettua. Hatsinan kova yritys palkittiin erän viime hetkillä, kun maalinedusruuhkasta joukkueen tehonainen Eija Himanen iski 1-2 kavennuksen.

Kolmannessa erässä StU iski ensimmäisessä vaihdossa. Emmi Jokela ja Sanni Keränen pääsivät vastahyökkäykseen, pari syöttöä edestakaisin ja pallo maalille. Jenni Saalasti veti päin maalivahtia ja Emmi Jokela muutti numerot reboundista 1-3:een.

Jenni Ovaska ehti karata läpiajoon laukoen vähän ohi ennen kuin Hatsina iski jälleen. Ex-liiganainen Carina Calenius runnoi pallon laidasta väkisin toiseen aaltoon, josta Himasen löysä veto meni maskin takaa maaliin. Tilanne 2-3. Samalla minuutilla StU näytti että sekin hallitsee ruuhkamaalit. Emmi Jokela ja Sanni Keränen pelasivat hyvän päätypelin ja saivat pallon ruuhkaan maalille. 2-4 johdon iski ilmasta (!) Saija Jokela. Pari vaihtoa myöhemmin StU pyöritti pitkään vastustajan päässä. Jenni Saalasti löysi pyörityksen jälkeen kaima Ovaskan maalilta. 2-5 johto syntyi komealla vedolla yläpeltiin.

Viisi minuuttia ennen loppua Emmi Jokela hattutemppuili StU:n 2-6 johtoon rystynostollamaalin edestä. Viime hetkillä Hatsina teki loppunumerot 3-6:een Himasen puolestaan täydentäessä hattutemppunsa räkämaalilla maaliruuhkasta.

Voitto oli hyvä suoritus StU:lta. Kolmannen erän pikamaalit veivät Hatsinalta terää, mutta joukkue painoi silti loppuun saakka. StU:sta ei epäonnistujia löytynyt. Nopeat ja taitavat nuoret pelaajat Jenni Ovaska ja Sanni Keränen toivat vahvasti laajuutta StU:n kapeaan materiaalin.

Ottelutapahtumat

03.19  0-1  Sanni Keränen (Jenni Saalasti)
12.14  0-2  Emmi Jokela (Jenni Ovaska)
27.52  1-2  Vastustaja
30.17  1-3  Emmi Jokela (Jenni Saalasti)
32.41  2-3  Vastustaja
33.37  2-4  Saija Jokela (Emmi Jokela)
35.20  2-5  Jenni Ovaska (Jenni Saalasti)
39.05  2-6  Emmi Jokela
42.01  3-6 Vastustaja
 

Top Team - StU  3-2 (2-2, 0-0, 1-0)

Ensimmäinen erä alkoi StU:lta todella synkeästi. Sanni Keränen joutui jäähylle ja StU kesti alivoimaa tasan kaksi sekuntia. Pieni siirto vaparista, pallo maaliin kovalla vedolla ja taululle 1-0 kotijoukkueelle. StU tasoitti erän puolivälin jälkeen: vapaalyönnin jälkitilanteessa Sanni Keränen syötti maalille, josta Jenni Ovaska iski 1-1 tasoituksen. Viimeiseällä minuutilla StU meni 1-2 johtoon, kun Emmi Jokela laukoi kovaa ja Sanni Keränen nosti rystyltä ruuhkasta sisään.

Heidi Venäläisen vaarallisuus ja röyhkeys on StU:lla tiedossa. Silti Venäläinen toi To Teamin tasoihin 2-2 maalillaan rynnimällä väkisin vetopaikkaan. Kova lämäri upposi sisään ja jätti pelikelloon eräaikaa jäljelle ihan yhden sekunnin. Harmittava maali, jossa oman johtomaalin jälkeen oltiin ehkä menossa jo erätauolle.

Toinen erä oli StU:n. Joukkue painosti ja pyöritti, haki vetopaikkoja ja veti, mutta tuloksetta. Ylivoimaakin päästiin yrittämään erän puolivälissä laihoin tuloksin. Myönnettävä on, että Top Teamin maalivahtikin oli upeassa vedossa.

StU lisäsi vauhtia kolmanteen erään. Alkupuolella Emmi Jokela katkoi Top Teamin harhasyötön, mutta avopaikasta lähtenyt veto suuntautui päin maalivahtia. Erän puoliväliin asti StU pyöritti jälleen vahvasti ja saikin vallan vloistavia maalipaikkoja, mutta ei palloa sisään. Sama tahti jatkui loppupuolella erää: useampikin pelaaja pääsi koettamaan, mutta Top Team ja sen maalivahti kestivät.

Sitten kävi niin kuin usein käy. Kun itse et tee, vastustaja tekee. Heidi Venäläinen karkasi laidasta, siirsi maalille, josta pallon iski siään komeasti toisesta aallosta noussut Essi Puhakainen. StU loppukiri hyytyi Emmi Jokelalle tuomittuun jäähyyn.

Tappiosta huolimatta StU:n peli oli hyvää. Lähes koko ottelun joukkue puolusti loistavasti Venäläisen pimentoon, mutta tällä kertaa kaksi paikkaa riitti.

Ottelutapahtumat

01.41  2 min  Sanni Keränen (mailaan lyöminen)
01.43  1-0  Vastustaja (yv)
11.15  1-1  Jenni Ovaska (Sanni Keränen)
14.10  1-2  Sanni Keränen (Emmi Jokela)
14.59  2-2  Vastustaja
25.01  2 min Vastustaja (kiinnipitäminen)
43.26  3-2  Vastustaja
43.59  2 min  Emmi Jokela (estäminen)

Top Team - StU -ottelussa tapahtui yllätyskäänne puolitoista viikkoa turnauksen jälkeen. Top Team oli peluuttanut StU-pelissa edustusoikeudetonta pelaajaa. Salibandyliitto on muuttanut peli lopputuloksen StU:n 0-5 voitoksi.

Päätös vahvisti StU:n aseman lohkokakkosena ja varmisti jatkopaikan ennen viimeistä turnausta.

 

 

Imatran turnaus 7.2.2016

StU sai Imatralle pitkästä aikaa pelaajia kahteen kentälliseen. Heti ensimmäinen ottelu turnausemäntä Imatran Voimaa oli jatkopelien kannalta tärkeä, sillä Voima oli taulukossa toisena ja kiinni jatkopaikassa. StU pelasi hyvän ottelun ja vei Voimalta pisteet.
Toinen ottelu Palikoita vastaan oli yllättäen StU:lle se pahempi peli. Reilu johto oltiin menettää Palikoiden kolmannen erän kirissä, mutta niukka maalin johto kesti loppuun saakka.
Voima kärsi kotiturnauksessaan kaksi tappiota ja kun kolmantena ollut Top Team pystyi kartuttamaan pistepottiaan vain yhdellä tasapelipisteellä, nousi StU komeasti sarjataulukossa sijalta neljä toiseksi.


Voima-pelin ensimmäinen erä oli StU:n hallintaa. Peli pyöri paljon Voiman kenttäpäädyssä, mutta kunnollisia maalipaikkoja ei juuri irronnut. Voima panosti oman maalinsa vahvaan puolustamiseen.

Toisen erän alussa StU joutui alivoimalle, jonka joukkue selvitti. Voiman ylivoiman aikana StU oli lähempänä maalia, kun Jenni Saalasti pääsi puolittain läpiajoon, mutta Voima-veskari peitti hyvin. StU:n 1-0 syntyi sisäänlyönnistä Voiman kentällisen nukkuessa. Emmi Jokela siirsi nopeasti Jonna Kelarannalle, jonka kova veto upposi maaliin.

Maalin jälkeen StU joutui taas alivoimalle, mutta selvitti senkin helposti. StU:ssa vasta nyt debytoinut Stefi Laaksolahti värkkäsi seuraavan osuman: kova karvaus maalin takana, pallonriisto ja syöttö maalille, josta Nenna Koikkalainen laukoi 2-0. StU hallitsi ottelu selkeästi. Pallo liikkui rauhallisesti  ja varmasti eikä Voima päässyt juurikaan hyökkäämään.

Kolmannen erän ensimmäisessä vaihdossa nähtiin upeasti rakennettu maali, kun Jenni Ovaska syötti kulmasta Voima-pakkien välistä ja Jonna Kelaranta pääsi nautiskelemaan 3-0 osuman lähes tyhjiin.  StU:n keskittyminen herpaantui paria minuuttia myöhemmin pahaan vaihtovirheeseen, jonka seurauksena Voima kavensi helposti 3-1:een. StU:n pakka sekosi kavennusmaalista pahemman kerran. Voima haki toista kavennusta vimmatusti ja StU oli pulassa.

Aikalisää tarvittiin ja puhuttelu tehosi. Peli palasi jälleen uomiinsa, vaikka maaleja ei enää tullutkaan. Lähimmäksi pääsi Emmi Jokela, joka osui ylärimaan

Ottelutilasto

StU – Voima 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)

15.53                  2 min                  Emmi Jokela (mailan nostaminen)
21.11                  1-0                       Jonna Kelaranta (Emmi Jokela)
23.45                  2 min                  Jenni Ovaska (vaarallinen peli)
27.15                  2-0                       Nenna Koikkalainen (Stefi Laaksolahti)
30.21                  3-0                       Jonna Kelaranta (Jenni Ovaska)
33.51                  3-1                       Vastustaja
35.41                                               StU aikalisä

 

Palikat-peli alkoi StU:lta tehokkaasti, sillä heti alkuhetkillä junioriketju vei StU:n 1-0 johtoon. Hanna Kiljunen nousi lähes koko kentän läpi ja laukoi kovaa yläkulmaan. Syöttöpisteen sai hienoa pakkipeliä pelannut Maiju Turunen. Palikat kuitenkin tasoitti 1-1:een todellisella munkkimaalilla pallon kimpoillessa sinne tänne ja lopulta tietysti maaliin. Maalin laukoi lohkon maali- ja pistepörssin kärkinainen Tanja Oulujärvi. StU meni uudelleen johtoon erän lopulla. Pallo karvattiin Palikat-päädyssä, Jenni Saalasti heitti maalille ja Emmi Jokelan hieno kääntölaukaus johti 2-1 maaliin.

Ottelu näytti ratkeavan toisessa erässä kun StU meni menojaan. Ihan erän alussa syntyi nätti 3-1 maali: Jenni Ovaskan jätöstä Emmi Jokela laukoi pallon maaliin maalivahdin käsien kautta. Erän puolivälissä Maiju Turunen nousi läpi Palikoiden karvauksen, syötti laitaan Hanna Kiljuselle, jonka veto upposi maaliin ja vei StU:n 4-1 johtoon.  Maalin jälkeen Palikat muistutteli StU:ta vedolla ylähirteen, mutta pääasiassa iski palloa vain pitkänä päätyyn. Erän viimeisellä minuutilla StU maalasi vielä kerran, kun Jenni  Ovaska ja Emmi Jokela pääsivät vastahyökkäykseen.  Emmi Jokela laukoi 5-1 maalin ja hattutemppu oli valmis!

Peli ei ollut valmis. Heti kolmannen erän alussa Palikat laukoi tolppaan ja teki hetkeä myöhemmin kavennuksen 5-2:een Oulujärven iskiessä huonolla osumalla pallon maalinedusruuhkasta sisään.  Erän puolivälissä kesken StU:n hyvän painostuksen Palikat katkoi ja purki pitkälle maalin eteen. Oulujärvi kävi lyömässä oman hattutemppunsa tiskiin 5-3 kavennuksella reboundista. Ja lisää tuli. StU menetti pallon ylhäällä ja karkuun kipittänyt hyökkääjä kavensi 5-4:äänpari minuuttia ennen loppua.

Ottelun loppuhetket olivat StU:lle vaikeita, mutta joukkue kesti loppuun saakka, vaikka henki päällä rymistellyt Palikat haki tasoitusta raivoisasti.

Ottelutilasto

StU – Palikat 5-4 (2-1, 3-0, 0-3)

02.16                  1-0                       Hanna Kiljunen (Maiju Turunen)
11.08                  1-1                       Vastustaja
13.05                  2-1                       Emmi Jokela (Jenni Saalasti)
15.48                  3-1                       Emmi Jokela (Jenni Ovaska)
23.07                  4-1                       Hanna Kiljunen (Maiju Turunen)
29.43                  5-1                       Emmi Jokela (Jenni Ovaska)
33.18                  5-2                       Vastustaja
38.16                  5-3                       Vastustaja
42.22                  5-4                       Vastustaja
42.22                                               Palikat aikalisä
 

Savonlinnan turnaus 16.1.2016

Jos oli Orimattilassa vähänlaisesti pelaajia, vielä vähemmän pääsi mukaan Savonlinnan turnaukseen, jonne StU sai yhden kentällisen ja kaksi vaihtopelaajaa.

Kovasti taisteleva vähäväkinen joukkue onnistui kuitenkin ensimmäisessä ottelussa loistavasti ja vei turnausemäntä Top Team:ltä pisteen. StU teki pelissä uskomattoman komeita osumia, joissa pallon liikkuu yhdellä kosketuksella pelaajalta toiselle.  Voittokin oli lähellä, sillä StU onnistui maalaamaan 3-4 johdon pari minuuttia ennen loppua. Ennen johtomaaliakin StU:lla oli hyvä paikka, kun Emmi Jokela karkasi irti vastustajan puolustajalta. Harmi että tuomari näki tilanteessa vain Emmin rikkoneen, vaikka vastustaja painoi mailaa surutta. Laajalla materiaalilla operoinut Top Team runnoin pelin kuitenkin väkisin tasoihin vain puoli minuuttia ennen loppua.

Toisesta ottelusta sarjajohtaja Päijät-Hämeen Salibandyseuraa vastaan StU menetti yhden pelaajan Top Team pelin kolmannessa erässä Maiju Kylliäisen nilkkavamman myötä. Sarjakärkeä vastaan jaksettiin taistella ihan hyvin, mutta taitava vastustaja ei juuri mahdollisuuksia antanut. Silti erityisesti toisessa erässä StU loi tukun hyviä maalipaikkoja, mutta tällä kertaa ei osumia nähty. Väsy painoi kohti ottelun loppua ja PHSB latoi lopulta selvänumeroisen voiton.

OTTELUTILASTOT

Top Team – StU  4-4 (2-1, 0-0, 2-3)

05.00             1-0                 Vastustaja
06.48             1-1                 Emmi Jokela
11.44             2-1                 Vastustaja
23.35             2 min             Vastustaja (kädellä pelaaminen)
34.09             2 min             Vastustaja (korkea maila)
36.18             2-2                 Viivi Hertz (Jenni Saalasti)
38.57             2-3                 Saija Jokela (Jenni Saalasti)
40.42             3-3                 Vastustaja
42.11             3-4                 Jenni Saalasti (Jonna Kelaranta)
44.32             4-4                 Vastustaja

StU – PHSB  0-8 (0-2, 0-2, 0-4)


 

Orimattilan turnaus 19.12.2015

StU sai jalkeille Orimattilan turnaukseen juuri ja juuri kaksi kentällistä. Joukkue pelasi kaksi tasaista ottelua, joista molemmista jäi jossiteltavaa kotimatkalle.

Flanelsia vastaan StU johti 1-3 vielä pari minuuttia ennen loppua, mutta menetti johtonsa ja aivan lopussa tasapelinkin, kun Flanels kiri 4-3 voittoon. Voittomaali tehtiin ylivoimalla.

Toisessa ottelussa Imatran Voimaan vastaan pisteet tasattiin. StU sai heti alussa rankkarin, mutta tuomari teki kippilät ja hylkäsi Riina Markun suorituksen katsoen palloa siirretyn taaksepäin. Koko hallista ei kovin montaa ymmärtäjää ratkaisulle löytynyt. StU johto kesti jälleen pitkään kolmannen erän loppupuolella, jolloin Voima tasoitti loppunumeroiksi 2-2 vähintäänkin kyseenalaisesta tilanteesta. StU:n Jenni Saalasti oli karkaamassa läpiajoon, mutta Voima ronkki pallon pois. Odotettua rikevihellystä ei kuulunut ja Voima iski vastahyökkäyksestä maalin.

OTTELUTILASTOT

Flanels – StU  4-3 (1-1, 0-1, 3-1)

08.56             1-0                 Vastustaja
12.19             1-1                 Hanna Huuhko (Emmi Jokela)
25.59             1-2                 Hanna Huuhko (Saija Jokela)
37.27             1-3                 Jonna Kelaranta (Viivi Hertz)
41.48             2-3                 Vastustaja
42.37             3-3                 Vastustaja
43.02             2 min             Viivi Hertz (mailan painaminen)
43.34             4-3 (yv)          Vastustaja

StU - Voima  2-2 (1-0, 1-1, 0-1)

04.03             2 min             Jonna Kelaranta (mailaan lyöminen)
05.24             ERL               Riina Markku
05.24             2 min             Vastustaja (mailaan lyöminen)
06.11             1-0 (yv)          Jonna Keleranta (Riina Markku)
09.29             2 min             Vastustaja (mailaan lyöminen)
19.05             2-0                 Riina Markku
20.11             2-1                 Vastustaja
22.03             2 min             Hanna Huuhko (mailaan lyöminen)
26.34             2 min             Vastustaja (vaarallinen peli)
37.42             2-2                 Vastustaja
 

 

Lappeenrannan turnaus   22.11.2015

StU lähti suosikkina kotiturnauksen molempiin otteluihin hyvin menneen Mikkelin turnauksen jälkeen. StU oli saanut jälleen uusia pelaajia riveihinsä, mikä onkin lähes välttämätöntä, koska NST:n rinnakkaisedustuspelaajilla on päällekkäin otteluita. Kokenein StU:n vahvistuksista on Tuuli Rantala, joka takavuosina on pelannut liigatasolla. Nuoria uusia pelaajia ovat luumäkeläiset Jenni Ovaska ja Hanna Huuhko. Toisessa pelissä kaukalossa nähtiin vielä parin vuoden tauon jälkeen Kaisa Pitkänen.

Hatsina II - StU  3-3 (0-1, 1-1, 2-1)

StU oli kärsinyt kauden ensimmäisessä turnauksessa tappion Hatsinalle, joten vastustajaa ei ainakaan aliarvioitu. StU saikin otteluun hyvän alun, kun erän alkupuolella Jenni Ovaska laukoi ensimmäisen sarjamaalinsa Jonna Kelarannan syötöstä. Lisämaaleja odoteltiin, mutta osuma jäi erän ainoaksi, vaikka StU laukoi paljon läheltä ja kaukaa. Sitkeästi puolustanut Hatsina iski pari kertaa vaarallisesti vastahyökkäyksistä, mutta maalilla pelannut Essi Kultanen kesti.

Toisessa erässä StU maalasi jälleen alkuminuuteilla ja komeasti: Maija Kylliäisen lättysyötön iski maaliin ilmasta Jenni Saalasti. Tappioasema ei Hatsinaa hetkauttanut, sillä joukkue kavensi numerot 1-2 heti seuraavassa vaihdossa. Toisen erän loppu oli selkeästi StU:n, mutta ottelua ei saatu tapetuksi. StU loi maalipaikkoja varmaan kymmeneen osumaan, mutta palloa ei saatu millään maaliin. Tolpassakin kilahti kerran.

Kolmas erä alkoi jälleen hienosti StU:lta kun Riina Markku vei joukkueen 1-3 johtoon Maija Kylliäisen syötöstä. Maali antoi enteitä ottelun ratkeamisesta StU:lle, mutta toisin kävi. Hatsinan sitkeys palkittiin ensin kavennuksella 2-3:een viitisen minuuttia ennen loppua ja sitten kirvelevällä 3-3 tasoitusosumalla toiseksi viimeisellä minuutilla. Summeriin saakka yrittänyt Hatsina sai vielä viime sekunneilla kovan hässäkän StU-maalille.

StU:n peliä varmaan vähän haittasi monen uuden pelaajan tulo yhtaikaa joukkueeseen, vaikka tulokkaat hyvin pelasivatkin. Aika ajoin viisikkopelaaminen oli vähän hakemista.

StU - Palikat 8-4 (1-0, 5-2, 2-2)

Toisen ottelun alusta näki että uusiutuneelle joukkueelle tarvittiin vain yksi ottelu yhdessä otteiden parantamiseksi. StU tuli aivan eri ilmeellä ja huolellisuudella Palikoita vastaan. Vaikka peli kulki hyvin, saatiin avausmaalia odottaa erän puoliväliin, jolloin Jenni Saalasti tälläsi Tuuli Rantalan poikttaissyötöstä 1-0 johdon. Maali jäi erän ainoaksi, vaikka StU:lla oli paikkoja lisätä johtoaan. Palikat ei saanut mitään kovin vaarallista aikaiseksi Elviira Pesun vartioimalle StU-maalille.

Toisessa erässä joukkueet tekivät kymmeneen minuuttiin peräsi seitsemän maalia. Ensin Jenni Saalasti takoi hyväksi havaitulta paikalta StU:n 2-0 johtoon Emmi Jokelan syötöstä. Palikat kuittasi maalin puoleen minuuttiin kaventamalla 2-1:een - StU puolestaan vastasi heti: Riina Markku iski 3-1 osuman Kaisa Pitkäsen syötöstä,. Kuittaustahti meni vähän sekaisin kun StU meni 4-1 johtoon Jenni Ovaskan maalatessa Tuuli Rantalan poikittaissyötöstä. Kuittailuun palattiin seuraavassa vaihdossa, kun Palikat kavensi numeroiksi 4-2. Heti vastustajan kavennuksen jälkeen ottelu käytännössä ratkesi, kun Jenni Ovaska laukoi toisensa Hanna Huuhkon syötöstä ja Jenni Saalasti kolmannen maalinsa Emmi Jokelan syötöstä. Erän lopulla maalinteossa taidettiin vähän väsyä, sillä tilanne 6-2 jäi myös taukotulokseksi.

Kolmannessa erässä joukkueet maalasivat jälleen kummallisesti aivan lyhyen ajan sisään. Palikat kavensi 6-3:een viiden minuutin kohdalla. StU:n Jenni Saalastin neljäs maali Emmi Jokelan syötöstä syntyi vain 20 sekuntia myöhemmin. Seuraavan kerran maalailtiin viisi minuuttia ennen loppua. Tällä kertaan StU teki ensin, kun Jenni Saalasti kruunasi uskomattoman viiden maalin iltansa 8-3 maalilla Jonna Kelarannan syötöstä. Ja taas perään vain 7 sekuntia myöhemmin loppunumerot 8-4 olivat Palikoiden kavennuksen myötä valmiit.

Sanotaan, että salibandy on maalintekopeli. Tuon pelin jälkeen väitteeseen voi uskoakin...

Toinen ottelu oli StU:lta ensimmäistä parempi. Pelaajat alkoivat löytää toisiaan ottelun edetessä ja maaleja mätettiin komeista syötöistä. Puolustuspelaaminenkin tiivistyi, vaikka Palikat tekikin kolme neljästä maalista aivan maalin edestä - kuin kiekossa ikään. Palikat pelasi hienon tasapelin Voimaan vastaan karvaamalla rohkeasti ylhäältä. StU:ta vastaan tätä ei nähty, mikä rauhoitti StU:n peliä alakerrassa.

Sarjan kakkossijaa päästään seuraavaksi puolustamaan joulukuun puolivälin jälkeen Orimattilassa Palikoiden emännöimässä turnauksessa. StU saa vastaansa Flanelsin ja Voiman.

 

Mikkelin turnaus 14.11.2015

StU lähti myös Mikkelin turnaukseen ilman rinnakkaisedustuspelaajia, mutta jalkeille saatiin kuitenkin kaksi hyökkäysketjua ja kolme puolustajaa Maija Kylliäisen ja Saija Jokelan tultua hätiin. Itse turnaus sujui StU:lta mallikkaasti, vaikka vastassa oli voitosta voittoon edennyt sarjajohtaja PHSB sekä avainpelaajansa Heidi Venäläisen mukaan saanut Top Team. StU taisteli molemmista peleistä voitot ja nousi sarjakakkoseksi.

Top Team - StU  4-6 (0-3, 2-2, 2-1) 

StU sai otteluun unelma-alun, sillä alun tunnustelun jälkeen joukkue teki kolme maalia ja pääsi turvalliselta tuntuneessa 0-3 johdossa tauolla. Maaleista Riina Markku teki kaksi ja Sanni Keränen yhden. Saija Jokela syötti molemmille yhden maalin.

Toisessa erässä Top Team kavensi StU:n johdon 2-3:een kahdella nopealla maalilla, jotka StU kuittasi erän puolivälissä niin ikään nopean tahtiin (alle minuutissa!). Molemmat osumat teki huikeassa vireessä ollut Riina Markku, jolle syötöt tarjosivat Jonna Kelaranta ja Jenni Saalasti. Toisen erän jälkeen peli oli StUlle 2-5.

Kolmannessa erässä näytti siltä, että Heidi Venäläinen oli yksin päättänyt kaataa StU:n. Tehonainen teki kaksi maalia ja jälleen nopeasti alle kahdessa minuutissa erän alkupuolella. 4-5 tilanteessa mentiin erän puoliväliin, kunnes Jonna Kelaranta pyöräytti vanhanaikaisella loppunumeroiksi 4-6. Maaliin syötön antoi Sanni Keränen.

StU - PHSB  3-2 (1-2, 2-0, 0-0)

Sarjaa selkeästi johtavaa Päijät-Hämeen Salibandyseuraakin vastaan StU:n alku oli tehokas. Ensiminuuteilla Jenni Saalasti vei naiset 1-0 johtoon Riina Markun syötöstä. PHSB tasoitti muutamaa minuuttia myöhemmin ja meni 1-2 johtoon erän puolivälin jälkeen.

Toisen erän 4. minuutilla nähtiin savitaipalelaisittain huikea hetki, kun ensin hyvän pelin sentterinä pelannut Justiina Airas iski tasoituksen 2-2:een ja vain 14 sekuntia (!) myöhemmin Riina Markku vei StU:n 3-2 johtoon Jenni Saalastin syötöstä.

Jälkeenpäin tuntuu uskomattomalta, että ottelun kaikki maalit oli tehty tuossa vaiheessa. Niin vain kuitenkin kävi. PHSB piti palloa ja loi paikkoja, mutta vedot menivät taivaalle tai päin StU:n pelaajaa. Maalivahdillekin riitti töitä: molemmissa peleissä onnistunut Pauliina Mäkelä esitti muutaman todellisen game saverin. StU puolusti urheasti, yritti omia ratkaisujaan vastahyökkäyksistä, mutta tuloksetta.

PHSB:n valmentaja harmitteli joukkueen sivuilla, että paljon laukonut PHSB osui useimmiten ensimmäiseen karvaajaan. Noinkin sen voi nähdä - toisaalta StU esitti varmasti tämän kauden parasta puolustuspeliä.

 

Lahden turnaus   25.10.2015

StU sai Lahden turnaukseen pelaajia kahteen kenttään, joten lähtökohta oli huomattavasti parempi kuin ensimmäiseen turnaukseen. Ensimmäisessä pelissä vastassa ollut nuori Imatran Voiman joukkue kesti StU:n kyydissä numerollisesti kaksi erää, mutta kolmannessa StU määräsi tahdin täysin. Kauden avausvoitto tuli hyvällä esityksellä.

Toinen ottelu joutsalaista Flanelsia vastaan oli tiukempi - aika ajoin kotiturnauksessaan pisteittä jäänyt Flanels vei StU:ta pitkät ajat ja pakotti joukkueen pahasti puolustuskannelle. StU iski tehokkaasti vastahyökkäyksistä pitäen numerot tasaisina. StU upea tasoitus kuudella ilman maalivahtia ei tällä kertaa riittänyt, sillä Flanels puristi voiton viime hetken maalilla vapaalyönnin jälkitilanteesta.

StU - Voima  5-1 (1-0, 1-1, 3-0)

StU joutui heti alussa alivoimalle, mutta kesti Voiman yritykset maalivahti Essi Kultasen johdolla. Jäähyn jälkeen StU meni 1-0 johtoon, kun Emmi Jokela roikotti Jenni Saalastin syötöstä pallon maaliin.  Erän puolivälissä StU pääsi ylivoimalle, mutta parasta antia nähtiin ennen ylivoimaa siirretyn rangaistuksen aikana - pallo pyöri hyvin, mutta maali jäi tekemättä - kuten myös ylivoimalla.

Kun et tee, vastustaja tekee. Aivan erän lopussa Voiman hyökkääjä unohtui vapaaksi maalin kulmalle, josta oli helppo ohjata tasoitus 1-1:een. Toiseen erään StU tuli vauhdilla, painosti ja loi paikkoja solkenaan. Lähimmäksi pääsi Justiina Airas, jonka veto osui ylärimaan.

Tuomariston tarkka linja vei StU:n jälleen alivoimalle erän puolivälissä. Jäähy ei vanhentunut minuuttiakaan, kun nähtiin alivoimamaali. Emmi Jokela heitti palloa kaukaa maalille ja 2-1 osuma kimpoili sisään Voiman pelaajista.

Kolmannen erän alussa StU sai halvan 3-1 maalin, kun Nenna Koikkalaisen kaukoveto lirui hiljaa Voima-maaliin. Pöytäkirjaan maali merkattiin Oona Tiaiselle, joka oli maskissa maalin edessä. Vain minuuttia myöhemmin StU meni 4-1 johtoon ottelun komeimmalla osumalla: Riina Markku avasi laitaan Jenni Saalastille, jonka poikkisyötön Viivi Hertz löi voimalla lähes tyhjiin.

Seuraavaksi StU:n Riina Markku sai todella kevyen jäähyn ja kun Emmi Jokela lähti jälkipelistä kakkoselle vain puoli minuuttia myöhemmin, oli edessä puolitoista minuuttia alivoimaa kolmella viittä vastaan. Uhrautuvasti ja järkevästi StU puolusti eikä Voima saanut kavennusta aikaiseksi. Isoon rooliin nousivat Essi Kultasen kovien Voima-vetojen hyvät torjunnat.

Ottelu oli taputeltu pari minuuttia myöhemmin, kun Nenna Koikkalainen laukoi Oona Tiaisen syötöstä 5-1 numerot yläkulmaan. Viimeiset vajaa viisi minuuttia StU pyöritti Voimaan tasakentällisin, kuin ylivoimalla, mutta maaleja ei enää aikaiseksi saatu.

Flanels - StU  4-3 (2-0, 0-2, 2-1)

StU:n alku Flanels-peliin ei ollut kaksinen. Tarkkalinjainen tuomari passitti Justiina Airaksen melkein kättelystä jäähylle jalkakampista. Jäähyn StU kesti, mutta ei lähes perään tullutta Flanels-painostusta, jossa juostiin pallon perässä vähän myöhässä. Flanels-hyökkääjä pääsi nousemaan maalin takaa kiertoon ja laukoi ilman peittoa numerot 1-0:aan.

Pari vaihtoa taas kestettiin, vaikka Flanels vei koko ajan peliä. 2-0 oli samanlainen osuma kuin 1-0 maalikin. Nyt Flanels-pelaaja pyöri pallon kanssa lähellä maalia vetopaikkaan. Erän loppua kohden peli jonkin verran tasoittui, jolloin StU:kin pääsi yrittämään maalintekoa - veto avopaikasta meni kuitenkin yli.

Toisen erän alussa oli StU:n vuoro antaa vastustajalle shokkihoitoa. Erän ensimmäisellä minuutilla Emmi Jokela katkoi Flanels-hyökkäyksen ja lähetti Riina Markun läpiajoon, josta kavennettiin 2-1:een. Kahta minuuttia myöhemmin numerot tasoihin lähes samanlaisella kuviolla: nyt Viivi Hertz pääsi katkoon ja maalille heiton siirteli sisään jälleen Riina Markku.

StU:n pikamaalit tasoittivat peliä ennestään, mutta erän puolivälissä Flanels otti jälleen ohjat käsiinsä. Painostus StU-päädyssä oli pahaa, mutta rynnistyksestä selvittiin ilman takaiskuja. StU:lla oli erän lopulla kaksikin hyvää paikkaa mennä johtoon, mutta molemmissa vedot menivät jälleen yli.

Kolmannessa erässä Flanels meni 3-2 johtoon harmittavalla tavalla: kaukaa lauottu hiljainen veto yllätti hienosti pelanneen maalivahti Essi Kultasen. StU iski kuitenkin tiukasti vastahyökkäyksillä, mutta laukauksiin ehti aina Flanels peittämään. Viisi minuuttia ennen loppua StU sai (taas!) jäähyn, mutta alivoimalla maalia lähempänä oli StU.

Pari minuuttia ennen loppua StU veti aikalisän jälkeen maalivahdin pois ja haki tasoitusta kuudella viittä vastaan. Reilu minuuttia ennen loppua joukkue pelasi upean paikan, jossa Jonna Kelarannan maalille toimittaman pallon iski verkkoon Jenni Saalasti. Tasapeliä oli tarjolla, mutta sei ei tällä kertaa kelvannut. Puoli minuuttia ennen loppua Flanels sai vaparin laidasta. Kaikki piti olla merkattu, mutta jokin petti StU:lla ja Flanels iski pienestä siirrosta 4-3 voiton.

Tasapeli olisi ollut oikeudenmukaisempi tulos. Flanels oli selkeästi pallollisempi, mutta StU iski vaarallisesti vastahyökkäyksistä.

StU:n kentälliset toimivat molemmissa peleissä. Riina Markku toi kauden ensimmäisissä otteluissaan vahvan panoksen ykköskenttään ja kakkosessa NST:n rinnakkaisedustuspelaajat pelasivat hyvän turnauksen. Osin päällekkäisten sarjaohjelmien vuoksi StU tarvitsisi kipeästi enemmän omia pelaajia rosteriinsa.

 

Joutsan turnaus   11.10.2015

Joutsan turnaukseen StU joutui lähtemään järkyttävällä vajaamiehityksellä. Lomamatkat, loukkaantumiset ja muut esteet verottivat kenttäpelaajien määrän kuuteen. Otteluissa väsymys näkyi lisääntyneinä virheinä, mutta toisaalta kumpikaan peli ei ollut pelkkää puolustustaistelua. Hyvällä asenteella ja usein viimeisillä voimanrippeillä StU loi paikkoja ja teki maaleja. Vasta juniori-ikäinen Sanni Keränen säväytti hienoilla otteillaan ja kaikki kenttäpelaajat pääsivät pisteille. Ihmetystä herätti viime kauden kärkiporukoihin kuuluneen Flanelsin jääminen nollille kotiturnauksessaan.

Hatsina II - StU  9-3 (3-1, 1-0, 5-2)

Viime kaudesta kovasti vahvistunut Hatsina II Mikkelistä osoittautui kovaksi nipuksi. Nuorten B-junnujen liäksi kentällä nähtiin kokeneempaakin kaartia, sillä NST:ssäkin pelannut ex-liigapelaaja Carina Calenius pelsi Hatsinan ykköskentässä. 

Ensimmäinen erä oli tasainen erän lopulle saakka, jolloin Hatsina karkasi 1-1 tasurista 3-1 erävoittoon. Hatsinan 1-0 johdon tasoitti Essi Tanninen Jenni Saalastin syötöstä. StU sai erässä muitakin hyviä maalipaikkoja, muttei osunut sitten millään.

Toisessa erässä Hatsina lisäsi johtoaan 4-1:een aivan erän lopulla. Kolmannessa ottelu ratkesi varsin nopeasti: Hatsina iski kaksi maalia minuutin sisään ja kolmannenkin alle viidessä minuutissa. StU tosin kavensi maaline välissä numerot 6-2:een Emmi Jokelan osuessa ensimmäistä aikuisten peliä pelanneen Sanni Keräsen syötöstä. Vielä sai StU lohdutusta 7-3 maalilla, jonka Viivi Hertz teki Jonna Kelarannan syötöstä. Lopussa Hatsina kaunisteli loppuluvuiksi 9-3.

StU - Palikat 6-6 (4-1, 1-4, 1-1)

Toinen ottelu pelattiin sarjan uutta joukkuetta Palikoita vastaan. StU sai ottelun alkuun unelmalähdön ja vei ensierän komeasti 4-1. Palikat hölmöili erässä tyytymällä StU hiljaiseen vauhtiin, mikä säästeli StU:n kuusikon voimia. StU:n maaleista kaksi teki Jenni Saalasti Emmi Jokelan syötöistä, yhden teki Emmi Jonna Kelarannan syötöstä ja 4-1 maalin Sanna Keränen Essi Tannisen syötöstä

Toinen erä oli StU:lle katastrofi. Erän puolivälissä Palikat maalasi kolmesti puolessatoista minuutissa. Kavennus 4-2:een oli kunnon veto, mutta kaksi muuta sellaisia räkämaaleja, joissa onni käänsi selkänsä StU:lle täysin. Epäonni jatkui Palikoiden 4-5 johtomaalissa, joka itse asiassa oli StU:n oma maali.

Ottelun ehkä tärkeimmän maalin 5-5:een teki Jenni Saalasti Sanni Keräsen syötöstä heti seuraavassa hyökkäyksessä Palikoiden 4-5 johto-osuman jälkeen. Peli tasoittui ja StU pääsi vielä johtoon, kun Sanni Keränen ronkki maalin läheltä irtopallon väkisin Palikoiden verkkoon.

Voitossa oltiin kiinni kolme minuuttia. Palikat tasoitti peli 6-6:een, mutta taas lopussa StU oli lähempänä voittoa. Paikkoja saatiin - lähimpänä kävi Emmi Jokelan kova veto ylähirteen viimeisellä minuutilla.

Tiukassa paikassa jokainen StU:n pelaaja ylitti itsensä. Molemmat pelit uskomattoman sitkeää yritystä alusta loppuun, vaikka rasitus näkyi pelaajien kasvoilta molemmissa otteluissa. Hienoa oli myös että jokainen maalivahti Pauliina Mäkelää lukuun ottamatta pääsi tehojen makuun.

Ja sitten ...

Sanni Keränen. Omalta kylältä avuksi löytynyt tyttöjuniori teki aivan käsittämättömän debyytin aikuisten sarjassa. Ensimmäisessä pelissä alussa vähän aristellut Sanni kohosi loppua kohden yhdeksi tärkeimmistä pelaajista. Maali- ja syöttöpisteet eivät olleet mitään junnupelaajan tuuria, vaan taidolla ja pelikäsityksen kautta tehtyjä. Yhteen otteluun ajatellusta avusta tulikin apua koko kaudelle. Hienoa!