Turnaussäännöt

TURNAUSSÄÄNNÖT v.2023

HUOM ! Turnaussääntöjä päivitetään tarvittaessa ennen turnausta.

Koska turnaus on "urheilutapahtuma", jätetään alkoholit ja niiden käyttö turnauksen jälkeisiin ”jälkipeleihin”. A-tuotteita ei saa tuoda urheilutalolle eikä sen läheisyyteen. KIITOS ! Mikäli tässä säännössä havaitaan rikkomuksia, on järjestäjällä oikeus poistaa kyseinen pelaaja peleistä. Mikäli joku pelaajaa joudutaan poistamaan urheilutalolta, seuraa siitä automaattisesti kyseisen pelaajan sulkeminen pois myös seuraavan vuoden turnauksesta. Lisäksi voidaan rangaista joukkuetta sopivaksi katsomalla tavalla, esim. sulkemalla koko joukkue pois seuraavan vuoden turnauksesta. Tähän sääntöön tullaan kiinnittämään erityistä huomiota.

Turnaus on Savitaipaleen kunnan puulaakiturnaus. Niinpä on luonnollista, että turnauksen pelaajat ovat savitaipalelaisia tai kotoisin Savitaipaleelta (syntyneet / asuneet S:taipaleella, muuttaneet muualle).

Joukkueilla on kuitenkin mahdollisuus anoa, pätevin perustein, pelilupaa ulkopaikkakuntalaiselle. Tämä ”poikkeuslupa” on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat ulkopaikkakuntalaisia, mutta käyvät koulussa / töissä Savitaipaleella tai edustavat savitaipalelaista seuraa tai on joitakin muita "päteviä yhteyksiä" Savitaipaleelle.

Joukkueen tulee tehdä mahdollisen ulkopaikkakuntalaisen pelaajan "poikkeuslupa-anomus” osoitteeseen jenni.saalasti@gmail.com viimeistään 5 vuorokautta ennen turnauksen alkua. Mikäli joukkue käyttää turnauksessa luvatonta ulkopaikkakuntalaista pelaajaa, on järjestäjällä oikeus rangaista kyseistä joukkuetta.

Joukkueen tulee lähettää pelaajaluettelo viimeistään 1 vuorokausi (24h) ennen turnauksen alkua osoitteeseen jenni.saalasti@gmail.com. Mahdolliset viime hetken lisäykset pitää tehdä 50 min. ennen ensimmäistä omaa ottelua. Joukkue saa käyttää turnauksessa vain listaan merkittyjä pelaajia. Saman pelaajan nimi saa olla vain yhden joukkueen nimilistalla.

Pelaajia ei ole vakuutettu järjestäjien toimesta, vaan jokainen pelaa omalla vastuullaan.

Pelaajien turvallisuuden varmistamiseksi, tämän vuoden turnaukseen osallistuvan pelaajan on oltava syntynyt v.2008 tai aikaisemmin, yläikärajaa ei ole.

Voittajajoukkueelle ilmainen osallistumisoikeus seuraavan vuoden turnaukseen ja kiertopalkintona oleva pokaali vuodeksi haltuun.

Kentällä on kerrallaan 4 pelaajaa + maalivahti, lentävät vaihdot. Puulaakitason salibandysäännöt ja tuomari on aina oikeassa. Joukkueella tulee olla yhtenäinen peliasu eli samanväriset pelipaidat. Mikäli kummallakin joukkueella on samanväriset paidat, vierasjoukkueen pelaajat laittavat tarvittaessa liivit päälle.

Peliaika kaikissa otteluissa on 1x20 min suoraa aikaa, aikalisä ei ole sallittu. Viimeinen kaksiminuuttinen on tehokasta peliaikaa kaikissa otteluissa.

Alkusarjan peleissä voitosta saa 2 pistettä, tasapelistä 1 p. ja häviöstä 0 p.

Jos sijoitusotteluissa (pois lukien finaali) ottelu on peliajan jälkeen tasan, suoritetaan välittömästi rankkarikisa. Ensin kolme paria, jos näissä ei tule ratkaisua, niin sitten pari kerrallaan, kunnes voittaja on selvillä. Rankkarikisaan osallistujat kolmen ryhmissä, eli sama pelaaja saa olla aina seuraavassa kolmen ryhmässä. Jos finaali on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, ensin pelataan 5 minuutin jatkoaika äkkikuolema periaatteella. Jos peli on vielä jatkoajan jälkeen tasan, suoritetaan rankkarikisa sijoitusotteluista tutulla kaavalla.

Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden määrää seuraava lista.

1. Keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet

2. Keskinäisten otteluiden maaliero

3. Keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit

4. Koko sarjan maaliero

5. Koko sarjassa tehdyt maalit

6. Arpa

Osallistumismaksu 140 euroa / joukkue. Maksu etukäteen StU salibandy miehet tilille Nro: FI07 5415 0020 0565 35 viitteellä 20200. Kuitti suoritetusta maksusta tulee lähettää viimeistään 1 vuorokausi ennen turnausta osoitteeseen jenni.saalasti@gmail.com.

Turnauksen jyry: Harri Saalasti Ja Pamu Mäkelä, sekä joukkueiden edustajana Jenni Saalasti.

StU/Salibandyjaosto toivottaa kaikki pelaajat ja joukkueet tervetulleiksi, mutta toivoo, että pelataan niin kuin puulaakia tulee pelata: ”SOPIVAN TOSISSAAN, MUTTA EI LIIAN VAKAVASTI!!!”

Terv. StU / Salibandyjaosto 3.5.2023