Otteluraportit

ALKUSARJA

Mikkelin turnaus 4.10.2014

Farmisopimuksen ja rinnakkaisedustuspelaajien myötä StU sai pelaajia kolmeen kentälliseen. Ensimmäisissä peleissä kuvioissa oli vähän uusien pelaajien kanssa hakemista. Toisaalta kolmella kentällä on mahdollista pitää kunnon vauhtia kaukalossa, mihin oikeastaan molemmat ottelut ratkesivat.

StU - Flanels 6-1 (2-1, 1-0, 3-0)

Kauden ensimmäisessä ottelussa StU kohtasi joutsalaisen Flanelsin. Naiset saivat peliin lentävän lähdön, sille Flanels-verkko heilui heti toisessa vaihdossa. StU karvasi pallon maalin taakse Jenni Saalastille, jonka syötöstä Justiina Airas iski kauden ensimmäisen osuman maalin edestä.

StU piti kovaa tempoa kolmella ketjulla ja karvasi kovaa ja rohkeasti. Hallinnan keskellä Flanels sai pallon ylhäälle Susanna Laurilalle, joka kääntyi taitavasti ja nosti rystyltä pelin tasoihin. Tasoitusmaali ei StU:n menoa hillinnyt ja pari minuuttia myöhemmin taas johdettiin maalein 2-1. Upeita otteita esittänyt puolustaja Emma Kaila nousi väkisin mailaviidakon läpi maalille. Oma viimeistely ei onnistunut, mutta Ronja Routti napautti irtopallon maaliin.

StU:n hallinta jatkui toisessa erässä, mutta maalit olivat paikoista huolimatta tiukassa. StU onnistui maalaamaan numeroiksi 3-1 vasta erän lopulla. Jälleen Emma Kaila laukoi kauempaa maalille, josta Jenni Saalasti iski maalin. Flanels pääsi erässä myös ylivoimalle, mutta StU kesti takaiskuitta, vaikka pallo kopsahti kerran Essi Kultasen vartioiman maalin yläputkeen. 

Kolmannessa StU jatkoi hyviä otteitaan. 4-1 maali ratkaisi jo paljon. Ronja Routti syötti maalin takaa ja Sikke Korhonen maalasi. 5-1 oli jälleen hyvän karvauksen tulosta: pallo ajautui keskelle Justiina Airakselle, joka laukoi kaukaa upeasti yläkulmaan. Loppunumerot 6-1 syntyivät aivan viime hetkillä. Emma Kaila nousi vahvasti maalille ja laukoi. Maalivahdin eteensä torjuman pallon löi sisään Silvia Hahl.

StU:n kentälliset:

Hyökkäys
Silvia Hahl-Sikke Korhonen-Ronja Routti
Emmi Jokela-Jenni Saalasti-Justiina Airas
Nenna Koikkalainen-Vilhelmiina Rönkkö-Hanna Kiljunen

Puolustus:
Emma Kaila-Anna-Sofia Lassila
Viivi Hetrz-Jonna Kelranta
Tuuli Korhonen

Maalivahti:
Essi Kultanen

 

PHSB - StU 4-6 (3-0, 0-2, 1-4)

Toiseen otteluun Päijät-Hämeen Salibandya vastaan StU lähti lähes samoilla kentällisillä kuin ensimmäisessä ottelussa. Maalilla pelasi tällä kertaa Venla Vainikka ja Jonna Kelaranta jäi flunssaisena sivuun.

Ensimmäisen erän jälkeen valmentajat olivat ymmällään, sillä StU halitsi erää ja loi paikkoja, mutta oli erän jälkeen 3-0 tappiolla. PHSB iski maaleja murhaavalla prosentilla ja hyvillä laukauksilla. Kaikille maaleille oli yhteistä vastustajan pallonriisto ylhäällä ja siitä lähtenyt vastahyökkäys. Vaikutusta saattoi olla myös sillä, että pelien välinen tauko oli kaksi tuntia - alussa StU:n pelaajien jalatkaan eiät oikein liikkuneet.

Toisessa erässä ote siirtyi selkeämmin StU:lle, mutta valtava työ jouduttiin tekemään avausmaaliin, joka syntyi aivan erän lopussa. Jatkuvasti turnauksessa parantanut junnuketju sai tulosta, kun Nenna Koikkalainen kavensi maalin edestä 3-1:een Tuuli Korhosen syötöstä. Viimeisellä minuutilla StU maalasi vielä kerran, kun Sikke Korhonen taisteli pallon haltuunsa keskialueella ja laukoi kaukaa 3-2 kavennuksen alakulmaan. PHSB pääsi erän alkupuolella pelaamaan ylivoimaakin, mutta StU puolusti hyvin.

Toinen erä lupaili hyvää kiriä, mutta kolmas erä alkoi synkästi. Ensimmäisen erän tapaan PHSB riisti pallon StU:n pyörityksestä, hyökkääjä karkuun ja komealla vedolla yläkulmaan numeroiksi 4-2. Kuitti 4-3:een saatiin onneksi nopeasti: Viivi Hertz siirsi pallon Emma Kailalle, jonka kova kaukolaukaus meni maalivahdin torjunnan kautta verkkoon.

Erän kolmen viimeisen minuutin aikana nähtiin kautta aikain yksi upeimmista nousuista tappioasemasta. StU:n kova vauhti ja karvaus oli väsyttänyt vastustajan eikä vastustaja enää jaksanut lähteä ensierän tapaan vahvoihin nousuihin. StU myllytti hurjasti ja tulosta alkoi tulla. Tolpatkin kilisivät ennen tasoitusmaalia ajassa 42.48: Emma Kaila pyöritti ylivoimaa alimpana, otti lopulta tyhjät pois ja laukoi tarkasti numeroiksi 4-4. Syöttö kirjattiin Tuuli Korhoselle.  StU meni 4-5 johtoon puolitoista minuuttia ennen loppua sisäänlyönnistä: Ronja Routti siirsi ja Sikke Korhosen kova veto löysi tiensä maaliin. Lopussa PHSB yritti tasoitusta ilman maalivahtia. Jenni Saalasti riisti pallon omalla alueella ja laukoi kaukaa loppunumerot 4-6 tyhjään maaliin, kun peliaikaa oli jäljellä 14 sekuntia. 

Alle kahdessa minuutissa kolme maalia! Todella makea voitto! Joukkueen uskoa horjutettiin parissakin kohdassa ottelun tuoksinassa, mutta luotto omaan tekemiseen ja kovaan työtekoon toivat hienon palkinnon.

Koko joukkue esitti molemmissa otteluissa hyviä otteita. Moni pelaajista pääsi pisteillekin. Vielä pitää mainita puolustaja Anna-Sofia Lassila, joka ei tehoja saanut, mutta jonka valtava vauhti, perään antamattomuus, fyysisyys ja tsemppaus nostivat hänet yhdeksi StU:n tärkeimmistä pelaajista.

StU jatkaa pelejään Lahdessa lokakuun lopussa.

StU lohkokärkeen Lahden turnauksessa 25.10.2014

Lahden turnauksessa StU sai vastaansa Imatran Voiman ja mikkeliläisen Hatsina II:n. StU oli voittanut kaksi edellistä peliään kun taas molemmat vastustajat olivat sarjassa vielä pisteittä. StU oli molemmissa otteluissa selvä ennakkosuosikki. Joukkue sai Lahteen kolme uutta pelaajaa, kun Kaisa Pesu ja farmipelaajat Veera Pietikäinen ja Riina Martikainen liittyivät joukkueeseen.

Voima - StU 3-9 (1-2, 1-4, 1-3)

Voima säikytteli StU:ta menemällä 1-0 johtoon heti ottelun alussa. Voiman vapaalyönnin jälkeen pallo jäi pomppimaan maalille ja Voiman hyökkääjä oli StU:n pakkeja nopeammin pallossa. Tasoitus saatiin aikaan kuitenkin nopeasti: laita-avaus tavoitti Veera Pietikäisen, jonka syötöstä Silvia Hahl iski numerot 1-1:een. 1-2 johtoonkin StU ehti ensierässä. Justiina Airas syötti Emma Kailalle, joka nousi lujaa ylös ja laukoi komeasti yläkulmaan.

Toisessa erässä StU hallitsi, muttei pystynyt hyvistäkään paikoista erän alussa lisämaaleihin. Voima puolusti uhrautuvasti ja iski aina välillä vastahyökkäyksiin - kuitenkin tuloksetta. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen StU teki kaksi maalia minuutin sisään. 1-3 syntyi komealla kuviolla, kun poikki kentän lauottu vapaalyönti tavoitti Ronja Routin, jonka kova syöttö löysi Silvia Hahlin takatolpalta. 1-4 maalissa Anna-Sofia Lassila tappeli pallon Viivi Hertzille, joka veti komean vedon yläkulmaan hyvän maalille ajon jälkeen.

Ottelun alkupuolella StU:n kolmosvitja Viivi Hertz-Kaisa Pesu-Hanna Kiljunen loi muutenkin hyviä paikkoja, mutta ei onnistunut viimeistelyssä kuin yhden kerran.

Voima jaksoi yrittää ja kavensi ottelun 2-4:ään. Jälleen StU ei saanut irtopalloa haltuunsa ja sähäkkä Voima-hyökkääjä iski maalin. Minuuttiakaan ei Voima ehtinyt kavennuksesta näytti, kun StU lisäsi johtoaan 2-5:een. Veera Pietikäinen nousi laidasta ja syötti maalille, josta Anna-Sofia Lassila iski kauden avausmaalinsa StU:ssa. Erän viimeisellä minuutilla StU sai kovan pyörityksen Voiman maalille. Pallo ajautui Anna-Sofia Lassilalle kulmassa, syöttö löysi Emmi Jokelan ja 2-6 numerot olivat valmiit vain kymmenen sekuntia ennen erätaukoa.

StU:n kova vauhti ja karvaus väsyttivät Voiman, mikä näkyi toisen erän lopun maaleissa. Kolmas erä alkoi yhtä tehokkaasti kuin toinen erä loppui. Veera Pietikäinen nousi jälleen laidasta, poikkisyöttöön ehti Emma Kaila, kova syöttö ristiin maalin takakulmalle. Silvia Hahl nautti tarjoilusta ja täydensi hattutemppunsa 2-7 maalilla. Aivan liekeissä pelannut Emma Kaila täräytti vielä yläputkeen ennen kuin Voima sai lohtua 3-7 kavennuksesta. Pallo painui suoraan maaliin sisään lyönnistä eikä maalivahti Venla Vainikalla ollut mitään mahdollisuuksia usean pelaajan - sekä omien että vieraitten - maskin takana.

Viisi minuuttia ennen loppua StU meni 3-8 johtoon. Vastustaja ei ehtinyt mihinkään, kun Emmi Jokela siirsi vaparista Jenni Saalastille, joka sai ennen laukausta pyörähtää kaikessa rauhassa maalintekoon. Viimeisillä minuuteilla mentiin aivan yhtä maalia, paikkoja luotiin, mutta vain kerran onnistuttiin. Loppunumerot 3-9 viimeisteli huikean ottelun pelannut Emma Kaila, jonka pakkipari Riina Martikainen laittoi vauhtiin. Komea nousu alhaalta asti ja kova laukaus yläpesään.

StU pelasi koko pelin kovalla vauhdilla ja rajulla karvauksella. Kaikille kolmelle hyökkäysvitjalle tuli onnistumisia, samoin kahdelle pakkiparille.

 

StU - Hatsina II  6-0 (1-0, 2-0, 3-0)

Toiseen otteluun StU joutui sotkemaan ketjujaan Veera Pietikäisen jäädessä varotoimenpiteenä pois ottelusta. StU pelasi ottelun kahdella sentterillä, vaikka alkuun yritettiin kokonaisin ketjuin ja kolmella pakilla. StU:n pelitapa vaikutti kuitenkin niin, että palattiin neljään pakkiin. Hyökkäyksessä ratkaisun seurauksena ketjut sotkeentuivat, mutta se ei menoa haitannut.

Ensimmäisessä erässä paikkoja luotiin jälleen kuin liukuhihnalta, mutta vedot menivät joko ohi tai yli. Hatsina maalivahti pelasi myös erinomaisesti. Yksi ainoa maali saatiin aikaan erän jälkipuoliskolla, mutta se olikin sitten ehkä koko turnauksen komein. Jonna Kelaranta avasi alhaalta Ronja Routille keskelle, sieltä yhdellä kosketuksella Jenni Saalastille laitaan ja Jenniltä yhdellä kosketuksella kova syöttö takakulmalle, josta Silvia Hahl siirsi pallon tyhjiin. 

Hatsinakin sai yksittäisiä laukauksia kohti StU-maalia, mutta se peitettiin tai sitten Venla Vainikka torjui vedot. Toisessa erässä kova vauhti uuvutti taas vastustajaa ja laukaukset ja pelaamisen StU-päädyssä vähenivät. StU meni 2-0 johtoon, kun Silvia Hahl syötti Justiina Airakselle paikan maalin eteen. Erän lopulla Emmi Jokela teki 3-0 irtopallosta, joka ajautui maalin edusta ruuhkaan Jenni Saalastin vahvasta maalille ajosta.

Kolmannen erän puolivälin jälkeen StU sai maalihanat auki ja latoi kolme osumaa kahteen minuuttiin. Riina Martikaisen jättösyötöstä Silvia Hahl laukoi ensin 4-0 numerot. Reilut kymmenen sekuntia (!) myöhemmin Riinan sisään lyönti löysi Jenni Saalastin, jonka hieno kääntölaukaus vei StU:n 5-0 johtoon. 6-0 osumakin lähti Riina Martikaisen esityöstä: pystyavauksen sai Emmi Jokela, siirto keskeen ja Jenni Saalasti kaunisteli tehojaan yhdellä lisämaalilla.

Kolmannen erän jälkipuolisko oli StU:lta huimaa näytöstä, kun palloa ja painetta saatiin jatkuvasti Hatsina maalille. Pelaajien vaihtuminen ketjuissa saattoi olla hyväkin asia: yhteenkään turnaukseen ei joukkue ole saanut vielä täysin samaa pelaajistoa. Sotkemisen seurauksena löytyi paljon hyvää: kun kentälle osui ketju Ronja Routti-Silvia Hahl-Jenni Saalasti maalipaikkoja tuli solkenaan.

Molempien otteluiden eränumerot kertovat oikeastaan oleellisen: maaleja ei välttämättä saada alussa ja peli pyörii (ainakin numeroiden valossa) tasaisena, mutta mitä pidemmälle ottelu etenee, sitä väsyneemmäksi StU juoksee ja karvaa vastustajansa.

Molemmissa otteluissa oli onnistumisia laajalla rintamalla. Nollapelitilastokin saatiin Venla Vainikan toimesta auki.

Voittojen myötä StU nousi lohkon kärkeen. Joutsalainen Flanels on tasapisteissä yhden ottelun enemmän pelanneena. Flanelsin ainoa tappio tuli Mikkelin turnauksessa StU:n aiheuttamana.

Joutsenon turnaus 16.11.2014

StU jatkoi pistemenetyksittä alkusarjan kolmannessa turnauksessa Joutsenossa. Peleissä toistui jälleen sama kaava: kahdessa ensimmäisessä erässä numerot pysyvät tasaisina, mutta kolmannessa erässä ottelu kääntyy StU:lle. Joutsenon otteluissa tehot jakaantuivat mukavasti kaikille kolmelle kentälliselle. StU:ssa debytoi uusi maalivahti ja tehonainen Riina Markku palasi StU:n riveihin.

StU - Voima  7-2 (1-0, 2-2, 4-0)

Nihkeästi alkoi ensimmäinen ottelu Imatran Voimaan vastaan. Peli ei ollut ihan StU:n hallinnassa, mutta ei Voimakaan ihmeitä esittänyt. Ensimmäisen erän loppua kohden StU alkoi saada maalipaikkoja. 1-0 syntyi Hanna Kiljusen antamasta vaparista maalille, jossa Nenna Koikkalainen laukoi ensin päin maalivahtia ja nosti sitten oman riparinsa sisään.

Toinen erä alkoi räväkästi. Heti ensiminuutilla pallo oli Voima-maalissa. Pallo karvattiin omille, Veera Pietikäinen syötti maalille ja Kaisa Kiljunen teki numeroiksi 2-0. Pari vaihtoa myöhemmin Veera tälläsi kovaa ylähirteen. Peli näytti paranevan koko ajan StU:n luodessa lisää maalipaikkoja.

Seuraavan viiden minuutin aikana meno vähän hyytyi ja ote herpaantui. Voima palautti StU:ta maan pinnalle tekemällä nopeassa tahdissa kaksi maalia StU.n pallonmenetysten jälkeen: ensin kavennus 2-1:een komealla vedolla ja sitten lähes perään tasoitus 2-2:een irtopallosta maalin edestä. 

Onneksi StU iski heti seuraavassa vaihdossa. Nyt avaus pystyyn tavoitti Emmi Jokelan, jonka kovasta syötöstä maalin eteen Riina Markku löi 3-2 johdon tyhjiin. StU loi jatkuvasti hyviä paikkoja, mutta Voima puolusti uhrautuvasti viimeisenä lukkonaan hyvin torjunut nuori maalivahti Karita Miettinen.

Kolmannen alussa StU hyödynsi sisään lyönnin Voiman puolustuksen nukkuessa. Emmi Jokela syötti pallon keskeen, josta Marianne Latvalla löi täysin vapaasti lähes tyhjiin 4-2 johdon. Vain pari minuuttia myöhemmin nähtiin komea osuma: Marianne avasi Kaisa Kiljuselle pystyyn, Kaisalta yhden kosketuksen siirto maalille, jossa Veera Pietikäinen löi 5-2 johdon tyhjään maaliin.

StU pääsi erässä ylivoimallekin. mutta pystyi luomaan vain pari paikkaa maalintekoon. Ylivoiman jälkeen Emmi Jokela tälläsi kaukaa ylähirteen ennen StU:n 6-2 osumaa, mikä oli taas komeaa katsottavaa. Ronja Routti taisteli pallon maalin takaa Veera Pietikäiselle, jonka hyvästä passista Kaisa Kiljunen laukoi pallon yläkulmaan. Vielä ennen loppua StU teki yhden maalin. 7-2 loppunumerot syntyivät räkämaalilla irtopallosta aivan maalin edestä: pallon löi lopulta sisään Riina Markku.
 

StU - Top Team  6-1 (1-1, 1-0, 4-0)

Etukäteen tasaiseksi ennakoitu ottelu savonlinnalaista Top Teamia vastaan päättyi numerollisesti selvään StU:n voittoon, mutta peli säilyi tasaisena pitkälle kolmanteen erään. Tosin kovin suurta hätää ei StU:lla ollut koko ottelun aikana, vaikka Top Teamilla oli erityisesti toisessa erässä mahdollisuus haastaa StU.

StU loi ottelun ensimmäiset vaaralliset paikat. Ensin Nenna Koikkalainen laukoi kovaa ylähirteen ja vähän myöhemmin Riina Markulla oli avopaikka, jonka maalivahti torjui. Top Team laukoi sekin pari kertaa vaarallisesti, mutta StU:n maalivahti Elviira Pesu torjui vedot.

1-0 syntyi kokemuksen kautta. Riina Markku taklasi kulmassa Topin puolustajan irti pallosta, heitti maalin takaa syötön ja Jenni Saalasti laukoi pallon maaliin. Johto ei kauan kestänyt, kun Top Teamin Heidi Venäläinen teki saman mitä niin usein joukkueiden kohdatessa: nopea nousu omalta puoliskolta ja kovalla vedolla pallo maaliin ja tilanteeksi 1-1.

StU meni uudelleen johtoon aivan toisen erän alussa. Riina Markku pelasi pallon maalille ja Emmi Jokela voitti toppilaiset sohimistalkoissa tekemällä 2-1 maalin. StU joutui maalin jälkeen alivoimalle, jonka joukkue kesti. Alivoiman jälkeen Top Team sai vahvasti otetta ja maalivahti Elviira Pesu töitä. Hienosti selvisi debytantti ilman takaiskuja pahoistakin vedoista!

Pari minuuttia ennen loppua StU.lle tuomittiin rankkari, kun Venäläinen huitoi Riina Markkua läpiajossa. Otteluun tarjottua ratkaisua ei tullut: Topin maalivahti peitti rankkarin eikä seuranneesta ylivoimastakaan ollut hyötyjä. 

Kolmannen erän alkuun StU sai todella tärkeän maalin. Nenna Koikkalainen syötti laidasta keskeen ja Hanna Kiljunen laukoi upeasti aivan yläkulmaan 3-1 johdon. Erän loppua kohden Top Teamin paikat vähenenivät - StU puolestaan sai otetta ja loi jatkuvasti pahoja tilanteita Top-maalille.

Ottelu ratkaistiin lopullisesti viimeisen viiden minuutin aikana. Junioreiden sentterinä pelannut Justiina Airas karvasi väkisin pallon Nenna Koikkalaiselle, jonka jäätävä veto toi tilanteeksi 4-1. Pari minuuttia myöhemmin tehtiin kaunis maali: Jonna Kelaranta tavoitti pitkällä roikulla Riina Markun, jonka siirrosta Marianne Latvala tykitti 5-1 lähes tyhjään maaliin. Loppunumerot 6-1 tehtaili jälleen Justiinan junnuketju: Nenna siirsi pallon Justiinalle, jonka syötöstä Hanna Kiljunen laukoi komeasti maaliin.
 

StU on ainoana joukkueena lohkossaan ilman pistemenetyksiä. Toisena sinnittelee joutsalainen Flanels, jolla on paitsi kaksi tappiota myös yksi ottelu enemmän pelattuna kuin StU:lla. Joutsenon turnauksessa StU:n lisäksi asemiaan paranteli Päijät-Hämeen Salibandy, joka niin ikään otti kaksi voittoa. Top Team hävisi yllättäen molemmat ottelunsa selvin numeroin.

StU:n pelit jatkuvat itsenäisyyspäivän jälkeisenä sunnuntaina Savonlinnassa.

Savonlinnan turnaus 7.12.2014

StU kohtasi Savonlinnassa lahtelaisen Päijät-Hämeen Salibandyseuran ja joutsalaisen Flanelsin. Joukkue ei ollut Savossa parhaimmillaan: peli oli nihkeää eikä aikaisemmista turnauksista tuttuun vauhtiin päästy kuin ajoittain. PHSB onnistuttiin huonollakin pelillä vielä voittamaan, mutta Flanels aiheutti StU:lle kauden ensimmäisen tappion.

 

StU - PHSB 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)

Ottelun alku lupaili tasaista peliä, sillä joukkueet painoivat vuorotellen päästä päähän. Ensimmäiset vaaralliset paikat loi PHSB, mutta alussa StU:kin laukoi muutaman kerran vaarallisesti. Hiljalleen ote siirtyi lahtelaisille, jotka pääsivät ylivoimalle erän puolivälissä. StU peitti ylivoiman hyvin ja loput hoiteli pari näyttävää torjuntaa esittänyt maalivahti Venla Vainikka pallon käydessä kahdesti StU-maalin tolpissa. PHSB otti yhä enemmän otetta. StU:n oma peli oli vähän hukassa: avaukset viipyivät ja syötöt solahtivat vastustajan lapaan.

Ja sitten kesken PHSB:n myllytyksen nopealla vastahyökkäyksellä pallo maalinedusruuhkaan, josta Jenni Saalasti ronkki 1-0 maalin. Syöttöpisteen sai Silvia Hahl. Maali syntyi aivan erän lopussa eikä kukaan olisi arvannut, että se jää ottelun ainoaksi. 

Toisessa erässä StU pääsi ylivoimalle, mutta jäi ilman maalia. Muutama kova veto saatiin aikaiseksi, mutta kovin kaukaa. Jäähyn jälkeen PHSB alkoi taas rynniä StU-maalille ja loi pahoja maalipaikkoja. Venla Vainikka jatkoi huippuotteitaan ja taas pallo kilisi kahdesti tolpissa. Erän puolivälissä StU sai aikaan hyvän jakson lahtelaispäädyssä ja sen jälkeen tuli taas PHSB.n vuoro viedä peliä. Aivan erän lopussa StU esitti jälleen hienoa hyökkäyspeliä, mutta jäi ilman maalia.

Kolmas erä alkoi PHSB:n pahalla myllytyksellä, josta StU selvisi. Erän alkupuolella toimen maali oli lähellä, kun Anna-Sofia Lassila nousun jälkeen löysi kovalla syötöllä Silvia Hahlin maalin edestä: suora kova veto meni vain hitusen yli maalin. Erän puolivälissä StU tarjoili maalia lahtelaisille, kun kahdesti avaus meni päin maalin edessä karvannutta vastustajaa. Molemmat vedot menivät StU:n onneksi yli maalin. 

Erän loppua kohden StU sai taas juonesta kiinni. Emmi Jokelan kovan vedon Lahti-vahti torjui. Tämän jälkeen StU loi hyviä paikkoja, mutta tuloksetta. Viimeisen pari minuuttia PHSB yritti tasoitusta kuudella pelaajalla ilman maalivahtia, mutta StU puolusti huolella ja järkevästi eivätkä lahtelaiset esittäneet mitään kovin vaarallista.

Niukin jalkapallolukemin tärkeä voitto!  Ottelun luonnetta kuvaa sekin, että molempien joukkueiden parhaina palkittiin maalivahdit.

 

StU - Flanels 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)

Flanelsia vastaan StU:n oli määrä lähteä karvaamaan rohkeasti ja kovaa. Tässä ei ihan onnistuttu ja Flanels syötteli hyvin paineen alta pois. Ensimmäinen erä kuluikin tasaisissa merkeissä aina loppupuolelle saakka, vaikka Flanels iski erän alkupuolella 0-1 maalin. Flanes-pelaaja nousi StU-maalin takaa kulmasta maalille, menetti pallon pelaajaruuhkaan, josta lopulta pallo lauottiin maaliin. 

StU:n peli ei edelleenkään kulkenut toivotulla tavalla: harhasyöttöjä tuli varmaan enemmän kuin aikaisemmissa peleissä yhteensä. Erän loppupuolella päästiin ylivoimalle, mutta seurauksena ei ollut mitään todella vaarallista: pari kolme kovaa vetoa vähän kauempaa.

Toisen erän alku lupaili paljon, sillä heti ensimmäisestä hyökkäyksestä tasoitettiin ottelu 1-1:een. Veera Pietikäinen nousi maalin takaa maalille, irtopallosta taisteltiin ja lopulta Veera itse teki maalin Silvia Hahlin syöttäessä. Maalin jälkeen StU sai vähän otetta, mutta joutui pian alivoimalle. Joukkue puolusti hyvin ja yhden pahan paikan torjui Venla Vainikka. Heti perään Flanels pääsi harhasyötöstä avopaikkaan ja taas Venla torjui vedon.

Tämän jälkeen StU hallitsi, mutta kesken hallinnan Flanels sai vapaalyönnin. Joukkue rakenteli nopeilla hyvillä syötöillä vetopaikan ja StU:n maalin yläkulmassa suhahti 1-2 johtomaali erän loppuhetkillä.

Kolmannen erän alussa Flanels-hyökkääjä pääsi vastahyökkäyksestä läpi: pallo osui StU-maalin tolppaan. Heti perään Veera Pietikäinen pääsi pitkästä syötöstä karkuun, mutta Flanels-vahti peitti yrityksen. Ja heti erän ensi minuuteilla lisää kiviä StU:n rattaisiin. Vaarattoman näköisessä tilanteessa omassa päässä pallo menetettiin Flanelsille laidassa, siirto keskeen ja maalin edestä tilanteeksi 1-3.

Seuraavat 10 minuuttia mentiin tasaisemmin. Molemmilla oli paikkoja, mutta vaarallisia ei kumpikaan saanut luoduksi. StU:n aikalisällä ketjuja vähän muutettiin lopussa ja kavennus 2-3:een syntyi kaksi minuuttia ennen loppua. Hyökkäykseen nostettu Tuuli Korhonen passasi ja Jenni Saalasti teki komean osuman. Lopussa StU veti maalivahdin pois ja yritti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Flanels on jo aikaa sitten vetäytynyt vain puolustamaan eikä StU löytänyt pelaajasumpusta pallon mentävää rakoa. Lähelle päästiin, sillä aivan lopussa pallo pyöri maaliviivalla, mutta Veera Pietikäinen ei ylettänyt maalintekoon.

Seuraavan kerran StU on pistejahdissa Joutsassa tammikuussa.

Joutsan turnaus 17.1.2015

StU sai pelaajien poissa oloista huolimatta turnaukseen iskukykyisen ryhmän. Heikohkosti ennen joulua sujuneen Savonlinnan turnauksen pelit oli nollattu. StU:lla oli Joutsassa kahdella voitolla mahdollisuus käytännössä lähes varmistaa jatkopaikka kahden joukkoon. Joukkue ei pettänyt vaan pelasi yhtä erää lukuun ottamatta kauden parasta peliään.


StU - PHSB  4-0 (3-0, 0-0, 1-0)
 
Ottelun ensimmäiset viisi minuuttia mentiin tasaisissa merkeissä molempien puolustaessa tarkasti. Viiden minuutin kohdalla StU shokeerasi vastustajaa kahdella osumalla 20 sekunnissa. 1-0 syntyi Veera Pietikäisen vahvalla yksilösuorituksella: Röyhkeä nousi päädystä maalille ja tarkka veto yläkulmaan. Heti seuraavassa vaihdossa syntyi 2-0 maali, joka oli takuulla yksi turnauksen komeimpia. Emmi Jokela rynni alhaalta laitaa myöten yli puolen kentän, vihainen poikkisyöttö tavoitti maalin kulmalla Tuuli Korhosen, joka ohjasi näyttävästi pallon tyhjiin.

Pikamaalien jälkeen peli tasoittui. PHSB loi erän puolivälissä kaksi pahaa hässäkkää StU-maalille, mutta StU:n vahva puolustus ja maalivahti Venla Vainikka eivät kavennusta päästäneet. Tämän jälkeen molemmat pelasivat taas tarkkaa peliä, jolloin maalipaikkoja ei syntynyt juuri kummallekaan.

StU karvasi rohkeasti, mutta järkevästi koko ensimmäisen erän. Karvaus toi palkinnon vain kahdeksan sekuntia ennen erän loppua. Veera Pietikäinen ja Silvia Hahl riehuivat pallon haltuunsa vastustajan päädyssä, pallo ajautui Silvialle, joka nosti 3-0 taukonumerot maalin edestä.

Toisessa erässä ei maaleja nähty. PHSB tuli todella rajusti erän alussa ja loi kaksi valtavaa hässäkkää StU-maalille. Tällä kertaa kavennusmaalin esti loistavan ottelun pelannut Venla Vainikka, joka torjui kahdesti peräkkäin PHSB:n yritykset. PHSB näytti saavan otetta, mutta erän vanhetessa peli tasaantui. StU:n ykkösvitja Silvia Hahl-Kaisa Kiljunen-Veera Pietikäinen loi pari paikkaa, mutta kovat laukaukset viuhuivat maalin yli. StU:n kolmosvitja Viivi Hertz-Nenna Koikkalainen-Essi Tanninen väläytti loppupuolella uskomattoman upean hyökkäyskuvion - vain maali jäi puuttumaan.

StU:n pakkiparit Jonna Kelaranta-Anna-Sofia Lassila ja Emma Kaila-Riina Martikainen eivät olleet juuri missään vaiheessa pulassa. Puolustajat pelasivat upeaa peliä, jossa avaukset lähtivät vaivatta ja pallonriistot ja peittämiset sujuivat varmasti. Kaikki ehtivät tukemaan hyökkäystä.

Kolmas erä alkoi jälleen maalinteolla, kun Emma Kaila nousi koko kentän läpi ja syötti Jenni Saalastille maalin eteen. Kova laukaus vei StU:n 4-0 johtoon. Erä oli StU:n hallintaa eikä joukkueella ollut missään vaiheessa hätää PHSB:n kanssa. Ylivoimaakin StU pääsi pelaamaan, mutta tuloksetta vaikka pallonsiirtely sujui ja pari vetoakin saatiin aikaiseksi.
 

Top Team - StU   2-6 (1-0, 0-3, 1-3)

Toisen ottelun ensimmäinen erä ja erityisesti sen alku olivat lähes katastrofaalisia. Parin minuutin jälkeen StU menetti pallon ja Top Teamin pisterohmu Heidi Venäläinen karkasi tehden 1-0 johtomaalin. Tämä ei StU:ta herättänyt, sillä vielä ennen erän puoliväliä jaettiin kaksi harhasyöttöä, joista vastustaja pääsi kahden Venla Vainikan kanssa: Toisen läpiajon Venla torjui, toisessa veto meni yli maalin.

Juuri kun StU alkoi saada rivejään kuntoon alkoi toinen tuomareista ottamaan isoa roolia. Emmi Jokela sai oudon jäähyn vaarallisesta pelistä: Vastustaja piti Emmi mailaa kiinni kainalossaan ja Emmin yritykset saada maila irti katsottiin jäähyn arvoisiksi. Puoltakaan ei ollut jäähystä kulunut, kun Veera Pietikäinen sai vähintään yhtä oudon jäähyn pallon tavoittelutilanteessa kiinni pitämisestä.

StU taisteli ensin 45 sekuntia 5-4 alivoimaa, sitten minuutin ja 15 sekuntia 5-3 alivoimaa ja lopuksi vielä 45 sekuntia 5-4 alivoimaa! Komeaa katsottavaa oli StU:n alivoimapeli - Top Team sai aikaiseksi vain muutamia kaukovetoja ja StU useita purkuja.

Toisen erän alusta alkaen ote siirtyi StU:lle. Top Team oli ensierässä saanut avauksia keskelle, mutta toisesta erästä eteenpäin StU sai otettua keskustan kiinni ja Top Teamin peli sekosi. Viiden minuutin kohdalla StU sai rankkarin, mutta Top-vahti torjui Tuuli Korhosen hyvän yrityksen. Seurannutta ylivoimaa ei tarvittu kuin puoli minuuttia ja Top Teamin maalissa kolisi. StU:n ykköskenttä kierrätti palloa nopeasti ja lopuksi Kaisa Kiljunen siirsi ylös nousseelle Anna-Sofia Lassilalle, joka laukoi 1-1 tasoituksen takakulmaan. Hieno maali!

StU:n kakkonen Emmi Jokela-Jenni Saalasti-Tuuli Korhonen järjesti 1-2 johdon alle minuutissa edellisestä maalista. Kenttä pelasi upean kuvion, jonka päätteeksi Emma Kaila löysi Emmi Jokelan. Vielä ennen erän loppua StU ehti maalaamaan: Anna -Sofia Lassila laukoi kaukaa maalille, josta Jenni Saalasti ohjasi 1-3 numerot verkkoon.

Kolmannen erän alussa puolustaja Emma Kaila nousi vahvasti kolmen (!) vastustajan välistä läpi koko kentän ja laukoi upean 1-4 maalin poikittaisliikkeestä. Peli oli täysin StU:n hallussa. Top Team viljeli lähinnä kaukovetoja, joita Venla Vainikka poimi yhdellä kädellä kuin omenoita puusta.

Viiden viimeisen minuutin aikana tapahtuikin sitten paljon. 1-5 osuma syntyi jälleen Emma Kailan nousun seurauksena. Kova laukaus päätyi maalin takana Emmi Jokelan haltuun. Hyvä syöttö maalin takaa ja Jenni Saalasti nakutti läheltä pallon sisään. Vähän myöhemmin Top Teamin läpiajossa StU joutui rikkomaan rankkarin arvoisesti. Heidi Venäläinen veivasi Top Teamille lohtua 2-5 kavennuksen muodossa. Ja vielä viisi sekuntia ennen loppua Emma Kaila (kuka muu muka?) nousi jälleen vahvasti, syötti maalille ja Jenni Saalasti teki läheltä loppunumerot 2-6.

Top Team pelin ensimmäinen erä ei StU:lta onnistunut, mutta sen jälkeen peli sujui erinomaisesti. Toisen pelin ehdottomia hahmoja olivat puolustaja Emma Kaila (1+2) ja tehokkaana häärinyt StU:n kakkosvitjan sentteri Jenni Saalasti, joka takoi pelissä hattutempun.

StU otti jatkon kannalta todella tärkeät voitot Joutsassa. Joukkueen karvaus onnistui molemmissa peleissä loistavasti, kaikkien kentällisten esitykset olivat tasapainoisia ja pelissä oli hyvä flow.

StU:n pelit jatkuvat toiseksi viimeisessä alkusarjan turnauksessa helmikuun alkupuolella Imatralla, jossa onkin tiedossa rankempi rupeama: Joukkue pelaa turnauksessa kolme ottelua viidessä tunnissa! Paljon ei pisteitä enää tarvita jatkopaikan varmistamiseen.

Imatran turnaus 7.2.2015


Alkusarjassa jokaiselle joukkueelle osuu johonkin turnaukseen kahden ottelun sijasta kolme ottelua.  Imatralla kolme ottelun rääkkiin joutuivat StU ja turnausemäntä Imatran Voima. Sairastumisten ja muiden esteiden vuoksi StU ei saanut Imatralle täyttä kolmea kentällistä, joten mukana olleet joutuivat entistä tiukemmalle.


Voima - StU  1-7 (1-1, 0-4, 0-2)


StU sai hyvän alun päivän ensimmäiseen peliin, kun Tuuli Korhonen syötti Jenni Saalastin maalintekoon heti alkuminuuteilla. Kotijoukkue Voima pelasi kuitenkin vahvan erän ja StU:n maalilla Pauliina Mäkelä joutui tämän tästä torjuntatöihin. StU loi myös maalipaikkoja, mutta tuloksetta. Erän puolivälin jälkeen Voima tasoitti lukemat 1-1:een StU:n harhasyötöstä.

Toisen erän alku oli StU:lle ensimmäistäkin erää parempi, kun Jenni Saalasti syötti tärkeän 2-1 johto-osuman Emmi Jokelalle heti ensimmäisellä minuutilla. Lähellä erän puoliväliä StU teki kaksi maalia kolmeen minuuttiin ja ottelu alkoi kääntyä vierasjoukkueelle. Vilhelmiina Rönkkö karkasi laidalta Jonna Kelarannan avauksesta ja nosti komeasti pallon maalin kattoon. Hetkeä myöhemmin Viivi Hertz rynni väkisin pakin paikaltaan maalille ja laukoi etukulmasta tilanteeksi 4-1. Syötön antoi pakkipari Riina Martikainen. Vielä viimeisellä minuutilla StU:n ykkösvitja maalasi komealla tavalla: Ristipallo oikealle, sieltä Jenni Saalastin kova syöttö maalille ja Riina Markku nautiskeli 1-5 osuman lähes tyhjiin.

Heti kolmannen erän alussa sama kaksikko oli uudelleen asialla ja vei StU:n 1-6 johtoon. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä harvemmiksi kävivät Voiman vastahyökkäykset. Muutama aika kaukaa lähtenyt kova veto nähtiin, mutta osa peitettiin, osa meni ohi ja loput torjui Pauliina Mäkelä. Loppuminuuteilla StU vielä kaunisteli numeroita Jenni Saalastin tehdessä 1-7 maalin Riina Martikaisen syötöstä.

 

Flanels - StU   3-1 (0-0, 1-1, 2-0)


Kolmesta pelistä toisena oli vuorossa lohkovoiton kannalta tärkeä ottelu joutsalaista Flanelsia vastaan. Kolmikierroksisen sarjan aikaisemmat peli olivat 1-1, mutta StU:lla oli keskinäisistä otteluista parempi maaliero, joten tasapelikin olisi pitänyt StU:n lohkokärjessä.

Tarkkaan ja tunnustellen aloittivat molemmat joukkueet, mutta aika nopeasti Flanels alkoi karvata rajusti eikä StU paineen alla saanut avattua peliään. Flanels vei peliä selkeästi, mutta StU puolusti vastaavasti todella hyvin. Harvassa olivat StU:n maalipaikat ensimmäisessä erässä. Flanels sen sijaan työllisti StU-vahti Essi Kultasta pahoilla maalipaikoilla.

Toisen erän ensimmäisellä minuutilla Flanels pääsi 1-0 johtoon. Maali syntyi halvasti, pallon osuttua StU:n laukausta peittävään pelaajaan ja pompittua siitä maalin alakulmaan. Kauaa Flanels ei johtoaan päässyt hehkuttamaan, kun StU tasoitti. Jenni Saalasti syötti ja Emmi Jokelan painava veto toi numerot 1-1:een. Loppuerä mentiin tuttua rallia: Flanels karvasi ja vei peliä ja StU oli vaikeuksissa avaustensa kanssa. StU:n saadessa pallon haltuun omassa päässä joukkueen viisikko virahti lähes kaukalon mittaiseksi. Pitkiin palloihin turvautunut StU sai kuitenkin mahdollisuuden kääntää peli, kun Riina Markku oli kolmesti läpi toisessa erässä, mutta joka kerran Flanels-vahti piti maalinsa puhtaana.

Kolmannessa erässä Flanelsin karvaus vähän hellitti ja StU pääsi peliin mukaan. Liekö tämä antanut liikaa intoa hyökkäykseen, sillä Flanelsin 2-1 johtomaalissa StU:n koko joukkue oli noussut rohkeasti ylös. Porrastus puuttui ja Flanelsin tehonainen Susanna Laurila karkasi palloriistosta maalintekoon erän puolivälin jälkeen.

Lopun erää StU haki kavennusta, mutta huippupaikkoja ei saatu aikaiseksi Flanelsin puolustaessa hyvin. Pari minuuttia ennen loppua StU sai kevyehkön jäähyn ja se vei käytännössä mahdollisuudet tasoitukseen. Yritystä riitti: Viimeisellä minuutilla StU veti alivoimalla maalivahdin pois, sai pallon päätypelistä maalin eteen, mutta pallon nappasi Flanels-hyökkääjä, joka juoksi 3-1 loppunumerot tyhjiin.


StU - Hatsina II   6-3 (4-0, 0-2, 2-1)


Tiukasta Flanels-pelistä ja harmittavasta tappiosta huolimatta StU jaksoi aloittaa Hatsinaa vastaan räväkästi. Joukkue maalasi erän puoliväliin mennessä neljä kertaa. Komein osuma oli heti ensiminuutilla tehty 1-0: Hienoilla syötöillä pallo maalinkulmalle, josta Riina Markku siirsi pallon tyhjiin. Riinalle pallo kimposi Hatsinan pelaajasta, joten ansaittua syöttöpistettä ei tullut. 2-0 osuman teki Vilhelmiina Rönkkö (Anette Sydänmaa), 3-0 maalista vastasi jälleen Riina Markku (Jenni Saalasti) ja 4-0 erävoitoksi teki Anette Sydänmaa (Vilhelmiina Rönkkö).

Sitten alkoi väsy painaa. Ensimmäisen erän lopulla saatiin kyllä paikkoja, mutta Hatsinakin alkoi vierailla Elviira Pesun vartioimalla maalilla. StU:n liike ei oikein riittänyt - kahden pelin puristus painoi selvästi pelaajia. Toisen erän alussa StU joutui alivoimalle ja Hatsina kavensi ylivoimaosumalla tilanteeksi 4-1. Väsyneen joukkueen säikyttely jatkui, sillä vain minuuttia myöhemmin pallo oli jälleen StU:n maalissa ja lukemat 4-2. Toisessa erässä isoon rooliin nousi myös Hatsinan maalivahti Inka Niinimäki, joka torjui upeasti useita StU:n kovia vetoja hyviltä maalipaikoilta. StU ei lisämaaleja saanut ja niinpä toinen erä hävittiin 0-2 numeroin.

Kolmanteen erään StU puristi sen verran voiman rippeitä, että sai aikaan kaksi osumaa. Ensin Tuuli Korhonen veivasi ja sooloili 5-2 johdon hienolla yksilösuorituksella ja erän lopussa StU jauhoi ylivoimalla 6-2 johtoon. Maalin laukoi tolpan kautta Jenni Saalasti Emmi Jokelan passista. Ja vielä Hatsina muistutteli StU:ta, ettei peli ollut vielä ohi ja kävi kaventamassa loppuluvuiksi 6-2 pari minuuttia ennen loppua.

Peli olisi saattanut mennä vaikeaksi ellei StU olisi onnistunut menemään 4-0 johtoon ensimmäisessä erässä. Toisaalta missään vaiheessa peliä ei joukkueella ollut sinällään hätää. Selkeästi tuli kuitenkin todistetuksi, että kolme peliä yhteen turnaukseen on kerta kaikkiaan liikaa - erityisesti kun otteluiden välille sarjaohjelmaan oli ajattelemattomasti laitettu palautumisaikaa yksi vaivainen tunti!

StU:n viimeinen alkusarjan turnaus on maaliskuun alussa Mikkelissä. StU kohtaa Top Teamin Savonlinnasta ja uudelleen Hatsina kakkosen. Flanelsin vastustajat Mikkelissä ovat Top Team ja Päijät-Hämeen Salibandyseura.
 

Mikkelin turnaus 1.3.2015


StU ja joutsalainen Flanels olivat varmistaneet paikkansa edellisessä Imatran turnauksessa ylialueelliseen jatkokarsintaan Kuopioon. StU oli keskinäisissä otteluissa hävinnyt kaksi kertaa joutsalaisille, joten Flanels oli kiinni lohkovoitossa ja yhdessä lisäpisteessä jatkoturnaukseen. Jotta asetelma säilyisi, olisi Flanelsin otettava Mikkelistä vähintään yhtä monta pistettä kuin StU. Näin ei käynyt!

 

Top Team - StU  2-6 (0-2, 0-2, 2-2)
 

StU lähti todella terävästi otteluun Top Teamia vastaan. Alta kahden minuutin numerot olivat 0-1 Riina Markun siirtäessä pallon verkkoon Jenni Saalastin vaparista savolaispuolustuksen unen keskeltä. Peli oli todella StU:n hallussa eikä Top Team juurikaan pystynyt Essi Kultasen vartioimaa maalia uhkaamaan. 0-2 syntyi hienolla tavalla. Jonna Kelaranta katkoi Top Teamin hyökkäyksen omalla alueella ja siirsi pallon Jenni Saalastille, jonka läpisyötöstä Riina Markku karkasi ja maalasi. Ensierässä ei enää maaleja nähty, vaikka StU rakenteli hienoja kuvioita ja loi tukun maalipaikkoja.

Toisen erän alussa sama tahti jatkui. Peli pyöri jatkuvasti Top Teamin kenttäpäädyssä ja maalin tuntumassa.  Maalipaikkoja saatiin aikaiseksi, mutta ei osumaa. StU:n Nenna Koikkalainen sai mailaan lyönnistä kaksi minuuttia erän alkupuolella, mutta alivoimakin StU:lta sujui niin hyvin, ettei Top Team:n saanut kuin muutaman ohi menneen kaukolaukauksen aikaiseksi.

Jäähyn päätyttyä StU iski välittömästi ja jälleen vapaalyönnin jälkitilanteesta. Emmi Jokela antoi pitkän vapaalyönnin omasta päästä. Riina Markku pyörähti karkuun Top Teamin ykköspelaajalta Heidi Venäläiseltä ja teki väkisin ahdisteluista ja rikkeestä huolimatta siirretyn rangaistuksen aikana 0-3. Puhdas hattutemppu pelin tässä vaiheessa!
Erän viimeisellä minuutilla puolustaja Viivi Hertz pääsi katkonsa jälkeen nousemaan vapaasti. Hyvä nousu päättyi kovaan vetoon ja 0-4 maaliin.

Kolmannen erän alkupuolella StU lisäsi johtoaan 0-5:een ja taas vapaalyönnin jälkeen. Pallo pelattiin vaparista maalin taakse Riina Markulle, joka näytti, että toimistostakin homma sujuu - passi maalin eteen, josta Tuuli Korhonen iski pallon maaliin. Parin minuutin päästä iski loistavasti pelanneen junioriketjun laituri Oona Tiainen taululle 0-6 lukemat röyhkeällä nousulla kulmasta maalille.

StU:n 0-6 johto taisi viedä ajatukset muualle. Siihen asti tarkasti puolustanut StU sekosi merkkauksessaan ja Top Team pääsi avaamaan maalitilinsä viisi minuuttia ennen loppua. StU sai tämän jälkeen jäähyn, joka kyllä tapettiin, mutta heti jäähyn jälkeen Top Team katkoi StU:n liian innokkaan nousun ja kavensi vielä ylivoimahyökkäyksestä 2-6:een.

Ihan loppua lukuun ottamatta StU:n peli oli yksi kauden parhaista. Kahdessa ensimmäisessä erässä StU puolusti Top Teamin aivan tehottomaksi ja pystyi itse luomaan hyvillä syötöillä hyviä maalipaikkoja.


StU:n kokoonpano:

Maaliavahdit: Essi Kultanen, Pauliina Mäkelä.

Puolustus: Emmi Jokela, Jonna Kelaranta, Riina Martikainen, Essi Tanninen, Viivi Hertz.

Hyökkäys: Tuuli Korhonen-Jenni Saalasti-Riina Markku, Nenna Koikkalainen-Hanna Kiljunen-Oona Tiainen.

 

Hatsina II - StU  1-1 (0-0, 0-0, 1-1)
 

Juuri ennen StU:n toista ottelua Top Team voitti niukasti Flanelsin. StU:n leirissä myhäiltiin lohkovoiton saamisesta, sillä sarjajumbo Hatsina II:lla ei uskottu suuria mahdollisuuksia StU:ta vastaan olevan. Väärässä oltiin, ei nyt ihan totaalisen väärässä, sillä pelistä tuli kauden vaikein, mutta StU pelastui juuri ja juuri ennen ottelun loppua.

Alussa ei näyttänyt siltä, että vastakkain ovat kärkijoukkue ja sarjajumbo. StU:n peli oli nihkeää, palloja menetettiin ja oma peli tökki todella pahasti. Kun StU ei herännyt, kävi Hatsina II herättelemässä: Pallo kävi kerran Pauliina Mäkelän vartioiman maalin tolpassa. StU alkoi pikkuhiljaa saada tilanteita, mutta juonikkuus puuttui. Hatsina II rakensi hyvin torjuvan maalivahtinsa eteen valtavan sumpun, johon StU juoksi ja laukoi tuon tuosta.
Maaliinkin pallo saatiin, mutta tuomaristo hylkäsi StU:n harmiksi osuman. StU:n peli parani koko ajan erän loppua kohden mentäessä ja aivan erän loppuun joukkue pyöritti peliä näyttävästi mutta ilman palkintoa.

Toinen erä ei ahdistukseen helpotusta tuonut. StU:n peli tökki edelleen ja Hatsinan sumppu toimi. Aika ajoin Hatsina II ryntäsi harvoihin vastahyökkäyksiin, jotka nekin jäivät tuloksettomiksi. Erän puolivälissä Riina Markku karkasi läpiajoon, mutta Hatsina-vahti Inka Niinimäki peitti harhautuksen. Erän lopulla nähtiin pari avopaikkaakin, mutta Hatsinan maali pysyi koskemattomana.

Kolmannen erän ensiminuutilla pahin mahdollinen tapahtui: Hatsina II katkoi StU hyökkäyksen ja pallo toimitettiin StU:n maalille. Syntyneen ruuhkan keskeltä pallo lirui inhottavan hiljaa maaliviivan yli. Hatsina II 1-0 johtoon! Kolmannen erän loppupuolelle mentiin tutulla kaavalla. StU pyöritti ja haki maalipaikkaa, sai aikaan vetojakin, mutta maali antoi odottaa. Hatsina iski todella harvoin harppuunahyökkäyksin ja pari kertaan Pauliina Mäkelä joutui tositoimiin.
Erän lopulla StU sai jäähyn, mutta selvitti alivoiman suhteellisen helposti. Joukkue otti aikalisän pari minuuttia ennen loppua. StU:n ykkösvitja pelasi pitkän vaihdon, jonka lopuksi Jenni Saalasti syötti keskeen vähän kauemmaksi maalista. Tuuli Korhosen raju laukaus painui Hatsina-maalin yläkulmaan. Peli tasan 1-1 eikä muita maaleja enää nähty.

Tasapeli varmisti StU:lle lohkovoiton riippumatta siitä miten Flanelsille kävisi viimeisessä pelissä. Liekö lohkovoiton lipeäminen vienyt Flanelsilta viimeiset pelihalut, sillä PHSB pöllytti joutsalaisia peräti 1-6!
 

YLIALUEELLINEN JATKOSARJA

Kuopion turnaus 15.3.2015


StU:n pelit jatkuivat Kuopion turnauksessa, jossa ratkottiin kaksi jatkopaikkaan Kaakkois-Suomen ja Savo-Karjalan alkulohkojen ykkösten ja kakkosten kohdatessa kaikki toisensa. Alkusarjan lohkovoittajat (StU ja TuuU) saivat turnaukseen yhden lisäpisteen.

StU ei saanut Kuopioon kovin laajaa rosteria: matkaan lähti kaksi veskaria, kolme pakkia ja kuusi hyökkääjää. Mukaan oli saatu houkuteltua pari vuotta pelaamatta ollut Suvi Hyrkkänen.

Pelipaikkakaan ei juuri hyvää luvannut: kauden pienin kaukalo ja vanha puuparketti maton sijasta.

 

TuuU - StU  1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

 

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin heti kova vastus, kun Savo-Karjalan lohkon voittaja Tuupovaaran Urheilijat asettui StU:ta vastaan. Heti alusta nähtiin mitä tuleman piti: kaukalon pieni koko ja parketilla pomppivat pallot muuttivat salibandyn sählyksi. Kun vielä tuomarikaksikko salli järkyttävän kovan mailapelin, piti joukkueen olla valmiina ihan toisenlaiseen peliin kuin alkusarjassa.

Ensimmäinen erä oli tiukkaa ja tasaista. StU:n paras paikka oli Riina Markun veto ylärimaan, mutta vastaavasti TuuU laukoi StU:ta hitusen useammin Essi Kultasen vartioimaan StU-maalia kohden. TuuU osoittautui rajusti liikkuvaksi voimajoukkueeksi, mutta StU:n vartiointi ja merkkauspeli lupaili hyvää jatkossa.

Toisen erän viidennellä minuutilla Emmi Jokela ja Riina Markku karvasivat pallon TuuU-päädyssä haltuun. Pallo ajautui maalin eteen, josta ensin Emmi laukoi päin TuuU-veskaria ja Riina nosti riparista 0-1 StU:lle. Heti perään StU loi loistopaikan, mutta Jenni Saalastin veto viuhui vähän yli.

TuuU kavensi melko nopeasti numerot 1-1:een. Pallo toimitettiin kaukaa StU:n maalille. Irtopalloon ehti ensin TuuU-hyökkääjä. Loppuerä taisteltiin tasapäisesti molempien pelatessa tarkkaa peliä. StU peitti TuuU:n hyvätkin laukaukset, mutta ei itsekään saanut hyviä maalipaikkoja.

Kolmannen erän alkupuolella StU meni 1-2 johtoon. StU:n pakki pyörähti komeasti kahden karvaavan hyökkääjän välistä, pystysyöttö tavoitti Jenni Saalastin ja jatkosyöttö Riina Markun. Riina karkasi nopeasti maalintekoon TuuU-pakkien taakse.

Loppu oli hurjaa taistelua molemmin puolin. StU onnistui edelleen loistavasti merkkauksessaan ja erityisesti laukausten peittämisessä. Maaleja ei enää nähty ja pistetili oli aukaistu.

 

StU - SB Welhot  3-4 (1-1, 1-2, 1-1)


Tunnin huilin jälkeen kohdattiin turnausemäntä SB Welhot. StU runttasi otteluun pikamaalin, sillä 1-0 syntyi 13 sekunnissa. Pallo rynnittiin Welho-maalille ja parinkin yrityksen jälkeen Emmi Jokela iski ruuhkasta maalin. Syöttöpiste Riina Markulle. Johdosta ei saatu iloita viittä minuuttiakaan, kun peli oli tasan 1-1. Welho-hyökkääjä kääntyi väkisin vartioinnista huolimatta maalin edessä ja veti kääntölaukauksella pallon maaliin. 

StU sai erän loppupuolella vielä hyviä paikkoja, mutta ei maalia. Welhot loi muutaman todella vaarallisen hässäkän StU-maalille, mutta tuloksetta. StU-vahti Essi Kultanen esitti muutaman  huipputorjunnan.

Koko pelin ajan molemmat joukkueet hakkasivat ja nostivat mailaa laita- ja kulmakahinoissa eikä edes vapaalyöntejä juurikaan vihelletty. Sitten tapahtui kummia: StU:n Justiina Airas sai jäähyn mailaan lyömisestä (!) tilanteessa, jossa lyönti ei edes osunut vastustajan mailaan. SB Welhot kiitti tuomarin tulkinnasta ja meni ylivoimalla 1-2 johtoon parissa kymmenessä sekunnissa. Maalikin oli kummajainen. Welho-pakin veto todennäköisesti epäonnistui ja pallo lirui pelaajajoukon läpi hiljaa alakulmaan.

StU ei lannistunut ja tasoitti pelin pari minuuttia myöhemmin. 2-2 maalin laukoi Justiina Airas kaukaa kovalla vedolla Riina Markun hienosta pudotuksesta. Viisi minuuttia ennen erän loppua Welhot meni jälleen johtoon. Joukkue loi jatkuvasti tilanteita aivan maalin eteen ja yhdestä tällaisesta joukkueen onnistui sutia ruuhkasta 2-3 johto-osuma. Erän loppuun StU sai vielä hyvää painetta Welho-päätyyn, mutta tulokset jäivät laihoiksi.

Kolmannessa erässä molemmat loivat paikkoja lähes vuorotahtiin. Ihan alussa ote oli vahvasti Welhoilla. StU pystyi luomaa Welho-rynnistyksen jälkeen kaksi hyvää paikkaa, joista vedot menivät yli. Muutama muukin hyvä veto lähti StU mailoista, kunnes Welho-hyökkääjä pääsi läpi, mutta tolppa pelasti StU:n.

StU:n hyvät paikat jatkuivat ja pari minuuttia ennen loppua tuli palkinto. Essi Tanninen ja Viivi Hertz karvasivat Welho-päädyssä pallon Justiina Airakselle, jonka syötöstä Viivi laukoi etukulmaan 3-3 tasoituksen. Tasapeli olisi ollut lisäpisteen turvin oiva lopputulos, mutta toisin kävi. Palloa oli tarkoitus pitää Welho-päädyssä, mutta Welhot onnistui riistämään StU:lta varsin vääriltä näyttänein ottein. Welho-hyökkääjä karkasi läpi ja iski 3-4 voittomaalin vain 15 sekuntia ennen ottelun loppua.

StU osoitti hurjaa sisua, sillä joukkue pystyi vielä jäljellä olevalla peliajalla luomaan paineen Welho-maalille ja oli lähellä maalata ottelun vielä kerran tasoihin. Pisteittä jäätiin - jatkopaikka ratkeaisi Flanels-pelissä.

 

StU - Flanels  3-3 (1-0, 1-2, 1-1)


Kolmella pakilla ja kuudella hyökkääjällä pelaaminen on kovaa leikkiä kolmen ottelun turnauksessa. Tämä oli koitua StU:n kohtaloksi eritoten, kun Flanels-pelin toisen erän lopulla yksi pakeista putosi pois loppupelin ajaksi ja osan aikaa kolmatta erää yksi hyökkääjistäkin oli pois pelistä. StU:lla oli kuitenkin ripaus onnea mukana pelissään.

Ottelussa nähtiin Welho-pelin tapaan loistava alku StU:lta. Neljässä minuutissa peli oli 1-0. StU hyödynsi Flanelsin pienen nukahduksen, kun Riina Markku löi sisään lyönnin keskelle Jenni Saalastille, jonka nopea veto suhahti yläkulmaan. Takaiskusta Flanels heräsi ja loppuerä pelattiin tasaisissa merkeissä molempien laukoessa ahkerasti, mutta yli tai ohi.

Toisen erän ensiminuutilla StU teki kauneimman maalinsa turnauksessa. Jenni Saalasti syötti nopean pystyyn, Riina Markku jatkoi laidasta poikki kentän maalille, josta Emmi Jokela laukoi 2-0 johdon. Tappioasemassa Flanels sisuuntui ja rupesi vyöryttämään vahvasti StU-maalille. Otteetkin kovenivat löysän tuomarilinjan seurauksena. Emmi Jokela taklattiin toimitsijapöydälle (ei jäähyä) ja Marianne Latvala taklasi selästä Flanels-hyökkääjän ulos kaukalosta (ei jäähyä).

StU joutui sotkemaan kentällisiään yhden puolustajan jäädessä sivuun. Selkeästi alkoi myös näkyä kahden ottelun rasitus StU:n liikkeessä. 2-1 kavennus syntyi maalin edestä. Vartioinnissa ollut Flanels hyökkääjä punnersi mailan vapaaksi ja pyssytti pallon maaliin. Maalista joutsalaiset saivat intoa ja StU:n maalilla oli jatkuvasti pahoja tilanteita. Ilmassa roikkunut tasoitus tuli minuutti ennen erätaukoa. StU ei saanut purettua palloa omasta päästä, Flanels toimitti pallon maalille, josta se lyötiin riparista sisään.

StU kokosi vielä kolmanteen erään rivinsä ja tappeli voitosta. Muutama hyvä paikka luotiin, mutta paljolti peli oli vain purkua pitkillä palloilla pois omasta päästä. Flanels painoi peliä jatkuvasti StU-päähän. Maalilla Essi Kultanen esitti muutaman huipputorjunnan ja StU-pakit blokkasivat vetoja. Silti Flanels meni johtoon erän puolivälin paikkeilla. StU:n pelaajat eivät ehtineet peittämään nopeaa vetoa 2-3 maalissa. Joukkueen voimat näyttivät olevan aika vähissä. 2-4 maali oli todella lähellä, mutta maalivahti Essi Kultanen torjui kovan vedon avopaikasta yhdellä kädellä yläkulmasta.

Pari minuuttia ennen loppua StU otti aikalisän. Minuutti ennen loppua StU otti maalivahdin pois ja haki tasoitusta kuudella pelaajalla. StU saikin hässäkkää Flanels-maalille, mutta kesken painostuksen Flanels-hyökkääjä karkasi läpiajoon.

Sitten tapahtui uskomattomia: StU-pakki Jonna Kelaranta torjui puhtaasti laukauksen ja sutaisi pallon maalilta ylöspäin. Pallo ajautui Emmi Jokelalle, joka sai syötettyä poikittain ylös nousseelle Riina Markulle lähes maalin eteen. Riina laukoi pelin tasoihin ja StU:n edelleen jatkopeleihin ajassa 44.19. Flanelsille tasapeli ei riittänyt, joten nyt oli sen vuoro ottaa maalivahti pois. Welhot-pelistä oppineena StU pelasi järkevästi ja piti palloa kaukalon laidoilla ja päädyssä peliajan loppuun saakka.

StU:n temppu mennä jatkoon yhdeksällä kenttäpelaajalla on vertaansa vailla. Jokaisella muulla turnauksen joukkueella oli pelaajia kolmeen kentälliseen – StU:lla ei edes kahteen. Yksi pelaajista tuli turnaukseen töistä suoraan yövuorosta !

Jatkopaikka vaati onnistumisia eikä voi pelaajien sisua ja fyysistä kuntoakaan moittia.

Maalilla Essi Kultanen teki kaikissa otteluissa tärkeitä torjuntoja. StU:n puolustus Jonna Kelaranta -Suvi Hyrkkänen - Marianne Latvala pelasi huikeasti ja pystyi paineen allakin järkevään peliin. Pitkään pelaamatta ollut Suvi Hyrkkänen oli StU:lle tärkeä apu.

Ykkösvitja Emmi Jokela - Jenni Saalasti - Riina Markku oli kaikissa peleissä hurjassa iskussa ja alati vaarallinen. Kolmikko tosin kärsi pienestä kaukalosta ja puuparketista, mutta muutama hieno syöttökuvio nähtiin silti. Kahteen suuntaan pelaaminen on tälle kolmikolle iso vahvuusalue.

Duunariketju Justiina Airas - Viivi Hertz - Essi Tanninen hoito oman osansa hyvin. Puolustaminen oli sitkeää ja pisteitäkin vitja sai kahden maalin ja syötön myötä.

Lopuksi: Ei aina tarvitse voittaa kunhan ei häviä vääriä pelejä !

 

Loviisan karsintaturnaus 28.3.2015.

 

StU sai Loviisan turnaukseen pelaajia kolmeen kenttään ja pari ylikin. Odotukset ennen turnausta olivat korkealla, mutta pelillisesti StU pelasi varmaankin kauden heikoimmat ottelunsa. Joukkueen oma peli ei juurikaan lähtenyt käyntiin oikeastaan yhdessäkään ottelussa kuin ajoittain eivätkä kaikki kentälliset pysyneet kovien vastustajien vauhdissa mukana.
 

KaPa-65 - StU  5-1 (0-1, 5-0, 0-0)


KaPa-pelin ensimmäinen erä oli StU:lta hyvä avaus turnaukseen. StU pystyi pitämään erän alkupuolella KaPan nuorten maajoukkuepelaajat aisoissa. Erän puolivälissä StU meni johtoon hyvän karvauksen tuloksena. Pallo saatiin KaPa-päädystä maalin eteen, josta Jenni Saalasti ronkki StU:lle 0-1 johdon. Syöttöpiste meni Venla Gerdtille. Erän loppua kohden KaPa sai yhä selvemmin otetta, mutta StU jaksoi puolustaa ja maalivahti Essi Kultanen torjua. StU:n hyökkääjistä Riina Markku sai kolhun kasvoihinsa ja oli paikattavana yli puolet erästä ja toisen erän alkupuolen. 

Toisen erän alussa tapahtui StU:n kannalta järkyttäviä asioita. Ensierässä toiminut joukkueen puolustus ontui ja KaPa iski kolme maalia puoleentoista minuuttiin. Kaikki osumat syntyivät aivan StU-maalin edestä. Ottelu ratkesi viimeistään erän kuudennella minuutilla, kun KaPa teki 4-1 maalin komealla vaparikuviolla. Minuutin päästä soi taas omissa, kun vastustaja iski 5-1 johdon ja taas maalin edestä. KaPa-maaleissa tehoilivat maajoukkuepelaajat Sofia Leino (1+3) ja Julia Peura (3+1). Tässä vaiheessa näytti siltä, että lukemista tulee todella rumat, mutta KaPan maalinteko tyrehtyi viidenteen maaliin. StU ei toisessa erässä ollut käytännössä yhtään maalipaikkaa.

Loppua kohden StU:n peli parani ja ottelu tasaantui. KaPalta saattoi reilussa johdossa suurin intokin kadota, mutta yhtä kaikki, kolmas erä oli StU:lta parempaa peliä. Pari hyvää maalipaikkaakin rakennettiin, mutta kavennusosumia ei saatu aikaan.
 

StU - FLOB  2-7 (1-3, 1-4, 0-0)
 

Helsinkiläinen FLOB pelasi turnauksen yhdeksällä pelaajalla, mutta StU ei pystynyt hyötymään vastustajan vähäisestä pelaajamäärästä. FLOB ei juuri kaukalossa vauhtia pitänyt: Pelaajat liikkuivat lähes kävelyvauhtia, mutta pystyivät syöttelemään todella varmasti ja tehokkaasti. FLOB määräsi ottelussa vauhdin eikä StU saanut kolmella kentälläkään juostua vastustajalta jalkoja alta.

Taas aloitettiin hyvin. Erän alkupuolella StU meni taas 1-0 johtoon, kun Riina Markun laukauksen FLOB-vahti torjui eteensä ja Emmi Jokela nosti pallon maalin kattoon. Pari minuuttia saatiin johdosta nauttia, kun ex-liigapelaaja Arja Kilpeläinen karkasi StU:n harhasyötöstä maalintekoon. Peli oli suhtkoht tasaista, mutta FLOB teki osumansa karmealla prosentilla paikkoihinsa nähden. 1-2 johto vieraille meni vähän helposti peittämättä jääneestä kaukovedosta.

StU loi heti takaiskun perään kaksi hyvää maalipaikkaa, mutta jäi ilman tehoja. Aivan erän lopussa FLOB iski jälleen. StU sortui juoksemaan FLOB-syöttöjen perässä, jolloin Kilpeläinen käytti tilan hyväksi ja käänsi StU:n pakin kautta onnekkaasti numeroiksi 1-3.

Toisessa erässä StU:n peli takkuili ja FLOB pääsi lisäämään johtoaan kolmella osumalla erän viiden ensimmäisen minuutin aikana. 1-4 kimposi munkilla ylähirren kautta maaliin ja 1-5 StU:n harhasyötön jälkeen komealla yläkulmavedolla. 1-6 maalissa ei syntynyt onnekkaasti, vaan komean syöttörallin päätteeksi aivan maalin edestä.

StU:n 2-6 kavennus oli välähdys joukkueen omasta hyvästä pelistä. Emmi Jokela pelattiin varmaan maalipaikkaan hienoilla ja nopeilla syötöillä - Jenni Saalasti sai syöttöpisteen. StU kehitteli kiriä ja saikin painetta ja paikkoja FLOB-päätyyn ja maalille, mutta erän viimeisen maalin teki FLOB. Maalille lauottu pallo muutti suuntaan StU:n peitoista, pomppi pelaajaryppään läpi takakulmalle, josta FLOB-hyökkääjä siirsi sen maaliin.

Kolmas erä pelattiin maaleitta, vaikka StU painoi käytännössä koko erän peliä FLOB-maalille. Vastustaja oli kolmannessa erässä täysin puhki, mutta StU ei onnistunut tätä hyödyntämään.
 

Loviisa Tor - StU  4-1 (1-0, 2-1, 1-0)


Kaksi tappiota ei StU:ta lannistanut viimeisessä ottelussa Loviisan Toria vastaan. Ensimmäinen erä oli StU:lta hyvää peliä. Hyökkäyksiä Tor-maalille saatiin aikaiseksi. Pari hyvää maalipaikkaa meni hukkaan, mutta StU:n avausmaali roikkui ilmassa. Tor sai 1-0 johdon kuin varkain. Vapaalyönnistä siirto keskeen ja kaukaa lähtenyt veto painui maskin takaa StU-maaliin.

StU tasoitti heti toisen erän alussa. Tuuli Korhonen lähti omalta kenttäpuoliskolta, harhautteli parikin Tor-pelaaja ja laukoi voimalla 1-1 tasoituksen. Maali toi vauhtia StU:n otteisiin, mutta erän puolivälissä Tor maalasi harmittavasti kahdesti parissa minuutissa. StU pelasi vetopaikkaa pakille, mutta laukaus epäonnistui ja Tor-pelaaja karkasi läpi ja teki 2-1 johtomaalin. 3-1 tuli taas kaukovedolla pahan maskin takaa.

Kolmannen erän alussa StU nukahti sisään lyönnissä, jolloin Torin hyökkääjä pääsi lyömään 4-1 johdon aivan yksin maalin edestä. Pelin loppua kohden StU sai taas selvästi otetta, muttei taaskaan maalia. Kaksi huippupaikkaa osui Riina Markulle, mutta Torin maali jäi kolmannessa erässä koskemattomaksi.

StU ei ollut Loviisassa parhaimmillaan. Joukkueen olisi pitänyt pystyä pitämään kolmella kentällisellä kovaa vauhtia ainakin FLOB:a vastaan. Oma peli tökki jokaisessa kolmessa pelissä ja turhan usein jouduttiin turvautumaan pitkiin palloihin. Parhaiten StU:sta selvisi kakkoskenttä Emmi Jokela-Jenni Saalasti-Riina Markku-Suvi Hyrkkänen-Jonna Kelaranta, joka pystyi jokaista joukkuetta vastaan luomaan tilanteita.

Tappioita ja jatkopaikan menetystä on kuitenkin turha harmitella. Joukkue eteni tällä kaudella pitkälle ja pelasi erinomaisia pelejä sekä alkusarjassa että ensimmäisessä karsintaturnauksessa. KaPa-65 oli varmaankin kovin joukkue, jonka StU tällä kaudella kohtasi. Hidasvauhtinen ja vähäväkinen FLOB oli turnauksen ehdoton yllättäjä, jatkopaikkakin sille oli todella lähellä, sillä joukkue hävisi KaPa:lle ja Loviisalle vain maalilla molemmille.