C2-poj. Otteluraportit

LuFT-StU YHDISTELMÄJOUKKUEEN SM-KARSINTA PELATTU 23.-24.8.2014. IMATRALLA

 

LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen ensimmäiset viralliset pelit pelatttin viikonloppuna, 23. - 24.8. Imatralla. SM-karsinnassa tuloksena oli 3 tappiota ja yksi voitto. Tällä kertaa C2-poikien (v. 2000 syntyneet) SM-sarjaan pääsy ei toteutunut, tosin se ei nyt sinällään ollut suuri yllätys. Joukkueen pelissä näkyi vielä vähäinen yhteinen pelituntuma ja lisäksi ei vielä ole tarpeeksi pystytty harjoittelemaan yhdessä pysyvillä ketjukoostumuksilla. Kesällä pikkukuntien pelureita tarvitaan myös muissa lajeissa, joka lienee hyvä asia kuitenkin. Fysiikassa ollaan hieman jäljessä, johtuu paljolti siitä, että joukkueesta on lähes puolet 01-02 syntyneitä. Karsintaturnauksen joukkueessa oli 00-syntyneitä 11 kpl ja 01-02 syntyneitä 8 kpl.

Lauantaina kohdattiin ensimmäisessä pelissä vanha tuttu Imatran Voima. Ensimmäisen erän nukkumisen jälkeen taululla numerot 1-4. Viimeiset kaksi erää LuFT-StU pelasi hyvin, mutta tappio kuitenkin numeroin 3-5. Toisessa pelissä kohdattiin SPV Seinäjoelta. Jälleen ensimmäinen erä nukuttiin ja taululla numerot 0-5. Viimeiset kaksi erää LuFT-StU pelasi jälleen hyvin, mutta jälleen tappio numeroin 1-7. Käytännössä jo tässä vaiheessa SM-sarjapaikka oli menetetty. Molemmat vastustajat olivat syöttöpelissä edellä, mutta hieman paremmalla peleihin lähdöllä olisi ollut mahdollisuuksia parempaan tulokseen.

Sunnuntain kahteen peliin lähdettiin sillä ajatuksella, että pelin ensimmäinenkin erä pitää pelata hyvin. Sairastumisten ja muiden poissaolojen takia kasaan saatiin kaksi kentällistä pelureita. Ensimmäisessä pelissä kohdattiin myöskin vanha tuttu Ponovo 01. LuFT-StU lähti hyvällä asenteella peliin ja kahden erän jälkeen johtolukemat taululla 3-0. Viimeisessä erässä Ponovo tuli mukaan peliin ja maaleja tehtailtiin tasatahtiin ja näin LuFT-StU:lle SM-karsinnan avausvoitto numeroin 6-3.

Karsinnan viimeisessä pelissä kohdattiin ennakkosuosikki ja erittäin laadukas ryhmä SSV Helsingistä. Kopissa sovittiin, että ennen täyttä aikaa ei kentältä lähdetä.  LuFT-StU lähti peliin  puolustusvoittoisella taktiikalla ja panosti vastahyökkäyksiin. Peli oli odotetusti taitavan SSV:n pyöritystä, mutta LuFT-StU taisteli miehekkäästi ja sai muutamia hyviä vastahyökkäyksiä aikaiseksi. Loppujen lopuksi SSV:lle ansaittu voitto numeroin 6-2. Vain neljän maalin häviö tämän hetken 00-sarjan Suomen kärkeä vastaan oli kuitenkin pojilta miehekäs peli.

Nyt odotellaan muiden lajien parista kaikkia pelureita treeneihin ja lähdetään etsimään parempaa yhteispeliä tulevaan aluesarjaan. Aluesarjan kautta on mahdollista päästä vielä keväällä SM-sarjan play-off peleihin mukaan. Mikäli kaikki menee hyvin, ehkäpä yritämme taas ensi vuonna SM-sarjaan uudestaan. Ei se tällä kertaakaan nyt aivan mahdottoman kaukana ollut. Se on ainakin selvää, että siinä tapauksessa meillä on yhtenäisempi joukkue ja sitä kautta entistä paremmat mahdollisuudet !

JT

SM - Karsintasarja  LOHKO  C:n   Ottelutukokset:

SM - Karsintasarja  LOHKO  C:n   Sarjataulukko:

 

LuFT-StU AVASI KAUDEN KOMEASTI 5.10.2014. LUUMÄELLÄ

 

LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen ensimmäiset pelit aluesarjassa pelattiin, sunnuntaina 5.10. Taavetti-hallin hornankattilassa. Kaikki pelit ovat tärkeitä, sillä ylempään jatkosarjaan pääsee vain 2 joukkuetta. LuFT-StU lohkossa on 6 joukkuetta. Otteluohjelma oli hieman oudosti laadittu, ja LuFT-StU:lle tuli 3 peliä yhdelle päivälle. LuFT-StU järjesti hienon turnauspäivän ja yleisöä oli paikalla erittäin runsaasti.

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin lohkon ennakkosuosikki Lappeenrannan NST.  Odotettavissa oli siis taitavan NST:n näytös. LuFT-StU pelaajat kävivät taistoon kovalla asenteella ja NST pidettiin poissa maalintekopaikoista. LuFT-StU hallitsi hieman peliä, rakensi enemmän hyviä maalintekopaikkoja ja puolusti uhrautuvasti. Toistaiseksi tämän joukkueen parhaalla esityksellä LuFT-StU:lle hieno ja ansaittu voitto numeroin 4-3. Paketti pysyi hyvin kasassa koko ottelun ajan ja LuFT-StU pelureiden työmoraali oli vastustajaa korkeammalla tasolla.

Toisessa pelissä vastaan asettui Imatran Voima. LuFT-StU hallitsi peliä selvästi, mutta siitä huolimatta kolmanteen erään lähdettiin johtaen peliä vain 6-5. Ensimmäiset puolitoista erää joukkue hyökkäsi innokkaasti ja koko joukkueen puolustaminen oli löysää. Toisen erän puolivälin jälkeen otettu aikalisä herätti LuFT-StU pelaajat ja pelaaminen tiivistyi selvästi. Kolmannessa erässä LuFT-StU ratkaisi pelin ja ansaittu voitto numeroin 9-5.

Päivän kolmannessa pelissä kohdattiin Ponovo 01 joukkue, joka oli jo aiemmin päivällä kukistanut Imatran Voiman hienon esityksen jälkeen. Ensimmäinen erä oli hienoista Ponovon hallintaa, mutta erätauolle siirryttiin kuitenkin LuFT-StU johdossa 1-0, kiitos maalivahti Niko Nurmilaukkaan hienojen torjuntojen. Toisessa erässä LuFT-StU sai pelinsä kulkemaan ja Ponovo joutui melkoiseen pyöritykseen. Toinen erä LuFT-Stu:lle 8-1 ja peli oli ratkennut. Loppujen lopuksi peli päättyi LuFT-StU:n voittoon numeroin 9-2.

Kausi lähti joukkueelta hienosti käyntiin. Joukkueella on kolme tasapainoista kentällistä, jotka jokainen pelaavat hyökkäyspäässä hieman omalla tavallaan, mutta noudattavat silti laadittua taktiikkaa sovitulla tavalla. Koko joukkueen puolustus on jo tässä vaiheessa hyvällä mallilla ja maalivahtipeli erinomaisella tasolla. Pelaajat odottavat jo innolla uusia pelejä ja töitä ollaan valmiita tekemään.

Pistemiehet: Miika Munne 1+1, Kristian Räsänen 3+2, Joona Eteläpää 1+0, Ville Heino 1+2, Nicke Särkkä 2+1, Santeri Olkkonen 0+2, Niko Nurmilaukas 0+1, Jimi Tervonen 4+1, Eetu Pajuvesi 0+2, Kaapo Kummunsalo 4+1, Joona Kontunen 4+1, Olavi Salomaa 1+5, Topi Rasa 1+0, Teemu Hirvikallio 0+1.

JT

 

LuFT-StU  PELASI  ITSENSÄ YLEMPÄÄN JATKOSARJAAN 11.10.2014. JOUTSENOSSA

 

LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen alkusarja jatkui kahdella ottelulla lauantaina 11.10. Joutsenossa. Panoksena ylemmän jatkosarjan paikka eli yksi voitto riittäisi.

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin myöskin ylempään jatkosarjaan mielivä Imatran Voima. LuFT-StU:lla meni lataus yli ja heti ensimmäisellä minuutilla jouduttiin alivoimalle. Voima hyödynsi ylivoimansa ja tilanne 0-1, huono alku pelille. LuFT-StU sai pikkuhiljaa pelinsä kulkemaan ja 9 minuutin kohdalla Juuso Enbuska löysi hienosti maalin kulmalta Nicke Särkän, tilanne 1-1. Mutta erän lopussa Voima teki tilanteeksi 1-2. LuFT-StU karvasi hyvin ja hallitsi peliä, joten Voima alkoi avaamaan pitkillä kaaripalloilla. Pitkän kaaripallon jälkeen veto maalille, josta Voiman pelaaja löi palloa sisään. Näin oltiin jo tappiolla 1-4 ja viimeisenä oljenkortena oman ylivoiman aikana maalivahti pois maalilta ja kuudes kenttäpelaaja sisään. Riskinotto ei onnistunut tällä kertaa ja Voima löi pallon tyhjiin, tappio numeroin 1-5.  

Toisessa pelissä vastaan asettui Ponovo Lappeenrannasta ja pakkovoitto piti ottaa. LuFT-StU pyöritti ensimmäisen erän peliä Ponovon päädyssä, maalintekopaikkoja tuli liukuhihnalta, mutta laukausten laatu muovilla oli melko kehnoa. Ponovo puolusti hyvin ja teki muutamia todella vaarallisia vastahyökkäyksiä ja hankki yhden rangaistuslaukauksenkin. Rangaistuslaukauksessa hyvä harhautusyritys, mutta maalivahti Niko Nurmilaukas oli nopeampi ja näin toiseen erään lähdettiin tilanteessa 0-0. LuFT-StU jatkoi pyöritystä toisessa erässä ja erän loppupuolella saatiin ylivoima. Ylivoima pyöri hyvin, Nicke Särkkä antoi viivaan kapellimestari Eetu Pajuvedelle, joka täräytti vihdoinkin helpottavan johtomaalin 1-0. Aivan kolmannen erän alussa Ville Heino heitti palloa maalille ja Teemu Hirvikallio juoksi maalin kulmalle, pallo kimposi onnekkaasti Ponovon maaliin, tilanne 2-0. Mutta heti seuraavassa Ponovon hyökkäyksessä vastustaja unohdettiin takatolpalle, tilanne 2-1 ja jälleen oltiin hieman kireissä tunnelmissa. Kovaa työntekoa jatkettiin ja taitava Olavi Salomaa harhautteli Ponovon solmuun, pallo ylänurkkaan, tilanne 3-1. LuFT-StU:n Jimi Tervonen lanattiin jälleen kerran laitojen yli ja seuranneesta ylivoimasta jälleen maali. Kapteeni Miika Munne tiesi Nicke Särkän olevan takatolpalla, syöttö selän taakse ja Nicke Särkältä varma veto ylänurkkaan, tilanne jo 4-1. Neljä minuuttia ennen loppua Teemu Hirvikalliolta hieno syöttö takatolpalle, josta Jimi Tervonen ohjasi loppunumeroiksi 5-1. LuFT-StU ylempään jatkosarjaan.

Tässä vaiheessa kautta voidaan sanoa, että joukkueiden yhdistäminen oli järkevä ratkaisu. Omin voimin ei kumpikaan joukkue olisi todennäköisesti päässyt pelaamaan ylempään jatkosarjaan. Joukkueen pelissä oli kyllä tällä kertaa paljonkin parantamisen varaa. Etenkin Voimaa vastaan, oman maalinedustan puolustaminen oli melko lailla onnetonta, voimaa ei tilanteissa todellakaan käytetty. Toisaalta Voiman pelaajien laukaisutaito oli muovilla LuFT-StU:ta parempaa, paikat käytettiin kovalla prosentilla hyödyksi. Ponovoa vastaan peliä pyöritettiin mielin määrin vastustajan kenttäpäädyssä, mutta huono laukaisutaito esti suuremmat maalijuhlat tällä kertaa, tosin Ponovon maalivahdilta hieno esitys. Ensimmäinen tavoite eli ylempi jatkosarja kuitenkin saavutettiin. Erinomaisen tulos ja tästä on mukava jatkaa kohti kovempia koitoksia. Hyvin menneen alkusarjan kunniaksi huilataan viikko tai ehkäpä käydään vähän laukomassa joskus ?

Pistemiehet: Miika Munne 0+1,Ville Heino 0+1, Nicke Särkkä 2+1, Juuso Enbuska 0+1, Jimi Tervonen 1+0, Eetu Pajuvesi 1+0, Olavi Salomaa 1+0, Teemu Hirvikallio 1+1.

JT

 

LuFT-StU AVASI YLEMMÄN JATKOSARJAN 9.11.2014. VIERUMÄELLÄ

 

LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen ylempi jatkosarja aloitettiin sunnuntaina kahdella ottelulla Vierumäellä.

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin SB Welhot Kuopiosta. LuFT-StU aloitti terävästi ja 38 sekunnin kohdalla Nicke Särkkä laukoi tilanteeksi 1-0. Toisen erän alussa Olavi Salomaa teki tilanteeksi 2-0 Kaapo Kummunsalon syötöstä. SB Welhot kavensi tilanteeksi 2-1 toisen erän lopussa. Kolmannen erän alkupuolella LuFT-StU ylivoima oli heikkoa, mutta heti ylivoiman jälkeen Eetu Pajuvesi ampui viivalta tilanteeksi 3-1 Nicke Särkän syötöstä. Ja minuutti edellisestä tilanne jo 4-1 LuFT-StU:lle, maalintekijänä Joona Kontunen.

Toisessa pelissä vastaan asettui vanha tuttu Imatran Voima Blues, jolle LuFT-StU oli hävinnyt kaksi edellistä peliä. Maalinteon aloitti jälleen Nicke Särkkä hienolla suoralla laukauksella etunurkkaan, mainion syötön antoi Santeri Olkkonen. LuFT-StU sai sisäänlyönnin hyökkäyspäässä, Olavi Salomaa huomasi hienosti vapaana olevan puolustaja Eetu Pajuveden ja tilanne 2-0 LuFT-StU:lle. Mutta vielä ensi erän loppupuolella Santeri Ovaskainen teki  jälleen kerran maalin ja tilanne LuFT-StU:lle 2-1. Toisen erän alussa Voima Blues teki maalin ja näin oltiin tasatilanteessa 2-2. Kovaa työntekoa jatkettiin ja LuFT-StU siirtyi jälleen kuskin paikalle, maalintekijänä Teemu Hirvikallio Jimi Tervosen syötöstä. Ja vielä toisen erän loppupuolella saatiin ylivoima, joka pyörikin tällä kertaa todella hyvin. Vain 15 sekuntia ja pallo Voima Blues:n maalissa, maalintekijänä Kristian Räsänen, Miika Munteen hienosta syötöstä, näin tilanne 4-2 LuFT-StU:lle. Kolmas erä oli kovaa ja tasaväkistä taistelua, mutta maaleja ei enää nähty, joten hieno voitto numeroin 4-2.

Kahden pelin maaliero 8-3 kertoo hyvästä koko joukkueen puolustuspelaamisesta, lisäksi maalivahdit Jesse Mäkelä ja Niko Nurmilaukas pelasivat todella hienosti. Karvauspeli toimii hyvin ja vastustajien pelin avaaminen ei ole helppoa. Joukkue pystyy luomaan maalintekopaikkoja riittävästi, vähän terävyyttä vielä lisää niin maalejakin nähdään enemmän. Joukkue on tällä hetkellä hyvissä fiiliksissä ja yhteishenki on hyvä. Kaksi voittoa hyvistä vastustajista on hieno suoritus, mutta matka on vielä kesken ja paljon hommia edessä.

Pistemiehet: Miika Munne 0+1, Nicke Särkkä 2+1, Kaapo Kummunsalo 0+1, Jimi Tervonen 0+1, Eetu Pajuvesi 2+0, Olavi Salomaa 1+1, Teemu Hirvikallio 1+0, Kristian Räsänen 1+0, Santeri Olkkonen 0+1, Joona Kontunen 1+0.

JT

 

LuFT-StU KAATUI TAISTELLEN 23.11.2014.  IMATRALLA

 

LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen ylempi jatkosarja jatkui kahdella ottelulla Imatralla.

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin Josba Joensuusta. Ensimmäinen erä oli tarkkaa pelaamista ja näin toiseen erään lähdettiin tilanteessa 0-0. Toinen erä oli kovaa taistelua molemmilta joukkueilta, maalintekopaikkoja oli LuFT-StU:lla enemmän, mutta pari nukahdusta omassa päässä ja tilanne kahden erän jälkeen 0-2. Kolmas erä jatkettiin kovaa työntekoa ja vihdoin 5 minuuttia ennen loppua kavennus ylivoimalla, maalintekijänä Kristian Räsänen Nicke Särkän syötöstä. Lopussa oli vielä useita paikkoja tasoittaa ottelu, mutta Josba puolusti urheasti ja viimeisenä lukkona maalivahti hoiti loput, joten tappio LuFT-StU:lle 1-2.

Toisessa pelissä vastaan asettui vanha tuttu SB Heinola. SB Heinola aloitti terävästi ja teki kaksi maalia ensimmäisen erän puoliväliin mennessä. LuFT-StU:n Joona Kontunen sai syötön Kaapo Kummunsalolta ja leikkasi hyvin keskelle ja ampui tilanteeksi 1-2. Toinen erä oli LuFT-StU:lta hyvää peliä. Joukkue tasoitti nopeasti tilanteeksi 2-2, maalintekijänä Nicke Särkkä Juuso Enbuskan hyvästä syötöstä. Muutamaa minuuttia myöhemmin Eetu Pajuvesi toimitti palloa maalille ja maalin edessä ollut Kaapo Kummunsalo iski LuFT-StU:n johtoon 3-2. SB Heinola ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt vaan heti seuraavassa hyökkäyksessä löytyi jälleen vapaa mies takatolpalta ja tilanne 3-3. Kristian Räsänen nappasi pallon keskialueella ja rymisteli hienosti keskeltä läpi, pallo takanurkkaan ja taas oltiin johdossa 4-3. Ja minuutti edellisestä, Olavi Salomaan laukauksen paluupallossa, Kaapo Kummunsalo oli jälleen hienosti hereillä maalin edessä ja LuFT-StU johtoon 5-3. Mutta vielä toisen erän lopussa SB Heinolan hyökkääjä taas vapaana ja suoraan syötöstä tilanteeksi 5-4. LuFT-StU romahti yllättäen kolmannessa erässä. SB Heinola pääsi helposti LuFT-StU:n päätyyn, SB Heinolan pelaajat hakivat hyvin vapaita laukaisupaikkoja, LuFT-StU puolusti hieman löysästi ja yhtäkkiä oltiin tappiolla 5-8. Kolme minuuttia ennen loppua saatiin kavennusta, Kristian Räsänen laukoi tilanteeksi 6-8 Jimi Tervosen syötöstä. LuFT-StU yritti vielä lisää kavennusta ilman maalivahtia, mutta SB Heinola löi pallon tyhjiin ja näin tappio numeroin 6-9.

Tällä kertaa pelattiin viisi erää hyvin ja yksi huonosti ja tuloksena nolla pistettä. Etenkin ensimmäinen peli oli hyvää salibandyä, jossa molemmat joukkueet pelasivat kovaa ja rehdisti. LuFT-StU:lla oli riittävästi hyviä maalintekopaikkoja, mutta tällä kertaa ei ollut yhtään onnea matkassa. Toisessa pelissä oltiin jo johdossa 5-3 ja tilanne hyvin hallussa. Mutta pieni löysäily koko joukkueen puolustamisessa kostautui ja SB Heinola näytti, miten vapaa paikka haetaan ja pallo pistetään maaliin suoraan syötöstä. Viisi erää pelattiin kuitenkin hyvää peliä, maalintekopaikkoja luotiin riittävästi, joten seuraavissa peleissä pistetään sitten palloja maaliin. Koko joukkueen puolustamiseen kiinnitetään huomiota, 9 maalia omiin yhdessä ottelussa ei saa enää toistua.

Pistemiehet: Nicke Särkkä 1+1, Kaapo Kummunsalo 2+1, Jimi Tervonen 0+1, Eetu Pajuvesi 0+1, Olavi Salomaa 0+1, Kristian Räsänen 3+0, Joona Kontunen 1+0, Juuso Enbuska 0+1.

JT

 

LuFT-StU:lle REILU VOITTO JA NIUKKA TAPPIO  6.12.2014. JOENSUUSTA

 

LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen ylempi jatkosarja jatkui kahdella ottelulla Joensuussa.

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin Mikkelin Hatsina. Ensimmäinen erä ehti vanhentua vain 25 sekuntia, kun pallo oli jo Hatsinan maalissa. Henri Kolarilta hieno syöttö laidan kautta Jimi Tervoselle ja hyvä alku ottelulle. Minuutti edellisestä ja tutkapari Juuso Enbuska Nicke Särkkä asialla ja tilanne 2-0. Hatsina kuittasi kuitenkin heti seuraavasta hyökkäyksestä tilanteeksi 2-1. Erän loppupuolella lisättiin johtoa kahdella maalilla, maalintekijöinä Olavi Salomaa ja Nicke Särkkä, syötöt tarjoilivat Kaapo Kummunsalo ja Joona Eteläpää. Heti toisen erän alussa Kristian Räsänen taiteli tilanteeksi jo 5-1. Hatsina ei tästä hätkähtänyt vaan kavensi tilanteeksi 5-2. LuFT-StU:n maalivahti Niko Nurmilaukas heitti jälleen kerran hyvän heiton keskeltä läpi ja Nicke Särkkä teki hallitusti tilanteeksi 6-2 toisen erän puolessa välissä. Tässä vaiheessa joukkue oli hyvissä fiiliksissä, selät oikeni ja ajateltiin, että peli on jo pelattu. Hatsina aloitti hienon taistelun ja teki erän loppupuolella 3 maalia ja yhtäkkiä johdettiin peliä enää 6-5. Onneksi tasoitusta ei vielä tullut toisen erän lopussa ja päästiin erätauolle rauhoittamaan tilanne. Kolmannen erän alussa elettiin ratkaisuhetkiä, seuraava maali olisi erittäin tärkeä ja todennäköisesti ratkaisisi koko ottelun. Onneksi sen maalin teki Kristian Räsänen Jimi Tervosen syötöstä, peliaikaa jäljellä vielä 10 minuuttia, tilanne 7-5. Kun peliaikaa oli jäljellä n. 3 minuuttia, Hatsina yritti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla ja Kristian Räsänen pääsi lyömään tyhjiin tilanteeksi 8-5 Henri Kolarin syötöstä. Viimeisen kahden minuutin aikana LuFT-StU kaunisteli vielä numeroita kahdella maalilla, maalintekijöinä Juuso Enbuska ja Olavi Salomaa, syötöt tarjoilivat Nicke Särkkä ja Joona Kontunen. Näin LuFT-StU otti voiton numeroin 10-5.

Toisessa pelissä vastaan asettui Josba Joensuusta. Vain 13 sekuntia kellossa ja oltiin tappiolla 0-1. LuFT-StU puolustajalta katkesi maila ja seuranneesta hässäkästä Josballa oli helppo tehtävä siirtää pallo maaliin. Ensimmäisen erän puolessavälissä Josba teki tilanteeksi 0-2 ylivoimalla. Toisen erän viidennellä minuutilla Josba laukoi viivasta ja LuFT-StU oli jälleen epäonninen, pallo kimposi oman pelaajan mailasta yli maalivahdin ja tilanne 0-3. Peli jatkui kuitenkin tasaisena, mutta vielä toisen erän lopussa Josba teki tilanteeksi 0-4. LuFT-StU:lta ei onnistunut mikään. Ja heti kolmannen erän alussa Josba lisäsi johtoa, oltiin tappiolla jo 0-5, tilanne alkoi jo näyttämään melko epätoivoiselta. Kun peliä oli jäljellä enää 9 minuuttia, LuFT-StU:n Teemu Hirvikallio ja Jimi Tervonen taistelivat Josban maalin kulmalla ja Josban pelaajat sohivat pallon omaan maaliin, vihdoin 36 pelatun minuutin jälkeen pallo vastustajan maalissa. LuFT-StU aloitti hirmuisen taistelun. Pari minuuttia edellisestä saatiin ylivoima ja Kristian Räsänen laukoi tilanteeksi 2-5 Eetu Pajuveden syötöstä. Ja minuutti edellisestä, jälleen lisää kavennusta, Teemu Hirvikallio teki tilanteeksi 3-5 Kristian Räsäsen syötöstä. Hyvä draivi oli päällä, mutta harmittavasti Josba sai tehdä kuudennen maalin viisi minuuttia ennen loppua, tilanne 3-6. Mutta LuFT-StU ei luovuttanut ja Kristian Räsänen laukoi vielä kaksi maalia, syöttäjinä Nicke Särkkä ja Miika Munne. Tilanne oli 5-6 ja peliaikaa oli vielä jäljellä 1 minuutti. LuFT-StU yritti kaikkensa, mutta tasoitusta ei saatu aikaiseksi, joten tappio tuli numeroin 5-6.

Ensimmäisessä pelissä mentiin alussa reiluun johtoon ja lopetettiin pelaaminen, mutta onneksi kolmannessa erässä tapahtui pientä ryhdistäytymistä. Toisessa pelissä ei oikein onnistunut ensimmäisen kahden ja puolen erän aikana mikään. Mutta viimeisen 9 minuutin aikana tehdyt 5 maalia osoittivat sen, että koskaan ei pidä luovuttaa. Mielenkiintoinen sarja menossa, voittoja on mahdollista ottaa, mutta maalien eteen pitää tehdä rajusti töitä. Hyvää tuuria ei ole vielä oikein ollut, se pitää kuulemma ansaita, ehkä sitä vielä tulee. Jos taas selät oikaistaan ennen loppuvihellystä, niin on hyvin suuret mahdollisuudet myöskin hävitä pelejä. Kahden pelin maaliero 15-11 kertoo sen, että maaleja tehdään riittävästi, mutta toisaalta omaan verkkoon menee muutama maali liikaa. Muutamissa tilanteissa annettiin vastustajien häärätä meidän maalin edessä aivan vapaasti. Oman maalin puolustamiseen on asennoiduttava paremmin, maalivahtia ei saa jättää yksin, vastustaja ei saa päästää lyömään irtopalloja maaliin eikä vastustajalla pitäisi yleensäkään olla mitään asiaa LuFT-StU:n maalille. Ajoittain peli kulki hyvin, mutta parannettavaa jäi kyllä paljon.

Pistemiehet: Nicke Särkkä 2+3, Kaapo Kummunsalo 0+1, Jimi Tervonen 1+1, Eetu Pajuvesi 0+1, Olavi Salomaa 2+0, Kristian Räsänen 6+1, Joona Kontunen 0+1, Juuso Enbuska 2+0, Miika Munne 0+1, Teemu Hirvikallio 1+0, Henri Kolari 0+2, Niko Nurmilaukas 0+1, Joona Eteläpää 0+1,

JT

LuFT-StU:lle KOTITURNAUKSESTA KAKSI PISTETTÄ 10.1.2015. LUUMÄELLÄ

 

LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen ylempi jatkosarja jatkui kahdella ottelulla Taavetti-areenassa. Peleihin lähdettiin hyvin levänneinä melko pitkän tauon jälkeen, sarjassa ollaan sijalla kolme.

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin sarjajohtaja SB Heinola. Kumpikin joukkue oli raikkaalla jalalla liikkeellä ja LuFT-StU siirtyi 1-0 johtoon Kristian Räsäsen laukauksella, hienon syötön tarjoili Santeri Olkkonen. SB Heinola tasoitti ensimmäisen erän puolivälissä. Ensimmäisen erän loppupuolella Eetu Pajuvesi toimitti palloa maalille ja Kaapo Kummunsalo ohjasi tilanteeksi 2-1. Toisen erän lopussa Eetu Pajuvesi nousi laidasta ja samalla Nicke Särkkä haki keskeltä vapaa paikan, syöttö lapaan ja LuFT-StU siirtyi jo 3-1 johtoon. Mutta SB Heinola ei antanut periksi vaan kavensi tilanteeksi 3-2 heti kolmannen erän alussa. LuFT-StU jatkoi lievää pelin hallintaa ja jälleen hienon ottelun pelannut Eetu Pajuvesi toimitti palloa maalille ja maalin edessä Juuso Enbuska harhautteli johtolukemiksi 4-2. SB Heinola yritti kavennusta ilman maalivahtia ja sai hankittua rangaistuslaukauksen ottelun viimeisellä sekunnilla. Maalivahti Niko Nurmilaukas selvitti tilanteen varmaan tyyliinsä ja näin LuFT-StU:lle hieno ja tärkeä voitto sarjajohtajasta.

Toisessa pelissä vastaan asettui sarjassa vielä nollilla oleva SB Welhot Kuopiosta. Welhot tuli hyvällä jalalla peliin ja 7 minuutin pelin jälkeen oltiin jo tappiolla 0-2. LuFT-StU otti aikalisän jo tässä vaiheessa ja loppuerä oli jo hieman parempaa pelaamista, mutta maalia ei saatu aikaiseksi. Toisessa erässä pelin hallinta siirtyi LuFT-StU:lle ja erän puolessa välissä Jimi Tervonen syötti Kristian Räsäselle ja vihdoin kavennusta, tilanne 1-2. Muutamaa minuuttia myöhemmin Miika Munteelta hieno syöttö maalin takaa Teemu Hirvikalliolle ja tilanne tasan 2-2. Toisen erän loppupuolella LuFT-StU ylivoima oli heikonlaista, mutta juuri ennen kuin joukkueet tulivat tasalukuisiksi Olavi Salomaa väläytti vihdoinkin kovaa rannelaukaustaan ja tilanne LuFT-StU:lle 3-2. Jostain kumman syystä LuFT-StU lopetti pelaamisen kolmannessa erässä. SB Welhot teki tilanteeksi 3-4 ja minuutti ennen loppua haettiin tasoitusta ilman maalivahtia, pallo omaan verkkoon ja oltiin tappiolla 3-5. Viisi sekuntia ennen loppua Miika Munne täräytti vielä puolesta kentästä loppunumeroiksi 4-5.

Vaikka kaadettiin sarjajohtaja niin LuFT-StU:n peli ei ollut kovinkaan hyvää tällä kertaa. Pelin avaaminen oli hidasta ja vaikeaa, syöttöjen laatu oli erittäin heikkoa, hyökkäyspelissä ei ollut minkäänlaista mielikuvitusta. Peli meni seisoskeluksi, yksi kuljetti palloa ja neljä katseli vastustajien selkien takana, että mitä tapahtuu. Karvauspeli, koko joukkueen puolustaminen sekä maalivahtipeli oli kuitenkin kunnossa. Seuraavissa peleissä pitää pystyä parempaan tai muuten ollaan suurissa vaikeuksissa.

Pistemiehet: Nicke Särkkä 1+1, Kaapo Kummunsalo 1+0, Jimi Tervonen 0+1, Eetu Pajuvesi 0+3, Olavi Salomaa 1+0, Kristian Räsänen 2+0, Juuso Enbuska 1+0, Miika Munne 1+1, Teemu Hirvikallio 1+0, Santeri Olkkonen 0+1.

JT

LuFT-StU:lle TÄYSI PISTEPOTTI 27.1.2015. JOENSUUSTA

 

LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen ylempi jatkosarja jatkui sunnuntaina kahdella ottelulla Joensuussa. Peleihin lähtö oli hieman haasteellista, johtuen samanaikaisista jääkiekkopeleistä ja sairastumisista. Joukkueen sarjasijoitus oli neljäs.

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin Mikkelin Hatsina, joka oli sarjataulukossa heti LuFT-StU perässä viidentenä. Yhdeksän minuutin pelin jälkeen tilanne oli jo 2-0. Ensin Miika Munne katkaisi vastustajan avauksen ja täräytti ylänurkkaan ja hieman myöhemmin Miika Munteelta hieno syöttö takatolpalle, josta Teemu Hirvikallio teki varmasti maalin. Hatsina kavensi erän lopussa tilanteeksi 2-1. Toista erää mentiin tasatahtiin, molemmat joukkueet tekivät kaksi maalia. LuFT-StU kolmannen maalin teki Olavi Salomaa Kaapo Kummunsalon syötöstä, neljännen maalin teki Joona Kontunen Juuso Enbuskan hienosta lättysyötöstä. Kolmanteen erään lähdettiin siis yhden maalin johdossa tilanteessa 4-3. LuFT-StU jatkoi kovaa työntekoa ja hallitsi lievästi peliä. Ja kolmannen erän puolessa välissä jälleen maalinteossa Joona Kontunen, syöttäjänä Juuso Enbuska ja LuFT-StU:lle voitto numeroin 5-3.

Toisessa pelissä tuli vastaan vanha tuttu Imatran Voima Blues, joka oli viime aikoina esittänyt hyviä otteita ja oli tällä hetkellä sarjakakkosena. Ennen peliä kopissa käytiin läpi muutamia asioita Voiman pelistä ja kentälle lähdettiin sillä ajatuksella, että kovalla työnteolla homma hoituu. Heti aloitushäviön jälkeen paine Kaapo Kummunsalon toimesta Voiman päätyyn ja pallo ajautui keskelle Nicke Särkälle, pallo varmasti verkkoon, tilanne 1-0, peliaikaa kulunut  vain 7 sekuntia. Ja siitä hyvänolon tunne puseroon ja kuten joskus ennenkin, minuutin päästä Voima tasoitti tilanteeksi 1-1. Peli eteni melko tasaisena, mutta vielä ensimmäisen erän loppupuolella Miika Munne syötti laitaan Teemu Hirvikalliolle ja nopea laukaus ylänurkkaan, ensimmäiselle erätauolle lähdettiin LuFT-StU johdossa 2-1. Toisessa erässä LuFT-StU:n karvauspeli toimi erinomaisesti ja Voimalla oli vaikeuksia saada peliä avatuksi. LuFT-StU pelaajat pitivät hyvin miehensä ja harhasyöttö Miika Munteen lapaan, tarkka lyöntilaukaus välittömästi ja pallo ylänurkkaan, tilanne 3-1. Minuutti edellisestä, puolustajaksi siirtynyt Joona Kontunen laukoi tilanteeksi 4-1 Teemu Hirvikallion syötöstä. Ja kaksikymmentä sekuntia edellisestä, jälleen Miika Munne käytti kovaa laukaustaan, tilanne 5-1 Eetu Pajuveden syötöstä. Edelleen, 25 sekuntia edellisestä, Nicke Särkältä hieno levitys aivan vapaana olleelle Joona Kontuselle ja tilanne 6-1. LuFT-StU teki 2 minuutin ja 16 sekunnin aikana 4 maalia Voiman verkkoon ja penkillä jouduttiin käyttämään kovaa kieltä tyytyväisille pelureille, sillä peliaikaa oli vielä puolet jäljellä. Kävi kuten arvata saattoi, seuraavan puolentoista minuutin aikana Voiman taitava Jasu Lind teki kaksi maalia ja tilanne enää LuFT-StU:lle 6-3, aikalisän paikka. Aikalisän jälkeen LuFT-StU pelaajat jälleen ymmärsivät, että kovaa työntekoa on jatkettava entistä kovempana. Kolmannen erän alussa Miika Munne laukoi jälleen kohti Voiman maalia ja paluupallon pisti maaliin Juuso Enbuska, tärkeä maali ja tilanne 7-3. Kolmas erä oli molemmilta joukkueilta kovaa ja rehtiä taistelua, tilanteisiin mentiin täysillä ja kaikki pistettiin peliin. Neljä minuuttia ennen loppua Voima otti maalivahdin pois ja kavensi tilanteeksi 7-4. Voima jatkoi edelleen ilman maalivahti ja teki vielä yhden maalin puoli minuuttia ennen loppua. LuFT-StU:lle hieno ja tärkeä voitto numeroin 7-5.

LuFT-StU:lta puuttui muutamia tärkeitä pelaajia. Siitä huolimatta joukkue pelasi ensimmäiset puolitoista erää Imatran Voimaa vastaan erittäin hyvin, ehkäpä parasta peliä mitä tältä joukkueelta on nähty. Joukkueen henki on hyvä ja kaikki ovat valmiita tekemään kaikkensa joukkueen menestymisen eteen. Tilanne sarjassa on erittäin mielenkiintoinen, kaksi parasta pääsee SM playoff karsintoihin. Viisi peliä jäljellä ja LuFT-StU on tällä hetkellä kolmantena, mutta kaikki on omissa käsissä. Nyt nähdyt kaksi hienoa voittoa kovista vastustajista antavat uskoa tuleviin peleihin, mutta mitään syytä suurempaan leijumiseen ei vielä todellakaan ole!

Pistemiehet: Nicke Särkkä 1+1, Kaapo Kummunsalo 0+2, Eetu Pajuvesi 0+1, Olavi Salomaa 1+0,  Juuso Enbuska 1+2, Miika Munne 3+3, Teemu Hirvikallio 2+1, Joona Kontunen 4+0.

JT 

LuFT-StU NOUSI SARJAKAKKOSEKSI 7.2.2015. KUOPION TURNAUKSESSA

 

LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen ylempi jatkosarja jatkui lauantaina kolmella ottelulla Kuopiossa. Tuliaisina oli kaksi tasapeliä ja yksi voitto, sijoitus tällä hetkellä sarjassa on toinen, tasapistein kolmannen kanssa.

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin Mikkelin Hatsina. Hatsina pelasi hyvin ja johti jo peliä 6-2, kun lähdettiin kolmanteen erään. LuFT-StU sai viimein koneen käyntiin ja teki viimeisessä erässä 4 maalia ja näin pisteet tasattiin numeroin 6-6. Lopussa oli riittävästi aikaa vaikka ottaa täydetkin pisteet, mutta tasapeli oli oikea lopputulos.

Toisessa pelissä vastaan asettui isäntäjoukkue SB Welhot. Ensimmäiset kaksi erää mentiin tasatahtia ja kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta 4-4. Kolmannessa erässä LuFT-StU sai viimein pelinsä kulkemaan ja latoi 7 maalia vastustajan verkkoon, voitto numeroin 11-4.

Kolmannessa pelissä kohdattiin sarjakakkonen SB Heinola. Väsymys painoi jo molempien joukkueiden jaloissa ja peliä mentiin päädystä päätyyn, puolustaminen ei enää kiinnostanut kumpaakaan joukkuetta. Sekavan ja väsyneen sähellyksen jälkeen pisteet jaettiin oikeutetusti numeroin 9-9. LuFT-StU johti peliä jo 9-6, kun peliaikaa oli enää 10 minuuttia jäljellä. Mutta SB Heinola pelasi hienosti pelin loppuun asti ja tuli väkisin tasoihin, paljolti väsyneiden LuFT-StU pelureiden avustuksella.

Joukkueen karvauspeli ei toiminut tällä kertaa, koko joukkueen puolustaminen oli täysin tuuliajolla. Kaikissa peleissä lähdettiin maalintekokilpailuihin puolustamisen kustannuksella ja pakka oli kyllä täysin levällään. Joukkue nousi kuitenkin sarjakakkoseksi ja ensi sunnuntaina Mikkelissä ratkaistaan SM play-offien karsintoihin pääsijät. LuFT-StU kohtaa silloin ensimmäisessä ottelussa Imatran Voiman, joka on kolmantena samoissa pisteissä. Tämän pelin voittaja on hyvin lähellä lohkon kakkostilaa, jolla pääsee em. karsintoihin. Odotettavissa kova kamppailu, joukkueet tuntevat hyvin toisensa. Mutta on hienoa pelata tällainen tärkeä peli juuri Imatran Voimaa vastaan, kovaa ja rehtiä taistelua tulossa, silti vastustajaa kunnioittaen. Toisessa pelissä kohdataan sarjakärki Josba-Leba Joensuusta, jolle ollaan hävitty kaksi viimeistä peliä yhdellä maalilla.  

Pistemiehet: Nicke Särkkä 3+6, Kaapo Kummunsalo 1+0, Jimi Tervonen 1+1, Eetu Pajuvesi 0+1, Olavi Salomaa 4+2, Kristian Räsänen 2+3, Joona Kontunen 3+2, Miika Munne 6+1, Teemu Hirvikallio 6+1, Henri Kolari 0+2, Ville Heino 0+1, Santeri Olkkonen 0+1.

JT

LuFT-StU ETENI SM PLAY-OFFS KARSINTAAN 15.2.2015. MIKKELIN TURNAUKSESTA


LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen ylempi jatkosarja jatkui sunnuntaina kahdella ottelulla Mikkelissä. Tilanne oli kutkuttavan jännittävä, kaksi peliä jäljellä, ja vielä neljällä joukkueella oli mahdollisuus päästä kahden parhaan joukkoon. Ylemmän jatkosarjan kaksi parasta etenevät noin kuukauden päästä pelattavaan SM play-offs karsintaan. Karsinnan kautta on vielä mahdollista päästä jopa pelaamaan Suomen Mestaruudesta. Päivän ensimmäisessä ottelussa JosbaLeba voitti SB Heinolan, joka tarkoitti sitä, että mikäli LuFT-StU voittaa Imatran Voiman, jatkoon menijät olisivat JosbaLeba ja LuFT-StU.

Ratkaisupelissä Imatran Voima aloitti maalinteon ylivoimalla ensimmäisen erän puolivälissä. LuFT-StU jatkoi edelleen tarkkaa karvauspeliä, Voimalta harhasyöttö keskelle ja Miika Munne laukoi tilanteeksi tasan 1-1. Loppuerä oli hienoista LuFT-StU hallintaa ja siirretyn rangaistuksen aikana Nicke Särkältä hieno laukaus etunurkkaan Miika Munteen hienosta syötöstä, näin lähdettiin toiseen erään 2-1 johdossa. Toisen erän loppupuolella LuFT-StU siirtyi 3-1 johtoon, nyt maalintekijänä Miika Munne Nicke Särkän syötöstä. Mutta vain minuutti edellisestä ja voiman vaarallinen ykköskenttä kavensi tilanteeksi 2-3. Loppuerän Voima haki kiivaasti tasoitusta, mutta LuFT-StU pelurit peittivät laukauksia hyvin ja viimeisenä lukkona maalissa Jesse Mäkelä piti joukkuetta pystyssä. Heti kolmannen erän alussa LuFT-StU siirtyi 4-2 johtoon Kristian Räsäsen maalilla, syöttäjänä Eetu Pajuvesi. Imatran Voiman ykköskenttä ei kuitenkaan antanut periksi vaan kavensi tilanteeksi 3-4, peliaikaa oli jäljellä vielä 7 minuuttia. LuFT-StU pyrki pitämään vaihdot lyhyinä, peli mentiin loppuun asti kolmella kentällisellä juoksuvoiman varmistamiseksi. Imatran Voima haki raivokkaasti tasoitusta, mutta LuFT-StU pelurit tekivät töitä ja pakka pysyi hyvin kasassa, koko kentän puolustaminen hoidettiin kiitettävällä asenteella. Kaikkia laukauksia ei kuitenkaan pystytty peittämään, mutta maalivahti Jesse Mäkelä oli huippuvireessä ja torjui joukkueen SM play-offs karsintaan, hieno voitto kovasta vastustajasta numeroin 4-3.

Viimeisellä pelillä ei ollut enää merkitystä, mutta voittoa lähdettiin kuitenkin hakemaan sarjajohtaja JosbaLebasta. Josba siirtyi heti ensimmäisellä minuutilla johtoon ylivoimalla. LuFT-StU heräsi jo tässä vaiheessa ja latoi 5 maalia ensimmäisessä erässä Josban verkkoon, maalintekijöinä Nicke Särkkä, Olavi Salomaa, Teemu Hirvikallio, Jimi Tervonen ja Miika Munne. Syöttöjä tarjoilivat Ville Heino, Joona Kontunen, Henri Kolari, Teemu Hirvikallio ja Nicke Särkkä. Toisen erän alussa Ville Heino laukoi vielä tilanteeksi 6-1 Joona Kontusen syötöstä. Tässä vaiheessa joukkue ajatteli, että peli oli siinä, kun ei oikein vastustajaakaan tuntunut peli kiinnostavan. Josba kiitti tilaisuudesta ja latoi neljässä minuutissa neljä maalia ja yhtäkkiä oltiin enää 6-5 johdossa, peliaikaa vielä puolet jäljellä. Valmentaja Harri Saalasti sanoi kovaan ääneen valmentaja Juha Tervoselle, että eiköhän siirrytä kahteen kenttään kun ei kaikkia näköjään pelaaminen enää kiinnosta. LuFT-StU pelurit säikähtivät mahdollista penkkikomennusta ja latoivat välittömästi vajaassa kahdessa minuutissa kolme maalia Josban verkkoon, joten kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 9-5. Maalintekijöinä Kristian Räsänen kahdesti ja Henri Kolari kerran, syötöt tarjoilivat Teemu Hirvikallio, Nicke Särkkä ja Jimi Tervonen. Kahteen kenttään siirtyminen unohtui siinä samalla. Kolmas erä pelailtiin pois, kummatkin joukkueet tekivät kolme maalia. LuFT-StU maalit tekivät Kristian Räsänen, Teemu Hirvikallio ja Kaapo Kummunsalo. Syötöt tarjoilivat Miika Munne, Jimi Tervonen ja Olavi Salomaa, ja näin lopputulokseksi kirjattiin 12-8 LuFT-StU voitto.

LuFT-StU eteni sensaatiomaisesti SM play-offs karsintaan, eli joukkue on tällä hetkellä 2000 syntyneiden sarjassa 24 parhaan joukossa koko Suomessa. Suoritus on hämmästyttävä, sillä joukkueen 18 pelaajasta peräti 7 on 01 tai 02 syntyneitä. Etelä-Karjalan herruus on kiistatta akselilla Luumäki-Savitaipale. Yhdistelmäjoukkueen synnyttäminen ei aivan kivutta ole mennyt, mutta nyt näyttää siltä, että jonkinlainen timantti tästä on hioutumassa. Etenkin Voima peli oli hienoa katsottavaa. Pallon menetyksiä ja harhasyöttöjä ei jääty ihmettelemään, vaan heti oli koko joukkue töitä tekemässä ja omaa maalia varjelemassa. LuFT-StU onnittelee JosbaLebaa ja itseään ja kiittää muita ylemmän jatkosarjan joukkueita kovista ja rehdeistä peleistä. Moni muukin joukkue olisi ansainnut jatkopaikan, mutta tällä kertaa kävi näin.

Pistemiehet: Nicke Särkkä 2+3, Kaapo Kummunsalo 1+0, Eetu Pajuvesi 0+1, Olavi Salomaa 1+1,   Miika Munne 3+2, Teemu Hirvikallio 2+2, Joona Kontunen 0+2, Kristian Räsänen 4+0, Ville Heino 1+1, Henri Kolari 1+1, Jimi Tervonen 1+2.

JT

 

LuFT-StU KESÄLOMILLE 14.3.2015 FORSSASTA


LuFT-StU yhdistelmäjoukkueen SM play-offs karsintapeli pelattiin Forssassa la.14.3. paikallista FoSu:a vastaan. FoSu oli voittanut Länsi- ja SisäSuomen Eliittisarjan, joten tiedettiin, että kova vastus olisi kentällä. Mutta oli hienoa päästä pelaamaan tällainen ottelu ja nähdä samalla, että missä mennään muun Suomen joukkueisiin verrattuna.

LuFT-StU aloitti hyvin ja siirtyi 1-0 johtoon jo 55 sekunnin pelin jälkeen, maalintekijänä Juuso Enbuska Nicke Särkän syötöstä. Kotiyleisö vaati tuomarilta LuFT-StU:lle rangaistusta ja yllättäen käsi nousikin pystyyn. FoSu:n ylivoima pyöri näyttävästi ja kohta oli pallo LuFT-StU maalissa, tilanne 1-1. Peli jatkui vielä melko tasaisissa merkeissä, mutta 10 minuutin kohdalla taas tuomarin käsi pystyssä, FoSu:n ylivoima onnistui ja tilanne 2-1 kotijoukkueelle. Vielä ensimmäisen erän lopussa LuFT-StU:lle rangaistus, vaikea sanoa mistä, ylivoima ja pallo taas maalissa, FoSu:n johdossa 3-1 erätauolle. Heti toisen erän alussa FoSu siirtyi 4-1 johtoon. Mutta pari minuuttia edellisestä Nicke Särkältä hieno syöttö ja kapteeni Miika Munteelta kavennusta, tilanne 4-2 FoSu:lle. LuFT-StU pelasi seuraavat 5 minuuttia hyvin ja haki tiukasti kavennusta. Kotiyleisö huomasi tilanteen ja vaati kovaäänisesti jälleen rangaistusta LuFT-StU:lle ja jälleen tuomarin käsi pystyyn jostakin syystä, vaikea sanoa mistä. Ja heti FoSu:n taitava ylivoima teki tilanteeksi 5-2. Pikku hiljaa alkoi tuntumaan, ettei tästä hommasta selvitä. Toisen erän lopussa FoSu:lle vielä maali, kolmanteen erään lähdettiin FoSu:n johdossa 6-2. Käytännössä ylivoimamaalit olivat jo ratkaisseet ottelun FoSu:lle. Kolmas erä mentiin FoSu:n hallinnassa. FoSu teki kolme maalia ja LuFT-StU Olavi Salomaa teki yhden maalin Jimi Tervosen syötöstä. Tappio numeroin 3-9, kotimatkalle ja kesälomalle.

FoSu ansaitsi voiton, mutta tuomarityöskentely oli kyllä melko erikoista. Tasakentällisin LuFT-StU pystyi ajoittain pelaamaan tasaväkisesti, mutta vastustajan ylivoima oli kyllä pelottavan tehokasta. LuFT-StU ei saanut oikein missään vaiheessa omaa hyökkäyspeliään käyntiin, koska jatkuvasti jouduttiin pelaamaan alivoimaa. LuFT-StU on yleensä jalalla pärjännyt hyvin, mutta täytyy todeta, että FoSu:n pelurit olivat selvästi paremmalla jalalla liikkeellä.

Analyysi tilanteesta: Täälläpäin Suomea ollaan jonkin verran jäljessä muun Suomen tasosta. Onko meillä mahdollista saavuttaa Suomen kärki vai lieneekö meidän oikea paikka pelata aluesarjaa jatkossa? Siinä miettimistä, mutta tämä kausi oli tässä ja katsotaan lähiaikoina saadaanko riittävästi miehiä ja vielä yksi kausi? Yhdistelmäjoukkue kyllä ylitti itsensä ja voidaan puhua sensaatiomaisesta suorituksesta.

Pistemiehet: Nicke Särkkä 0+2, Olavi Salomaa 1+0,   Miika Munne 1+0, Jimi Tervonen 0+1, Juuso Enbuska 1+0.

JT

LuFT-StU PÄÄTTI KAUTENSA 23.5. - 24.5.2015 TALLINNASSA
 

LuFT-StU yhdistelmäjoukkue osallistui viikonloppuna 23.5.-24.5. Tallinnan kansainväliseen salibandyturnaukseen. Majoitus vanhassa tutussa Pirita SPA:ssa ja pelit läheisessä messukeskuksessa.

Alkusarjan ekassa pelissä kohdattiin SBS Masku. LuFT-StU hallitsi ensimmäistä erää, mutta toisessa erässä tilanteet tasoittuivat. Kohtuullisen kovan vääntämisen jälkeen taululla komeilivat numerot 3 – 3, tasapeliä voidaan pitää oikeutettuna lopputuloksena. Toisessa pelissä saatiin hieno tasonmittari, sillä askiin asteli v.2000 syntyneiden tämän kauden SM-hopeajoukkue, Riihimäen Panthers. LuFT-StU puolusti tarkasti ja tilanne oli hallinnassa, mutta ensimmäisen erän loppupuolella 28 sekunnin aikana Panthers näytti kovuuttaan maalin edessä ja yhtäkkiä oltiin tappiolla 0-3. Toinenkin erä mentiin Panthersin hallinnassa, mutta LuFT-StU pystyi tekemään kuitenkin kolme hienoa maalia, Panthers saalisti neljä osumaa lisää, joten lopputuloksena tappio numeroin 3-7. Alkusarjan kolmannen pelin panoksena oli puolivälieräpaikka, joka irtoaisi voitolla Latvian Kekavasta. LuFT-StU aloitti hyvin ja meni 2-0 johtoon, mutta Kekavas tuli hyvällä jalalla tasoihin. Sitten taas musta hetki joukkueelle, oman ylivoiman aikana vastustaja teki hämmästyttävästi kaksi maalia ja näin oltiin tappiolla 2-4. Kekavas lisäsi johtoaan numeroihin 2-5, mutta LuFT-StU ylivoima onnistui ja näin toisen erään lähdettiin tilanteesta 3-5. Toinen erä oli tasaista vääntöä ja loppujen lopuksi tappio numeroin 4-7. Hyvästä alusta huolimatta peli menetettiin ja näin pelit jatkuivat sijoitusottelulla.

Sunnuntaina ennen lähtöä pelattiin sijoitusottelua helsinkiläistä M-Teamia vastaan. LuFT-StU hallitsi peliä ja lopputuloksena kauden päättäneestä ottelusta voitto numeroin 5-3. Loppujen lopuksi peleistä jäi melko hyvä fiilis, ajoittain pelattiin hyvin, mutta hetkittäin koko joukkueen puolustaminen oli vetelää ja lisäksi oman maalin edustalta vastustaja sai vapaasti hakata liikaa palloja sisään. Kausi saatiin päätökseen, tehtiin sopimus maalivahtivalmentajan kanssa, iltoja vietettiin mukavassa seurassa ja loppumatka tultiin vielä Lappeenrannan NST:n ja Imatran Voiman kyydissä. Nyt pidetään lomaa ja ollaan tyytyväisiä siitä, että vielä saatiin kyliltä joukkue kasaan kaudelle v.2015-2016.

JT