ALKUSARJA

Joutsenon turnaus  La. 13.10.2012

StU:n naisilla vahva alku

StU:n naiset aloittivat vahvasti salibandyn II divisioonan Joutsenossa lauantaina.

Ensimmäisessä ottelussa ennakkosuosikki Joutsenon Kataja joutui tyytymään 3-3 (2-0,1-2,0-1) tasapeliin StU:n kanssa. Savitaipalelaiset johtivat peliä jo 3-0 toisen alussa, mutta Kataja tuli kolmannessa erässä väkisin tasoihin. StU:n Riina Markku teki maaleista kaksi ja Marianne Latvala yhden.

Toisessa pelissä kotkalainen SB Tuska meni alussa 1-0 johtoon, mutta StU:n tasoitus tuli nopeasti. Loppu ottelusta oli StU:n täyttä hallintaa ja voitto otettiin maalein 1-5 (1-2, 0-3, 0-0). Riina Markku teki kovat tehot 1+3. Muista maaleista vastasivat Lilja Pettinen, Emmi Jokela, Jenni Saalasti ja Justiina Airas. Kenttäpelaajista maaliin joutunut Aino Jokela pelasi hienosti molemmissa otteluissa.

Lahden turnaus  Su. 28.10.2012

Naiset jatkavat tappiotta

StU:n kakkosdivisioonan salibandynaiset siirtyivät Joutsenon Katajan kanssa tasapisteissä sarjajohtoon kahdella upealla voitolla Lahden turnauksesta.

Tähän asti voittamaton Kouvolan Sudet kesyyntyi StU:n jahdissa numeroin 4-1 (1-0, 3-1, 0-0). Susilauma lamaantui toisen erän alussa kun StU teki kaksi maalia 12 sekunnissa ja kolmannen maalin kahden minuutin päästä. Lopun aikaa joukkue pelasi kurinalaisesti eikä Sudet saanut yhtä kavennusmaalia enempää aikaiseksi. StU:n tehonainen oli Riina Markku (2+1). Muut pisteet menivät Jenni Saalastille (1+0), Tiia-Mari Tapanaiselle (1+0) sekä Emmi Jokelalle ja Lilja Pettiselle molemmille 0+1. Tärkeä osa voittoa oli StU:ssa debytoinut maalivahti Katriina Mäyrä, joka torjui ja avasi loistavasti läpi ottelun.

Toisessa ottelussa StU:lta kului lähes koko ensimmäinen erä Mikkelin Obelixin sumpun purkuun, kunnes rävähti: kaksi maalia erän loppuun ja joukkue selvään 0-7 (0-2, 0-3, 0-2) voittoon. Pahiten savolaisia kuritti StU:n kakkosvitja Emmi Jokela (4+0), Jenni Saalasti (2+0) ja Riina Markku (0+3). Suvi Hyrkkänen teki maalin ja pisteille pääsi myös puolustuksen ykköshahmo Aino Jokela (0+1). Maalilla pelasi StU:n viime kauden luotettava vahti Mila Lehto komean nollapelin.

Joukkueen ilme oli molemmissa peleissä todella vahva. 20 pelaajan ringistä Lahdessa oli mukana 17, joten vauhtiakin pystytään pitämään.

Kotkan turnaus  La. 10.11.2012

Naisten tappioton putki katkesi

Kotkan turnauksen kahdesta ottelusta StU:n salibandynaisille irtosi kaksi pistettä.

Ensimmäisessä ottelussa StU runnoi lahtelaisen Royalsin maalein 2-8 (0-5, 1-2, 1-1). Ottelu ratkesi ensimmäisessä erässä, kun StU maalasi viisi kertaa 12 minuuttiin. Toisessa ja kolmannessa erässä tahti vähän laantui. Jonna Kelaranta saalisti tehot 1+3, Riina Markku 1+2, Jenni Saalasti 2+0 ja Suvi Hyrkkänen 1+1. Aino Jokela ja Lilja Pettinen tekivät kumpikin maalin.

Toisessa pelissä vastaan asettui lohkon ennakosuosikki Joutsenon Kataja, jonka StU jätti tasapeliin kauden alussa. Alku oli nytkin StU:lta hieno: Suvi Hyrkkänen teki 0-1 Riina Markun passista heti ottelun alussa. Kataja tasoitti ja vei ensi erän 2-1. Toinen erä oli hyvää ja kovaa peliä molemmilla. StU ajautui jäähysumaan ja Kataja siirtyi 3-1 johtoon erän puolivälissä.

Ottelu ratkesi kolmannen erän alussa, kun Kataja maalasi kahdesti  parissa minuutissa. StU kavensi vielä
5-2:een Jenni Saalasti maalilla Aino Jokelan syötöstä.  Loppunumerot 6-2 syntyivät aivan lopussa.  Ylitarkka tuomarilinja koitui StU:n kohtaloksi: paljon voimia meni jäähyjen tappoon. Omista hyvistä paikoista ei tällä kertaa osumia saatu.

StU on edelleen sarjassa toisena, sillä Kataja voitti toisessa ottelussaan Kouvolan Sudet. Sarja jatkuu joulukuun alussa Mikkelissä.

Mikkelin turnaus  La. 1.12.2012

Naiset takaisin voittojen tielle

StU:n salibandynaiset ottivat kaksi voittoa II divisioonan alkusarjanturnauksessa Mikkelissä. Lukuisia poissaoloja paikkasi kaksi uutta pelaajaa Kaisa Kiljunen ja Riina Martikainen. Kahdella kentällisellä puurtanut joukkue esitti hienoja otteita molemmissa otteluissa.

Aamulla StU voitti turnausemäntä Obelixin Mikkelistä maalein 4-0 (3-0, 1-0,0-0). StU tyrmäsi savolaisnaiset ensierässä: peli olli 3-0 jo kymmenen minuutin kohdalla. Loppua kohden maalinteko kuihtui, mutta vottajasta ei ollut epäselvyyttä missään vaiheessa. Lähes kaikki maalit syntyivät rajun karvauksen kautta. Mila Lehto torjui maalilla nollapelin. Pisteet: Suvi Hyrkkänen 1+0, Jenni Saalasti 1+0, Justiina Airas 1+0, Emmi Jokela 1+1 ja Viivi Hertz 0+1.

Toisessa ottelussa kotkalainen SB TUska jäi pahasti StU:n jalkoihin maalein 10-1 (3-0, 1-0, 4-1).  Erityisen hurjalla pelipäällä oli StU:n kakkosvitja Emmi Jokela (2+0)-Jenni Saalasti (1+3) - Riina Markku (4+2). Kolmikko syötteli vastustajan alakerran toistuvasti solmuun. StU:n toinenkin kentällinen onnistui ja pisteitä teki peräti kahdeksan mukana olleista 12 kenttäpelaajasta. Mila Lehdon toinen nollapeli rikkoutui vasta puoli minuuttia ennen loppua. Muut pisteille päässeet: Suvi Hyrkkänen 2+0, Justiina Airas 1+0, Kaisa Kiljunen 0+2, Satu Hyrkkänen 0+1 ja Viivi Hertz 0+1.

Alkusarjan viimeinen kahden ottelun turnaus on joulukuun puolivälissä Kuusankoskella. StU on hyvissä asemissa kamppailussa toisesta ylemmän jatkosarjan paikasta Kouvolan Susien kanssa. Joutsenon Kataja on jo käytännössä paikkansa varmistanut.

Kuusankosken turnaus  La. 15.12.2012

StU:n naiset ylempään jatkosarjaan

StU:n salibandynaiset varmistivat paikan II divisioonan ylempään jatkosarjaan alkusarjan viimeisessä turnauksessa Kuusankoskella. StU:lle riitti voitto ensimmäisestä turnauksen kahdesta ottelusta, sillä aikaisemmin aamulla Joutsenon Kataja oli voittanut StU:n pahimman (ja ainoan) uhkaajan Kouvolan Sudet.

Jossitelulle ei jäänyt varaa. kun StU riepotteli lahtelaisen Royalsin maalein 13-1 (6-0, 3-1, 4-0). Ottelu keskeytyi 12 maalin eroon ennen täyttä aikaa. Pelistä tuli maalintekoharjoitukset, sillä nuori lahtelaisryhmä ei pysynyt kokeneimpien keltapaitojen matkassa ollenkaan. StU:n ykkösvitja teki kaukalossa mitä tahtoi ja takoi hirmuiset tehot: Riina Markku 2+2, Jenni Saalasti 6+2, Emmi Jokela 2+3. Muillekin jäi: Hanna Kylliäinen 2+0, Anni Kirmanen 1+0, Aino Jokela 0+3, Suvi Hyrkkänen 0+2 ja Jonna Kelaranta 0+1.

Toinen ottelu Susia vastaa oli jatkon kannalta merkityksetön, mutta kaukalossa se ei näkynyt. Peli eteni kovatempoisena ja – otteisenakin molempien halutessa näyttää toisilleen. Ensierään mahtui viisi maalia, kun StU kahdesti tasoitti Susien johdon. Tauolle mentiin tilanteessa 3-2 Susien maalatessa erän lopussa rankkarista.

Toisessa erän alussa tasoitus tuli onnekkaasti, kun Sudet sähläsi pallon omaan maaliin. Kun Sudet teki vielä maalin erän lopussa ja meni kolmannen erän puolivälissä 5-3 johtoon, näytti ottelu kääntyvän Susille.

Tiukka peli ansaitsi arvoisensa lopun. StU:n monessakin mielessä kuuma pelaaja Aino Jokela otti viimeisellä minuutilla ohjat käsiinsä. Ajassa 44.24 Aino kiersi Essi Jurvasen syötöstä Susi-pakin ja laukoi 5-4 kavennuksen yläkulmaan. StU sai maalista hirveän tsempin päälle ja kuusi sekuntia ennen loppua Jenni Saalastin syöttö tavoiti Aino Jokelan, joka iski loppunumeroiksi 5-5 (3-2, 1-1, 1-2). Pisteet: Aino Jokela 2+0, Viivi Hertz 1+0, Riina Markku 1+0, oma maali 1+0. Lisäksi Anni Kirmanen, Emmi Jokela, Jenni Saalasti ja Essi Jurvanen saivat yhden syöttöpisteen.

StU jatkaa pelejään jatkosarjassa heti tammikuun alkupuolella. Omasta lohkosta loppupeleihin tulee siis Joutsenon Kataja. Savo-Karjalan alueen lohkosta mukaan tulevat Tuupovaaran Urheilijoiden kaksi joukkuetta sekä Ulma (Ulmalan Nuoriosseura) Iisalmesta. Näistä viidestä kaksi parasta jatkaa valtakunnalliseen 2.divisioonan loppusarjaan.

Kymenlaakson suunnalta on valiteltu NST:stä tulevien kaksoisedustuspelaajien vaikutusta peleihin ja suurta määrää StU:ssa. Siellä ei nähtävästi ymmärretä kahden seuran hyvää yhteistyötä, jolla annetaan mahdollisuus aikuisten peleihin kehittyville nuorille pelaajille. Todennäköistä  myös olisi ettei StU saisi ilman kaksoisedustuspelaajia edes joukkuetta sarjaan. Siinä tapauksessa... niin... siinä tapauksessahan Sudet olisi mennyt ylempään jatkosarjaan!

Kuusankosken turnauksessa kaksoisedustuspelaajia oli tismalleen kaksi.

YLEMPI  JATKOSARJA

Joensuun turnaus  Su. 6.1.2013

Naisilla hyvä startti ylemmässä jatkosarjassa

StU:n salibandynaisten II divisioonakausi jatkui ylemmän jatkosarjan ensimmäisellä turnauksella Joensuussa.  Kahdesta ottelusta oli tuomisina kaksi pistettä voiton ja tappion myötä. Alkusarjaan verrattuna pelit olivat aivan eri meininkiä – yhtään helppoa peliä ei jatkossa ole tiedossa.

Ensimmäisessä ottelussa StU voitti iisalmelaisen Ulman maalein 3-2 (0-0, 0-2, 3-0). StU joutui pelissä koville sinnikkäästi puolustaneen vastustajan kanssa. Kahteen erään StU loi valtavasti maalipaikkoja, mutta maalit teki Ulma.

StU:n kuparisen rikkoi kolmannen erän alussa Riina Markku (Jenni Saalasti) ja sen jälkeen kaukalossa pelattiin yhtä maalia. Kaksi minuuttia ennen loppua Jenni Saalasti (Emmi Jokela) tasoitti ottelun 2-2:een ja viimeisellä minuutilla Riina Markku iski voittomaalin 3-2:een  Jenni Saalastin syötöstä.

Toisessa ottelussa kohdattiin Tuupovaaran Urheilijat, joka oli voittanut alkusarjansa tappioitta. Entisiä liigapelaajia vilisevä ryhmä oli ihmeissään, kun StU johti ottelua 1-3 kahden erän jälkeen Riina Markun (Emmi Jokela) kahdella ja Jenni Saalastin (Riina Markku) yhdellä osumalla.

TuuU panosti hurjan rynnistyksen kolmannen erän alkuun ja peli oli kolmessa minuutissa 3-3. Kaksi erää StU onnistui loistavasti peittämään Tuupovaaran pelinrakentelua ja laukauksia, mutta kolmannessa ote herpaantui. TuuU runnoi vielä kaksi osumaa eikä StU:n aivan ottelun loppuun kehittämä kiri tuonut kavennusta saati tasoitusta.

StU:n ykkösvitja iski kaikki maalit molemmissa pelissä, mutta hyvin pelasivat muutkin kentälliset ja molemmat maalivahdit. Kummastusta herätti tuomarilinjan iso ero omaan alkusarjaan. Kaikissa otteluissa peli oli todella fyysistä ja rajuakin, mutta koko turnauksessa vihellettiin vain yksi jäähy.

Joutsenon Kataja voitti molemmat pelinsä ja johtaa sarjaan. Tuupovaaran edustusjoukkue ja kakkosjoukkue  sekä StU ovat kahdessa pisteessä – Ulma pisteittä. StU:n pelit jatkuvat puolentoista viikon päästä historiallisessa omassa kotiturnauksessa Lappeenrannan Huhtiniemessä.

Lappeenrannan turnaus  Su. 20.1.2013

Naisille laiha saalis kotiturnauksesta

StU:n naiset saivat vain yhden pisteen tasapelistä kotiturnauksessaan Lappeenrannan Huhtiniemessä. Toinen ottelu päättyi kirvelevään tappioon. StU on sarjassa nyt neljäntenä – eroa jatkopaikkaan on kuitenkin kolme pistettä.

Turnauksen aloituspeli Joutsenon Katajaa vastaan oli StU:lta hieno esitys. StU haastoi tappioitta sarjaa johtavan Katajan ennakkoluulottomasti ja oli itse asiassa Katajaa lähempänä voittoa.

Katajan 1-0 johdon kuittasi toisessa erässä Maria Sydänmaa Viivi Hertzin syötöstä. Loppua kohden peliään jatkuvasti parantanut StU ei monista hyvistäkään paikoista saanut lisäosumia. Emmi Jokelan kova veto oli lähimpänä voittomaalia - yläputki pelasti Katajan.

Dramatiikkaa peliin tuli puolitoista minuuttia ennen loppua, kun Katajalle tuomittiin rankkari. Loistavasti StU:n maalilla pelannut Mila Lehto torjui kuitenkin ex-liigapelaaja Marika Kylliäisen ponnettoman yrityksen. Lopun alivoima kestettiin ja pisteet jaettiin maalein 1-1 (1-0, 0-1, 0-0). StU on ainoana joukkueena pystynyt riistämään Katajalta pisteitä tasapeleillä sekä alkusarjassa että nyt jatkosarjassa.

Toinen ottelu Tuupovaaran Urheilijoita vastaan olikin sitten vähemmän loistava. Alusta asti viimeiseen sekuntiin StU:n peli tökki suurimman osan aikaa ja vain ajoittain saatiin aikaiseksi maalipaikkoja. Rajusti karvannut TuuU esti tehokkaasti StU:n avaukset.

Voitosta silti taisteltiin. TuuU:n nopea johto-osuma tasoitettiin aivan ottelun alussa Riina Markun komealla vedolla. Toisessa erässä Hanna Kylliäinen survoi StU:n johdoksi 2-1, joka kesti aina viimeiselle viidelle minuutille paljolti Mila Lehdon hyvien torjuntojen ansioista. StU:n sauma voittoon oli 2-1 johdossa, kun Jonna Kelarannan huima veto napsahti TuuU-maalin takatolppaan.  TuuU tuli kuitenkin väkisin tasoihin ja teki loppunumeroiksi 2-3 (1-1, 1-0, 0-2) harmittavalla lurupallolla vain puoli minuuttia ennen ottelun loppua.

Kataja johtaa sarjaa, Tuupovaaran molemmat joukkueet ovat seuraavina ja StU neljäntenä. Pelit jatkuvat helmikuun alussa Iisalmessa nollakerhossa majailevan Ulman kotiturnauksessa.

Iisalmen turnaus  La. 9.2.2013

StU:n naiset sarjakakkoseksi

Pitkä pelireissu Pohjois-Savoon ei olisi StUn naisten salibandyjoukkueelta voinut sujua upeammin. Iisalmen turnauksesta oli kotiin tuomisina neljä pistettä kahden voiton myötä. Voitoilla StU nousi ylemmässä jatkosarjassa toiseksi.

StU pelasi Iisalmessa vain kahdella kentällisellä, jotka pelaajapulassa jouduttiin laittamaan uusiksi. Valmentaja Harri Saalastin idea nostaa Aino Jokela puolustuksesta hyökkääjäksi oli koko homman juju. Kaukalossa riehui Aino-tornado eikä vastustajille ollut myrskyvaroitusta annettu.

Ottelu Tuupovaaran kakkosjoukkuetta vastaan oli kuitenkin StU:lta murentua jo ensierässä hyvästä alusta huolimatta. Aino Jokelan pikamaaleilla StU johti peliä 2-1, kun tuomarin pikkutarkka linja toi kuusi minuuttia jäähyjä, joista kaksi päällekkäistä niin, että StU joutui pelaamaan puolitoista minuuttia kolmella viittä vastaan. Uhrautuva puolustus sekä huikeassa vireessä oleva maalivahti Mila Lehto kestivät erän loppuun.

TuuU tasoitti pelin 2-2:een toisessa erässä ja heti perään ex-liigapelaaja Anne-Mari Lyhykäinen pääsi vetämään rankkarin, jonka Mila Lehto torjui. StU kesti jälleen jäähyn ja erän puolivälissä Aino Jokela harhautti rankkarissa maalinvahdin, mutta rystynosto sujahti yli tyhjän maalin. Seurannutta jäähyä ehti kulua vain puoli minuuttia, kun Riina Markku passasi Suvi Hyrkkäselle 3-2 johto-osuman. Parin minuutin päästä Jokela tälläsi vähän onnekkaastikin 4-2 johtomaalin.

Kolme viimeistä minuuttia olivat taas värikkäitä. Suvi Hyrkkänen teki 5-2 Jokelan syötöstä, jonka TuuU kuittasi 5-3:een välittömästi. Lopussa TuuU:n pelaajat turhautuivat ja ottivat kaksi tyhmää jäähyä. StU loi ylivoimalla muutaman maalipaikan, mutta pääosin vain varmisteli voiton pitämällä palloa.

Aino Jokela (3+1) palkittiin ansaitusti StU:n parhaana. Tiukoille joutuneesta, mutta hyvin pelanneesta puolustuksesta näkyvämmäksi nousi C-juniori-ikäinen (!) Emma Kaila.

Toiseen otteluun turnausemäntä Ulmaa vastaan StU lähti samalla sapluunalla. Emmi Jokela vei StU:n 0-1 johtoon onnenkantamoisella: pallo maalin takaa maalivahdin selän kautta verkkoon. StU oli ensierässä vaikeuksissa, vaikka Aino Jokela veikin alivoimalla StU:n 2-0 johtoon hienosta pallonriistosta. Ulma pääsi jatkuvasti maalipaikoille, StU viljeli harhasyöttöjä eivätkä avaukset onnistuneet.

Isossa paineessa kovaan rooliin nousivat StU:n puolustajat sekä eritoten maalivahti Mila Lehto, joka piti StU:n johdossa torjunnoillaan. Helpottavan 3-0 maalin teki vastahyökkäyksestä Riina Markku Lilja Pettisen syötöstä. Maali vei Ulmalta uskoa ja lopun erää StU hallitsi tapahtumia.

Kolmannessa erässä StU pääsi yhä paremmin peliin kiinni ja teki kolme maalia kuuteen minuuttiin erän puolivälin jälkeen. Maalareina toimivat Riina Markku (Emmi Jokela), Aino Jokela ja Suvi Hyrkkänen (Aino Jokela). Tämänkin ottelun StU:n parhaana pelaajana palkittiin Aino Jokela.

Kauden parhaat pelit osuivat hyvään saumaan. Joutsenon Kataja voitti niukasti molemmat pelinsä ja varmisti paikkansa jatkopeleihin. Tuupovaaralaisten keskinäisessä ottelussa edustusjoukkue hävisi, mikä nosti StU:n sarjakakkoseksi. Toinen joukkue jatkopeleihin ratkeaa Joutsenossa, jossa StU:lla on kaikki omissa käsissä.

Joutsenon turnaus  La. 23.2.2013

StU:n naiset kakkosdivisioonan loppusarjaan

StU:n naiset selvittivät tiensä salibandyn valtakunnalliseen loppusarjaan. Sarja pelataan viikonlopputurnauksena kahdessa kuuden joukkueen lohkossa. Lohkovoittajat nousevat ykkösdivisioonaan ja kakkosetkin karsivat kahden ykkösdivisioonajoukkueen kanssa noususta.

Viimeinen ylemmän jatkosarjan turnaus alkoi tylysti, kun Joutsenon Kataja varmisteli sarjan ykkössijan pieksämällä StU:n peräti 7-2 (1-1, 0-3, 1-3). StU on ainoana joukkueena vienyt tasapeleillä pisteitä JoKalta ja pystyi nytkin pitämään numerot tasaisina toisen erän alkupuolelle saakka. Sitten Joka rankaisi armotta StU:n virheistä karkaamalla 1-4 johtoon. Kolmannen erän ensiminuutilla JoKa löi vielä kaksi pikamaalia ja peli oli selvä, vaikka StU saikin ottelun loppuun hyvää painetta JoKa-maalille. Lohdutusmaalin ampui Kaisa Kiljunen Anni Kirmasen syöstöstä. Ensimmäisen StU-maalin teki Riina Markku Emmi Jokelan syötöstä.

Tappion myötä StU oli pakkovoiton edessä ottelussa Tuupovaaraa vastaan. Alku oli kuin sadusta StU:n iskiessä kaksi upeaa osumaa 15 sekunnissa viidennellä peliminuutilla. 1-0 maalin teki Hanna Kylliäinen Aino Jokelan syötöstä ja 2-0 osuman Jenni Saalasti Riina Markun syötöstä.

Hyvä ote ei lisämaaleja tuonut ja toisessa erässä maalit tekikin vastahyökkäyksistä TuuU StU:n innostuessa yltiöpäiseen hyökkäämiseen. TuuU käytti palloa vielä maalin yläputkessa ennen kuin StU heräsi. Erän puolivälissä Suvi Hyrkkänen laukoi 2-3 johdon ja pari minuuttia myöhemmin asialla oli junnukenttä Lilja Pettisen lauottua 2-4 johdon Riina Martikaisen syötöstä. Lopun huolellinen pelaaminen toi vielä maalin, kun Anni Kirmasen hyvä syöttö tavoitti Riina Markun maalin kulmalta. Ottelu päättyi lukemiin 2-5 (0-2, 2-0, 0-3).

Voitosta huolimatta StU joutui jännittämään vielä JoKa-TuuU II pelin tulosta, sillä kakkossijan säilyminen edellytti JoKa voittoa. Kataja hoiti ottelun varmasti maalein 9-3 ja lopputulos tiesi sitä, että valtakunnalliseen sarjaan matkaavat JoKa ja StU. Ruuhka-Suomen joukkueiden pelit ovat vielä yhtä turnausta vajaita, joten jatkoon menijät koko maassa selviävät vasta viikon päästä.

StU teki ylemmässä jatkosarjassa huikean nousun toiseksi viimeiseltä sijalta sarjakakkoseksi.

VALTAKUNNALLINEN LOPPUSARJA

Tampereen turnaus 9. - 10. 3. 2013

Naisten salibandykaudelle hieno päätös

StU:n naiset eivät kuvia kumarrelleet salibandyn II divisioonan loppusarjassa Tampereella. Viisi ottelua kahdessa päivässä toi kolme voittoa, yhden tasapelin ja yhden tappion. Sarjanousua ei tullut eikä karsintapaikkaa, mutta pelit olivat upeita ja selkeä osoitus siitä, että paikka loppusarjassa oli ansaittu.

Ensimmäisessä pelissä turnausemäntä Pirkkalan Pirkat kuittaili StU:n 2-0 johdon tasoihin ja meni 3-2 johtoon kolmannen erän alussa. StU puolestaan tasoitti pelin 3-3:een heti perään. Hanna Kylliäinen iski voittomaalin aivan lopussa ja Aino Jokela kaunisteli tyhjiin loppuluvuiksi 5-3 (2-1, 0-1, 3-1). Pisteitä tekivät myös Jenni Saalasti (2+1), Riina Markku (1+1) sekä Viivi Hertz ja Suvi Hyrkkänen molemmat 0+1.

Toisessa ottelussa StU kaatoi ennakkosuosikki Oulun Luistinseuran kakkosjoukkueen 3-5 (0-1, 2-2, 1-2). Oulu piti pelissä hurjaa vauhtia, mutta StU kesti painetta ja iski vahvasti vastahyökkäyksistä. StU oli sinnitellyt toisessa erässä 2-3 johtoon, mutta OLS tasoitti pelin puolivälissä kolmatta erää 3-3:een. StU:n voittomaali oli komea: Riina Martikaisen pitkä syöttö tavoitti Aino Jokelan, joka iski maalin edestä 3-4. Aino oli todellinen painajainen oululaisille: yhteensä neljä (!) maalia ja viimeinen varmuudeksi taas tyhjiin. Riina Markku teki 1+1 ja Jenni Saalasti saalisti yhden syötön.

Päivä kolmas peli oli Grankulla IFK:ta vastaan. Kaksi väsynyttä joukkuetta puursi kaukalossa ilman suuria hienouksia ja varsin vähämaalisesti 1-1 (1-0, 0-0, 0-1) tasapelin. StU oli Hanna Kylliäisen (Aino Jokela) maalilla 1-0 voitossa kiinni aina pelin viimeiselle minuutille, mutta kymmenen sekuntia ennen loppua GrIFK iski maalin edestä tasoituksen. Ensimmäisen päivän jälkeen StU oli yllättäen sarjajohdossa.

Toisen päivän ensimmäinen ottelua oli FBC Turkua vastaan. Turku oli hävinnyt Oululle ja täten pakkovoiton edessä. Tiukkaa ja tasaista vääntöä häiritsi eniten turnauksen heikoin tuomarikaksikko. Ensierässä ei maaleja nähty, mutta toisessa tehtiin vuorotellen neljä osumaa parissa minuutissa. Erän lopulla StU livahti vielä 3-2 johtoon, jonka Turku kuittasi heti kolmannen alussa. Tasapeli häämötti muutaman minuutin päässä, kun turkulaiset iskivät maalin edestä 3-4 johdon. StU yritti tasoitusta ilman maalivahtiakin, sai aivan lopussa kaksi loistopaikkaa, mutta ei maalia. StU:n pisteet Riina Markku 1+1, Aino Jokela 1+0, Jenni Saalasti 1+0 ja Emmi Jokela 0+1.

Viimeisessä ottelussa vastaan asettui espoolainen FLOB. Kummallakaan ei pelissä ollut edes kahta kentällistä pelaajia, neljän pelin väsy painoi eikä vauhti päätä huimannut. FLOB pääsi ottelussa StU:ta useammin maalipaikoille, mutta hienon turnauksen pelannut maalivahti Mila Lehto antoi StU:lle mahdollisuuden voittaa. Nihkeästi maalipaikoistaan maalaillut StU vei lopulta ottelun maalein 0-4 (0-1, 0-1, 0-2). Hanna Kylliäinen ja Aino Jokela tekivät 1+1, Riina Markku ja Suvi Hyrkkänen 1+0 ja Emmi Jokela 0+1.

Turku ja Oulu voittivat ottelunsa sunnuntaina, joten StU jäi lopulta kolmanneksi hienon turnauksen pelanneena. Joukkue pelasi taktisesti kypsästi sovitun mukaisesti ja valtavalla asenteella. Sunnuntaina pelattiin vain yhdeksällä pelaajalla ja silloinkin haastettiin Turku todella hyvin. Loppusarjan ottelut olivat pienten marginaalien pelejä. StU käytti lähes joka ottelussa palloa pari kertaa maalikehikossa, mutta jossittelu jälkeen päin on turhaa. Koko kauden StU:n pelaaminen on ollut nousujohteista ja II divisioonan loppusarja ikään kuin palkinto tästä kehityksestä.

OLS II nousi ykkösdivisioonaan. FBC Turku karsii noususta mikkeliläisen Hatsinan kanssa. Toisesta lohkosta Joutsenon Kataja nousi suoraan ykköseen.