Ottelutapahtumat 2011-2012

Savonlinnan turnaus lokakuu 2011

StU-JoKa 1-5 (0-2, 1-0, 0-3)
Lohkon ennakkosuosikki Joutsenon Kataja oli maineensa veroinen kauden ensimmäisessä ottelussa. StU piti hyvällä puolustuksella numerot tasaisina aina kolmannen erän alkuun saakka, mutta varsinainen ratkaisu tapahtui viiden viimeisen minuutin aikana. Jäähyily vei StU:lta eväät kiristä. Kenttätapahtumiin nähden numerot repesivät turhankin suuriksi. Kenttäpelaaja Tiina Mononen pärjäsi maalilla hienosti.
Pisteet: Emmi Jokela 1+0, Jenni Saalasti 0+1

Voima-StU 0-4 (0-3, 0-1, 0-0)
Toisesta ottelustaan StU otti varmalla pelillä täydet pisteet. Imatran Voima ei juuri Tiina Monosen maalia hätyytellyt - koko pelissä puolenkymmentä torjuntaa toivat nollapelin. Kaukalossa molemmat kentälliset painoivat pelin yhä uudelleen Voiman maalille. Ensimmäisessä erässä ratkennut ottelu hoidettiin kotiin nöyrällä puolustamisella otteluun loppuun asti.
Pisteet: Elli Vaartaja 1+1, Jenni Saalasti 1+1, Emmi Jokela 1+0, Henna Mälkiäinen 1+0, Ronja Routti 0+1.

Mikkelin turnaus lokakuu 2011

StU-SB Tuska 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)
Pienehkö kaukalo, kotkalaisen SB Tuskan kova taistelu ja StU hermoilu tekivät pelistä vaikean. Ensimmäisen erän tasoituksen Tuska iski StU:n puolustuksen virheestä. Toisen erän kaksi maalia vapauttivat peliä. Kolmannen erän StU jo varmisteli. Maalilla ensimmäisen ottelunsa StU:ssa pelannut Mila Lehto oli loistava.
Pisteet: Jenni Saalasti 1+1, Clarissa Kaukonen 1+0, Henna Mälkiäinen 1+0, Emmi Jokela 1+0, Annika Kukkonen 0+2

TopTeam - StU 1-7 (1-3, 0-1, 0-3)
Kauden ylivoimaisesti hienoin peli StU:lta. Kaikki onnistui ja kaiken pohjana oli koko joukkueen huolellinen puolustaminen. Palloa siirreltiin maltilla, maalia kohti lähti kovia vetoja, vastustajan paikat peitettiin ja lopuista huolehti ensimmäistä kertaa StU:n maalilla pelannut maalivahti Mira Saira varmoin ottein. Ensimmäisen erän lopulla TopTeam sai saumansa, kun StU sai kolme jäähyä lyhyen ajan sisään ja joutui pelaamaan kuusi minuutia vajaalla, näistä lähes puolet kolmella viittä vastaan. TopTeam sai aikaan yhden osuman, StU selvisi alivoimasta ja meni menojaan.
Pisteet: Viivi Hertz 2+0, Henna Mälkiäinen 2+0, Justiina Airas 1+0, Clarissa Kaukonen 1+0, Emmi Jokela 1+0, Annika Kukkonen 0+3, Jenni Saalasti 0+2, Jenni Lehti 0+1.

Kuusankosken turnaus marraskuu 2011

Sudet-StU 4-4 (2-1, 1-2, 1-1)
Odotettu kahden kovan joukkueen kohtaaminen oli tiukkaa ja tasaista vääntöä alusta asti. 2-0 johtoon karannut susilauma saatiin kiinni ja kuriin toisen erän alkupuolella StU:n siirtyessä puolestaan 3-2 johtoon kahdella pikamaalilla puolessa minuutissa. StU tappoi kaksi jäähyäkin, kunnes erän lopulla ja kolmannen alussa StU:n peliä sotki ailahteleva tuomarilinja: Sudet iski kaksi maalia tilanteista, joista vierasjoukkue odotteli jäähyvihellyksiä. Erän lopulla syntyi vaparista vähintäänkin oikeutettu tasoitus. StU:n maalilla pelannut Mila Lehto oli yksi pisteen takuunaisista.
Pisteet: Henna Mälkiäinen 1+2, Jenni Lehti 1+0, Elli Vaartaja 1+0, Jonna Kelaranta 1+0, Emmi Jokela 0+1.

StU-HauSDynamo 4-3 (0-0, 2-1, 2-2)
Toisessa pelissä kohdattiin StU:lle uusi tuttavuus HauSDynamo Hämeenkoskelta. Järjestelmällisesti pelannut Dynamo piti numerot tasaisina loppuun saakka, vaikka hyvästä alustaan huolimatta hiipui ottelun loppua kohden. Erityisesti toinen erä ja kolmas erä alusta pitkälle yli puolivälin oli StU:n varmaa pallonhallintaa. Paikkoja luotiin, mutta maalit olivat kortilla. Dynamo puolestaan iski onnella (StU:n oma maali!) ja kovalla prosentilla - kavennus maalin päähän puoli minuuttia ennen loppua kolmannen erän ainoasta paikasta. StU:n rutiini riitti lopulta tärkeisiin pisteisiin. Alun kovassa Dynamo-rytistyksessä upean pelin maalilla pelannut Mila Lehto torjui mm. yhden pahan läpiajon. Clarissa Kaukonen iski ratkaisevat maalit kolmannessa erässä: ihan erän alussa 3-2 johdon ja sitten 4-2 voittomaalin tyhjiin aivan erän lopussa.
Pisteet: Clarissa Kaukonen 2+0, Justiina Airas 1+1, Emmi Jokela 1+0, Jenni Saalasti 0+2.

Kotkan turnaus joulukuu 2011

Royals-StU 1-6 (0-2, 1-3, 0-1)
Sumputtajajoukkueena tunnetuksi tullut Royals yllätti StU:n hyvällä puolustamisella, mutta myös hyökkäämällä hyvin. StU punnersi ensierässä kaksi maalia ja toisessa erässä kolme lisää. Vaikka Royalskin maalasi kaventaen tilanteeksi 1-3, ei pelin voittajasta ollut epäselvyyttä toisen erän alun jälkeen. Kovin tiukille ei StU vastustajan kanssa joutunut missään vaiheessa - laukauksiin ja maalipaikkoihin nähden numerot olisivat voineet olla rumemmatkin. Jenni Saalasti oli kaukalon kuningattarena mukana viidessä StU:n kuudesta osumasta.
Pisteet: Jenni Saalasti 2+3, Emmi Jokela 2+1, Clarissa Kaukonen 1+0, Elli Vaartaja 1+0, Annika Kukkonen 0+1, Henna Mälkiäinen 0+1.

HausDynamo-StU 2-5 (1-0, 0-4, 1-1)
Toiseen otteluun StU ei yhteensattumien ja sairastumisten vuoksi saanut kuin kaksi vaihtopelaajaa. Veikeämpää ei ollut Dynamollakaan, joka lähti peliin yhdeksällä kenttäpelaajalla. Dynamon oletettiin lähtevän otteluun kovalla prässillä, mutta joukkue vetäytyikin omalle maalille heti pallon menetettyään. 1-0 johtoon Dynamo kuitenkin pääsi ja vei ensierän 1-0. Omaan pelitapaansa uskonut StU haki panikoimatta maalipaikkoja ja ratkaisi ottelun toisen erän viiden viimeisen minuutin aikana latomalla neljä osumaa. Viides iskettiin heti kolmannen erän alkuun ja siihen viimeistään ottelu ratkesi. Royals-pelissä helpolla päässyt Mila Lehto joutui näyttämään StU-maalilla pari isoa torjauntaa. Vähäinen pelaajamäärä siirsi Elli Vaartajan hyökkääjästä pakiksi: Elli hallitsi pelipaikan loistavasti.
Pisteet: Jenni Saalasti 1+2, Jenni Lehti 1+2, Emmi Jokela 1+1, Viivi Hertz 1+0, Justiina Airas 1+0.

Kuusankosken turnaus joulukuu 2011

Obelix-StU 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)
StU:lla oli sumppupuolustus ja sarjan parhaita maalivahteja vastassa ottelussa mikkeliläistä Obelixiä vastaan. Kärsivällinen peli ja usko omaan tekemiseen toivat avausosuman ensierässä. Toisessa erässä jatkettiin samaan malliin ja saatiin aikaiseksi toinen maali. Lopullisesti ottelu ratkesi kolmannen erän puolivälissä kahteen pikamaaliin. StU:n maalilla Mila Lehto pääsi helpolla, mutta otti nollapeliin vaadittavat pari huipputorjuntaa.
Pisteet: Emmi Jokela 1+1, Jenni Lehti 1+1, Tiina Mononen 1+0, Clarissa Kaukonen 1+0, Henna Mälkiäinen

StU-Sudet 1-6 (1-2, 0-1, 0-3)
StU sai shokkihoitoa etukäteen vaikeaksi tiedetyssä ottelussa Kouvolan Susia vastaan. 50 sekunnin jälkeen Sudet johti 0-2. StU pääsi peliin erän puolivälissä 1-2 kavennuksen myötä. Joukkue loi maalipaikkoja ja hallitsi peliä selkeästi, mutta... osumia ei tullut ja Sudet iski maaleja tyrmistyttävällä prosentilla - 1-3 osuman kimpoili StU:n puolustajasta verkkoon erän harvoista paikoista. Kahden maalin tappioasemassakin StU painosti jatkuvasti ja vei peliä Susien päätyyn. Ja taas kesken StU:n painostuksen Sudet iski 1-4 maalin. Kaksi viimeistä osumaan lyötiin tyhjiin StU:n yrittäessä maalia ilmam maalivahtia. Voitolla Sudet nousi taulukossa jälleen toiseksi pisteellä StU:n ohi.
Pisteet: Justiina Airas 1+0.

Imatran turnaus tammikuu 2012

JoKa-StU 1-3 (1-1, 1-0, 1-0)
Koviin otteluihin kuuluneen JoKa-StU pelin ilonhetket jäivät StU:lta Viivi Hertzin ja Ronja Routin junailemaan 0-1 johto-osumaan. Onni hylkäsi StU:n totaalisesti loppupelin ajaksi - palloa ei saatu maaliin millään ilveellä hyvistä paikoista huolimatta. JoKa-veskarista Tarja Röyskistä StU:n tehottomuus teki ottelun tähden. Tasainen ja laadukas peli kääntyi paikkansa käyttäneelle JoKalle vasta kolmannen erän lopulla.
Pisteet: Ronja Routti 1+0, Viivi Hertz 0+1.

StU-Top Team 1-1 (0-0, 0-1, 1-0)
Ottelun alkuun satsannut Top Team puristi StU:n ahtaalle pelin alussa. Maalivahti Mira Saira teki tärkeät torjunnat ja mitä pitemmälle ottelu eteni sitä selkeämmäksi muuttui StU:n hallinta ToP Teamin onnekkaasta johtomaalista huolimatta. Toinen ja kolmas erä oli kaameaa StU:n pommitusta laatupaikoista, mutta SaiPa-taudissa StU sai aikaiseksi vain yhden osuman. Pelitapahtumiin ja maalipaikkohin nähden StU olisi ansainnut vähintäänkin puolenkymmentä maalia.
Pisteet: Milla Korhonen 1+0.

Savonlinnan turnaus tammikuu 2012

StU-Voima 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
StU kärsi yllätystappio Imatran Voimalle. Vain kolmella vaihtopelaajalla matkassa ollut StU paukutti parin kolmen viime peliin tapaan palloa kohti vastustajan maalia, mutta tuloksetta. Nytkin osuttiin kahdesti ylärimaan ensi erässä ja pidettiin ottelu hallinnassa. Toisen erän lopulla nähtiin maaleja: vaikea peli vielä vaikeammaksi Voiman mentyä 0-1 johtoon, joka onneksi kuitattiin heti 1-1 tasoituksella. Vähästä pelaajamäärästä joukkue väsyi, mutta jaksoi yrittää ja painostaa loppuun asti - maalin sai kuitenkin aikaiseksi Voima, joka käänsi puukkoa haavassa 1-2 voittomaalilla pelin viimeisellä minuutilla.
Pisteet: Jenni Lehti 1+0, Jonna Kelaranta 0+1.

StU-Obelix 2-3 (0-2, 1-1, 1-0)
Viime turnauksissa hyviä otteita esittänyt mikkeliläinen Obelix löi StUlle luun kurkkuun heti alussa: alle neljän minuutin StU oli 0-2 tappiolla. 0-3 maali heti toisen erän alussa näytti jo ratkaisevan ottelun, mutta hvyin jaksoi StU nousta haastamaan vastustajaa otteluvoitosta. Loukkaantumisen myötä vain kahdella vaihtopelaajalla pelannut StU kavensi toisessa erässä 1-3:een ja 2-3:een viisi minuuttia ennen loppua. Ottelun lopun kova myllytys ja yritys eivät kuitenkaan lisämaaleja tuoneet. Tappiot tiesivät sitä, että StU:n pelit loppuvat alkusarjaan.
Pisteet: Annika Kukkonen 1 (rl)+1, Milla Korhonen 1+0.

Joutsenon turnaus helmikuu 2012

SB Tuska-StU 4-4 (0-1, 1-2, 3-1)
StU lähti otteluun kahdella vaihtopelaajalla, joista toinen loukkaantui heti alussa. Loistavasti pelannut kuusikko puolusti uutterasti ja karkasi johtoon Milla Korhosen hattuttempulla. Kolmannessa erässä SB Tuska sai väkisin otetta - Jonna Kelarannan maalikaan eikä Mila Lehdon torjumat kaksi rankkaria riittäneet: SB Tuska iski tasoitusmaalin viimeisellä minuutilla ylivoimalla. Piste oli vähäväkiseltä joukkueelta hieno saavutus.
Pisteet: Milla Korhonen 3+0, Jonna Kelaranta 1+0, Emmi Jokela 0+1, Viivi Hertz 0+1

StU-Royals 2-3 (1-1, 0-2, 1-0)
Toinen ottelu pienellä joukolla otti liian koville. Sarjajumbo Lahden Royals iski toisessa erässä kaksi maalia ja karkasi 1-3 johtoon. Kolmannessa erässä peliä vei StU, joka painoi vastustajan omaan päätyynsä ja pommitti jatkuvasti Royals-maalia. Jenni Saalasti kavensi heti erän alussa, mutta lisämaaleja ei saatu millään aikaiseksi.
Pisteet: Jonna Kelaranta 1+0, Jenni Saalasti 1+0, Emmi Jokela 0+1

StU:n pelit päättyivät tällä kaudella alkusarjaan. Joukkue ylsi kolmanneksi, kun jatkoon menivät Joutsenon Kataja ja Kouvolan Sudet.

StU kiittää kannattajiaan, tukijoitaan ja yhteistyökumppaneita kuluneesta kaudesta !