Otteluraportit 2013-2014

OTTELURAPORTIT

ALKUSARJA

 

Kotkan turnaus 6.10.2013

 

SB Tuska - StU 3-5 (0-2, 2-2, 1-1)

Kauden ensimmäinen peli on aina kauden ensimmäinen peli ja se kyllä näkyi StU:n otteissa. Pallo pomppi paitsi kovasta parketista myös mailoista ennemminkin mihin tahansa kuin tarkoitettuun suuntaan. Kun joukkue oli turnauksessa vain kahdeksalla kenttäpelaajalla, tuli pelistä StU:lle vaikea, vaikka alku näytti kaikelta muulta Riina Markun tehtyä ylivoimalla Jenni Saalastin passista 0-1.

Loppupuolella erää sama nainen karkasi Tuska-pakeilta 0-2 maalin tekoon StU:n maalilla pelanneen Aino Jokelan pitkästä avauksesta. Toinen erä oli sekavaa sählypalloa molemmin puolin. Puolivälissä erää StU pelin toivottiin vapautuvan Emmi Jokelan laukoessa 0-3 numerot Riina Markun syötöstä, mutta vielä mitä: Tuska kavensi 1-3:een lähes välittömästi.

Erän viimeisellä minuutilla näytti taas paremmalta, kun Riina Markku hattuili 1-4 johdon Jenni Saalastin syötöstä. Ja jotta peli tuntuisi entistä sekavammalta kavensi Tuska jälleen - nyt vain 7 sekuntia StU:n maalista. Kolmannessa erässä maalit olivat tiukassa, mutta osumien teon aloitti erän loppupuolella Tuska pelottelemalla StU:ta 3-4 nemroilla. 

Kuitti tuli onneksi heti perään, kun Saija Jokela iski läheltä 3-5 johdon ja loppunumerot Lilja Pettisen syötöstä.

 

HU-46 - StU 8-7 (1-1, 3-1, 4-5)

Toisessa ottelussa StU kohtasi vielä viime kaudella ykkösessä pelanneen Hollolan Urheilijat. Heti alusta näki, että vastassa olis yksi sarjan kovimmista joukkueista, sillä pallo liikkui tarkasti ja vaivatta ja oli jo ensiminuutilla StU:n maalissa. HU pyöritti vielä pari minuuttia saamatta maalia, kun StU:n Jenni Saalasti iski Lilja Pettisen syötöstä kesken kaiken pelin tasoihin. Lisämaaleja ei ensierässä nähty, vaikka paikkoja oli molemmilla.

Toisessa erässä StU kesti HU-kyydissä vain alun: sitten HU iski viiteen minuuttiin kolme osumaa ja numeroiksi 4-1. Aivan erän lopussa Jenni Saalasti toi toisella maalillaan Riina Markun syötöstä StU:n kahden maalin päähän.

Kolmannesta erästä kehkeytyi erä, jonka molemmat joukkueet muistavat pitkään. Peli näytti ratkeavan heti alussa, kun HU iski 5-2 maalin suurin piirtein ensimmäisestä hyökkäyksestä. Erän toisella minuutilla ketsupit poksahtelivat, kun joukkueet iskivät kolme osumaan 28 sekuntiin: ensin Riina Markku Jonna Kelarannan loistavasta läpisyötöstä 5-3, sitten hollolalaiset 6-3 ja vielä nyt hyökkääjänä pelannut Aino Jokela 6-4 pienestä kulmasta.

Ja kun StU pääsi vauhtiin oli menoa vaikea pysäyttää. Koko joukkue puolusti urheasti hyökkääjien tullessa auttamaan Jonna Kelarantaa, Anni Kirmasta ja Emma Liljaa oman maalin edessä ja maalilla pelannut Emmi Jokela torjui muutaman pahan vedon.

Maaleitta mentiin vain pari minuuttia, kun StU iski numeroiksi 6-5 Jenni Saalasti maalatessa Aino Jokelan syötöstä. Viisi minuuttia ennen loppua alkoi Aino Jokela -show, kun vikkelä hyökkääjä ensi tasoitti numerot
6-6:een Jenni Saalastin syötöstä ja sitten vei alle minuutissa StU:n 6-7 johtoon Lilja Pettisen syöstöstä.

Ottelun lopulla Aino Jokela sai kaksi minuutia joukkueen toistuvasta väärästä pelitavasta. Tämä tuntui StU:sta kohtuuttomalta, koska kovatempoisessa ja fyysisessa pelissä HU rikkoi vähintäänkin yhtä usein. Jäähy kostautui hollolalaisten tehdessä ylivoimalla 7-7 tasoituksen. Loppu oli todella dramaattinen: viime minuuteilla näytti siltä, ettei kaukalossa vihelletä enää mitään rikkeitä. Puuttuvia vihellyksiä kommentoinut Aino Jokela sai sanomisistaan 2+10 minuuttia. Kovakaan tastelu ei alivoimalla riittänyt: Hollola iski voittomaalin vain 10 sekuntia ennen ottelun loppua.

Tappio kirveli, mutta toisaalta StU pystyi haastamaan vähällä miehityksellä kovan joukkueen. Maalivahdin puuttuminen vei tehoja kentältä, minkä joukkue paikkasi hurjalla asenteella. HU-peli näytti, että StU pystyy voittamaan lohkossa kenet tahansa. Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, että tämän vuoden II divarin lohko on huomattavasti viimevuotista tasaisempi ja kovempi.

Seuraaviin turnauksiin StU saa mukaan kaksoisedustuspelaajiaan, joilla nyt oli yhtä aikaa oma turnaus.

 

Kuusankosken turnaus 3.11.2013

 

StU - BB-88  3-4 (0-2, 1-1, 2-1)

Pelaajapulasta edelleen kärsivä StU lähti Kuusankoskella pistejahtiin BB-88:a vastaan hienoisena altavastaajana. Pelaajien poissaolot rikkoivat Kotkassa vahvasti pelanneen ykköskentän. Kakkoskenttä oli koottu pitkälti NST:n C-ikäisistä kaksoisedustuspelaajista, jotka pelasivat ensikertaa StU:ssa II divisioonaa.

Alku näytti menevän ennakkoaavistelujen mukaisesti, kun BB-88 latoi maalin edestä kymmeneen minuuttiin 0-2 johdon. StU oli ensierässä pahasti jäljessä ja enemmiltä takaiskumaaleilta säästyttiin pitkälti maalivahti Essi Kultasen torjunnoilla.

Toisen erän alkuun tehtiin kaksi maalia 15 sekuntiin - harmi vain, että StU:n ohella myös BB-88 maalasi. Aino Jokela laukoi 1-2 numerot Jenni Saalasti syötöstä, mutta kuitti 1-3:een tuli seuraavasta BB-88:n hyökkäyksestä. Muita maaleja erässä ei tehty, vaikka StU paransi otteitaan huimasti: maalipaikkoja saatiin aikaiseksi useita, mutta maaliluvut eivät muuttuneet.

Ottelu näytti ratkeavan kolmannen erän puolivälissä, kun BB-88 siirtyi 1-4 johtoon. StU oli saanut toisessa erässä kuitenkin hyvän otteen eikä vastustajan maali sitä vienyt. Aino Jokela täräytti toisen osumansa ja numeroiksi 2-4 jälleen Jenni Saalastin syötöstä. Maalin jälkeen peli kääntyi täysin StU:lle, joka myllytti kovalla tempolla pelin jatkuvasti vastustajan päähän ja maalille. Maalit jäivät puuttumaan, kunnes ottelussa alkoi viimeinen minuutti.

StU pelasi alivoimalla, kun Aino Jokela karkasi läpiajoon. BB-88:n puolustaja rikkoi rankkarin arvoisesti. Rankkarista Aino Jokela hattutemppuili kavennuksen 3-4:ään, kun peliaikaa jäljellä puoli minuuttia. Maalista huolimatta alivoima jatkui, mutta peliä vei StU. Viimeisillä sekunneilla Aino Jokela laukoi pallon BB-maalille ja pallo meni maaliin vastustajan jalan kautta.

Kaukalossa alkoivat StU:n villit tuuletukset, jotka kuolivat siihen, että tuomarit hylkäsivät maalin yliajalla tehdyksi, vaikka molemmat olivat viheltäneet osuman ensin hyväksytyksi. Maalin syntyessä summeri hallissa ei myöskään soinut. Tuomarit kävivät neuvottelua toimitsijapöydän kanssa ja lopulta päätyivät hylkäämään maalin. Hylkäämisen perustelut olivat tosi ontuvia ja tuntui siltä, että päätöksen hylkäämisestä teki toimitsijapöytä, eivät tuomarit.

Tähän asti StU:ssa on luultu, että jos tuomari viheltää ja näyttää maalin hyväksytyksi eikä maalin syntyessä kuulu loppusummeria, peliaikaa on ollut jäljellä maalin syntymisen aikaan. Huomattavasti helpompaa ja moraalisesti oikein olisi ollut perustella maali hyväksytyksi juuri edellä mainituista syistä. Kauden ensimmäinen ja toivottavasti viimeinen oikeusmurha.

 

StU - Flanels 3-4 (0-2, 0-1, 3-1)

Toisessa ottelussa kohdattiin toinen uusi tuttavuus Flanels Joutsasta. Edellisen pelin viimeisten hetkien tapahtumat painoivat vielä StU:n pelaajien mieliä: Flanels meni alta puolen minuutin 0-1 johtoon eikä jatkokaan StU.lle hyvältä näyttänyt. Joukkue ei saanut itsestään irti parastaan, minkä Flanels käytti hyväkseen. Ensimmäinen erä joutsalaisille 0-2.

Toisessa erässä Flanels maalasi heti alkupuolella numerot 0-3:een. StU alkoi vähän piristymään toisessa erässä, mutta pitkä matka oli edellisen hurmokseen. Sen verran joukkue sai itseään kasaan, eteei Flanelskaan enää erässä lisämaaleja saanut. 

Kahdesta tappiosta huolimatta StU ei ole maaleitta kaukaloa tällä kaudella jättänyt eikä näin käynyt nytkään. Saija Jokela passasi hyvin Aino Jokelalle, joka kuittasi maalipaikan 1-3 kavennukseen. Maalista peli tasoittui ja StU pystyi luomaan maalipaikkoja siinä missä Flanelskin. Viisi minuuttia ennen loppua Flanels iski lopulliselta tuntuvan 1-4 johdon, kunnes ottelussa alkoivat jälleen kerran ne kuuluisat viimeiset minuutit...

StU:n tavaramerkiksi on muodostunut kolmannen erän ja viimeisen minuutin kiri, joka nähtiin tässäkin pelissä. Pari minuuttia ennen loppua Jenni Saalasti tappeli pallon haltuunsa ja laukoi komeasti kevannuksen 2-4:ään. AIkalisän jälkeen kentälle koottiin erikoiskentällinen, joka kavensi vielä Flanels-johtoa 3-4:ään, kun Anni Kirmanen laukoi kaukaa Jonna Kelarannan syöstön verkkoon puoli minuuttia ennen ottelun loppua. Viimeiset sekunnit Flanels pystyi taistelemaan niin, ettei StU enää maalipaikoille päässyt.

Kokoonpanovaikeuksista huolimatta StU osoitti kahdessa ottelussaan, etä se pystyy haastamaan joukkueen kuin joukkueen. Kolmesti StU on esittänyt huikean loppukirin hyvällä asenteella aivan ottelun lopussa.

Pistejahti jatkuu Savonlinnassa parin viikon päästä.

 

Savonlinnan turnaus 17.11.2013

 

StU - Sudet 4-3 (4-0, 0-2, 0-1)

StU siirsi ulkona möyrynneen Eino-myrskyn kaukaloon Aino-myrskyksi, sillä ykkösvitja Aino Jokela-Jenni Saalasti-Riina Markku riepotteli Susia ensimmäisessä kolmessa vaihdossaan yhtä monella takaiskumaalilla. 1-0 maalin iski Aino Jokela Riina Markun passista 12 sekunnissa, 2-0 syntyi Aino mailasta Jenni Saalastin syötöstä ja 3-0 osuman Aino Jokela syötti Riina Markulle siirretyn rangaistuksen aikana. 4-0 johtokin tehtiin ennen erän loppua - nyt asialla oli Riina Markku Aino Jokelan syötöstä. Uskomaton alku!

Kokoonpanovaikeuksista kärsinyt Sudet antoi muistutuksen heti toisen erän alkuun 4-1 kavennuksella. Kun 4-2 tehtiin ennen erän viidettä peliminuuttia, tuntui siltä että StU:n loistava alku sulaa hallin parkettiin. Joukkue kuitenkin kokosi itsensä takaiskujen jälkeen ja loppuerän peliä mentiin Susienkin päässä, mutta maalipaikkoja tuli ottelun alkua vähemmän eikä lisämaaleja nähty. StU puolusti tiukasti, mutta erän vaikeina hetkinä maalivahti Essi Kultanen oli se, joka kannatteli joukkuetta.

Kolmas erä ei juuri tuonut parannusta StU:n peliin ja Sudet painosti ankarasti StU:n ikään kuin lopettaessa pelaamisen. StU:n onneksi Susi-lauma sai vain yhden maalin epäonnistuneen vaparin liruessa hiljaa pomppien StU-maaliin. Erän lopun StU puolusti ja Essi torjui makean voiton tähän asti tappioitta pelanneesta vastustajasta.

 

Top Team - StU  3-4 (1-1, 1-1, 1-2)

Top Team -peliinkin saatiin hieno alku, kun heti ensimmäisellä minuutilla Aino Jokela iski tauluun ketjun kovan karvauksen jälkeen 0-1 numerot. Top Team on aina ollut StU:lle vaikea vastus ja niin nytkin. Kuitti 1-1:een tuli ennen erän puoliväliä. Erän lopussa StU oli ajoittain hätää kärsimässä ja Sudet-pelin tapaan maalivahti Essi Kultanen veti isoa roolia.

Top Teamin kova myllytys ja maalipaikkojen haku jatkui toisessa erässä ja tuotti tulosta erän alussa, kun kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon. StU ei maalista häkeltynyt ja alkoi saada otetta. Tasoituksen 2-2:een teki jälleen Aino Jokela Riina Markun syötöstä. Maali vapautti StU:n peliä, mutta lisämaaleja ei enää erässä nähty.

Kolmannen erän puolivälissä StU koki ikävän takaiskun kun Emmi Jokela loukkaantui. Ylävartalovamman vakavuus selviää myöhemmin. Emmin loukkaantumisen vuoksi kärkeen nostettiin pakin paikalta Viivi Hertz, joka tuikkasi maalin edestä 2-3 johdon Kaisa Kiljusen syötöstä erän puolivälissä. Seuraavassa vaihdossa Jenni Saalasti ohjasi läheltä 2-4 johdon Aino Jokelan syötöstä.

Sitkeä Top Team ei luovuttanut ja tuli maalin päähän viisi minuuttia ennen loppua. StU pelasi lopun kuitenkin huolellisesti eikä Top Team päässyt pahoille maalipaikoille.

StU sai Savonlinnaan ensimmäisen kerran tällä kaudella pelaajia kolmeen kentälliseen ja tämä näkyi kaukalossa hyvänä liikkeenä ja jaksamisena. Suurimman osan molemmista peleistä kaikkia mukana olleita peluutettiin tasaisesti, joten StU:n ykkösnyrkki pääsi levänneenä tekemään tuhojaan.

NST:n nuoret kaksoisedustuspelaajat pelasivat kaiken kukkuraksi erinomaisesti, vaikka pisteillä eivät juhlineetkaan. Maalivahti Essi Kultanen teki muutaman haamupelastuksen. Puolustuksessa Emma Kaila oli totutusti jäätävän hyvä, mutta Oona Tiainen ja Maiju Turunen yllättivät kypsillä otteillaan. Hyökkäyksessä Kaisa Kiljunen pelasi hyvät pelit eikä Venla Gerdtin, Iida Heikkisen tai Oona Hiltusenkaan tarvitse esitystään häpeillä.

 

Kuusankosken turnaus 1.12.2013

Kuusankosken toiseen turnaukseen StU sai jalkeille pelaajia vain kahteen kentälliseen, mutta molemmilla vastustajillakin on kokoonpanohuolia. StU:ta pelaajien vähyys ei haitannut - reissusta muodostui makea pisteiden ryöstöretki.

 

StU - HU-46  6-2 (4-1, 0-1, 2-0)

StU:n ykkösketju on ollut tällä kaudella huimassa vireessä. Tällä kertaa ketjusta puuttui Riina Markku, jota paikkasi Saija Jokela. 1-0 maalin StU iski 20 sekunnissa: Jenni Saalasti esitteli häikäisevää syöttötaitoaan lyhyellä pystysyötöllä, josta Aino Jokela kirmasi karkuun, lähetti HU-veskarin kebabille Kuusankosken keskustaan ja löi pallon tyhjiin. Tyytyväisyyden tunne tuli kuitatuksi puoli minuuttia myöhemmin, kun HU-46 tasoitti 1-1:een.

Erän puolivälissä StU meni taas johtoon, kun Aino Jokela taisteli pallon itselleen ja laukoi 2-1 johtomaalin. Kaksi minuuttia myöhemmin Aino Jokelan syöttö tavoitti Saija Jokelan, joka iski maalin edestä kauden toisella maalillaan StU:n 3-1 johtoon. 

Erän viimeinen minuutti oli dramaattinen. StU:n pelaajaa rikottiin rankkarin arvoisesti maalintekotilanteessa ja samaan aikaan HU-46 sai toisen kakkosen kädellä pelaamisesta. Tämän lisäksi HU:n pelaaja tuuppaisi tuomaria, josta tuli 5+20 ottelurangaistus. StU:n Kaisa Kiljunen pääsi pitkän selvittelyn jälkeen rankkaria vetämään ja vei StU:n 4-1 johtoon jäätävällä nostolla maalin kattoon.

Pitkät pätkät ylivoimaa toisessa erässä eivät tuottaneet StU:lle hyvistä vetopaikoista huolimatta lisämaaleja. Jäähyilystä toipunut HU-46 iski erän puolivälissä 4-2 kavennuksen väkisin: maalin edessä irtopalloa hakattiin monen pelaajan voimin. StU odotti vapaalyöntivihellystä kovista otteista, mutta maali hyväksyttiin. Toisessa erässä peli tasaantui ja HU loi maalipaikkoja, mutta StU:n puolustus peitti ja maalivahti Essi Kultanen kesti.

Kolmannen erän alku oli StU:lle mainio, kun Aino Jokela tälläsi Jenni Saalastin syötöstä 5-2 numerot taululle. StU piti erän hyvin hallinnassaan ja iski aika ajoin vastahyökkäyksistä. Loppunumerot 6-2 teki Emmi Jokela kaukaa Iida Heikkisen  tehdessä maskia maalin edessä.


Sudet - StU 1-3 (0-2, 1-0, 0-1)

Monessa ottelussa StU on iskenyt aivan alussa johtoon. Susi-pelissä näin ei käynyt, vaan Sudet vyörytti alussa kovan paineen StU-maalille, loi paikkoja, mutta jäi StU:n onneksi ilman osumia. StU selvisi Susien kovasta alkurynnistyksestä ja iski viiden minuutin kohdalla: Aino Jokela syötti maalin takaa ja Jenni Saalasti laukoi läheltä 0-1 johdon.

Seuraavassa vaihdossa peliään jatkuvasti parantava nuorisoketju iski maaliluvut 0-2:een, kun Kaisa Kiljusen veto Venla Gerdtin syötöstä painui maaliin. Loppuerä pelailtiin tasaisemmin, mutta kumpikaan joukkue ei tehnyt lisämaaleja.

Toiseen Sudet sai puolestaan hyvän alun päästessään ylivoimalle. Kavennus 1-2:een syntyi onnekkaasti pallon muuttaessa suuntaa ja mennessä lopulta ylähirren kautta maaliin. Sudet ei maalista kuitenkaan piristynyt ja edelleen peliä käytiin tasaisissa merkeissä kummankin luodessa silloin tälloin maalipaikkoja.

Ottelun loppua kohden StU:n junioriketju nousi yhä näkyvämpään rooliin. Iida Heikkisen läpiajon lisäksi ketju loi monia vetopaikkoja, laukoi hyvin, mutta Susien maalivahtikin pelasi hyvää ottelua. Kolmannen erän puolivälissä StU sai vapauttavan maalin 1-3:een, kun Emma Kaila katkoi upeasti alimpana pelaajana Susien hyökkääjän karkumatkan, avasi ylöspäin ja Jenni Saalasti laukoi pallon Susien maalin alakulmaan.

Loppua kohden StU hallitsi yhä enemmän: Joukkue siirsi palloa kaikessa rauhassa maalipaikkoja hakien Susien jähmettyessä puolustuskuvioon maalin eteen. StU:n lisämaalit olivat Susien kavannusosumaa lähempänä.

StU:n ykkösnyrkki nopeine vastahyökkäyksineen on kova pelote vastustajille. Hollola-pelissä Aino Jokelaa otti ajoittain kaksikin pelaajaa. Kova karvauskaan ei näytä StU:ta pysäyttävän - niin hienosti peli aukesi pakkien toimesta Kuusankoskella.

Lukkona pohjalla pelaa nuori maalivahti Essi Kultanen: kuusi peliä ja kuusi voittoa!

 

Hollolan turnaus 15.12.2013

Hollolan turnaukseen StU joutui lähtemään kahdella kentällisellä ja mukana oli kolme pelaajaa ensi kertaa tällä kaudella mukana: maalivahti Pauliina Mäkelä, puolustaja Essi Jurvanen ja hyökkääjä Tuuli Korhonen. StU:sta vain neljä pelaajaa on ollut mukana kaikissa turnauksissa - tosin ensimmäisessä kaksi kenttäpelaajaa pelasi turnauksen puoliksi maalilla.

 

BB-88 - StU 3-6 (1-0, 2-0, 0-6)

Ottelu sysmäläistä Bandy Boysia vastaan lähti StU:lta nihkeästi liikkeelle. Joukkue ei saanut omaa peliään kulkemaan juuri ollenkaan ja niinpä BB-88 iski 1-0 johto-osuman erän loppupuolella.

Toisessakaan erässä StU:n ken ei käynnistynyt, vaikka nyt jo ajoittain saatiin maalipaikkojakin. Erän viidennellä minuutilla BB-88 iski kaksi osumaa minuutin sisään karaten 3-0 johtoon. Vaikka StU paransi peliään erän loppua kohden ja loi maalipaikkojakin niin tulosta ei syntynyt.

Aivan kolmannen erän alussa saatiin vihdoin maali, kun Riina Markun syöttö löysi maalin kulmalta Jenni Saalastin, joka laukoi 3-1 kavennuksen. Parin minuutin päästä BB-hyökkääjä ajoi Aino Jokelan selästä rajusti ulos kaukalosta ja StU pääsi pelaamaan ylivoimaa viideksi minuutiksi. Jäähystä tuli ottelun käännekohta.

Aino Jokela ei pystynyt jatkamaan enää ottelua. Ylivoimapaikat laitettiin uusjakoon Riina Markun ottaessa Aino Jokelan paikan ja Emmi Jokelan siirtyessä laitaan. BB-pelaaja ehti miettiä tekosiaan vain neljä sekuntia, kun ensimmäisen kerran helähti: Jenni Saalasti laukoi Riina Markun passista numeroiksi 3-2. Tasan kolme minuutin päästä verkko heilui jälleen: nyt Riina Markku toiselle laidalle, josta Emmi Jokelan painava veto toi pelin tasanumeroihin 3-3. Tasoituksesta kului vain 15 sekuntia ja StU siirtyi johtoon lähes samalla kuviolla: Riina Markku syötti ja Emmi Jokela laukoi numeroiksi 3-4. Kaikissa StU:n YV-maaleissa maalin eteen tehtiin loistava maski. Tuolloin jäähyä jäi jäljelle enää 14 sekuntia.

BB-88 lamaantui tehomaaleista lähes täysin. Lopun erää StU vei johtoon päästyään selvästi, puolusti tarkasti ja iski vielä kaksi maalia. Pari minuuttia ennen loppua Jenni Saalasti iski 3-5 johdon (kenenkäs muun kuin) Riina Markun syöstöstä. Hurjasti tehoillut Jenni Saalasti teki loppunumerot 3-6 Kaisa Kiljusen syötöstä tyhjään maaliin.

 

StU - Top Team  2-3 (2-2, 0-0, 0-1)

Toisessa pelissä StU:n haastoi savonlinnalainen Top Team. Kovaa vauhtia pitävä ja suoraan maalille rynnivä Top Team herätteli StU:ta nopealla 0-1 johtomaalilla heti pelin alussa. Peli tasoittui maalin jälkeen StU:n päästessä peliin mukaan. Pienen paikkailun jälkeen Aino Jokela oli takaisin tositoimissa ja pyöritti Jenni Saalastin ja Riina Markun kanssa peliä ajoittain näyttävästi Top-päädyssä. Top Teamkin loi paikkoja - pallo kävi kerran StU-maalin ylähirressä ennen Top Teamin 0-2 maalia, joka syntyi onnenkantamoisena lähes nollakulmasta.

Maalin jälkeen StU hyökkäsi entiseen malliin ja tärkeä kavennus tuli parin minuuttia Top Teamin maalin jälkeen. Riina Markku laukoi 1-2 maalin Jenni Saalastin syötöstä. Erän loppua kohden mentiin vuorotellen päästä päähän, mutta vain StU maalasti vielä: Riina Markun ja Aino Jokela karvasivat pallon hyökkäyspäässä ja Aino Jokela rynni maalille ja iski väkisin 2-2 erätaukonumerot.

Toisessa erässä StU:n leirissä odoteltiin kaiken aikaa lisämaaleja, mutta niitä ei kuulunut. Top Teamin maalivahti pelasi hyvää ottelua ja sai torjuttua StU:n hyvätkin vedot. Top Teamikin vieraili ajoittain StU:n maalilla ja loi vaarallaisia maalipaikkoja.

Kolmannessa erässä Top Team iski 2-3 johtoon lähellä erän puoliväliä, kun savolaishyökkääjä pääsi vetämään pahan maskin takaa johto-osuman. Takaiskusta huolimatta StU myllytti edelleen Top Teamin päässä, mutta pian alkoi tuntua, ettei mikään mene sisälle.

Viisi minuuttia ennen erän loppua StU sai rankkarin, mutta Riina Markun yritys kilpistyi Top Team veskariin. Rankkaria seurannut ylivoimakaan ei tuonut lisäosumia, vaikka yritykset olivat ihan laadukkaita.

Tappio harmitti jonkin aikaa, kunnes kuultiin, että Top Team oli turnauksessa hurjassa vedossa: toisessa ottelussa se nimittäin löi sarjajohtajan ja turnausemännän Hollolan Urheilijat peräti 5-0. Sarja on kärjestään erittäin tasainen. Hollola johtaa, pisteen päässä ovat BB-88 ja Sudet ja sitten pisteen päässä StU. Top Team nousi kahden pisteen päähän StU:sta. Kahdesta jatkopaikasta tulee kevätpuolella hurja vääntö. 

 

Sysmän turnaus 18.1.2014

Sysmän turnaukseen StU sai kaukaloon yhdeksän kenttäpelaajaa ja maalivahdin. Ensimmäisestä ottelusta tuli kauden suurinumeroisin voitto ja ensimmäinen nollapeli - toisesta tällä kaudella harmittavan tutuksi tullut yhden maalin tappio.
 

Flanels - StU  0-7 (0-2, 0-2, 0-3)

Joutsalainen Flanels voitti StU joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa, mutta nyt oli toinen ääni kellossa. StU pelasi kauden parhaan puolustuspelinsä ja maalivahti Pauliina Mäkelä kolmannessa sarjapelissään nollapelin.

Johtomaalia saatin odotella ensimmäisen erän aivan lopulle, jolloin Kaisa Kiljunen laukoi 0-1 johdon Tuuli Korhosen syötöstä. Toista osumaa ei sitten odotella tarvinnutkaan, sillä Riina Markku tuikkasi Aino Jokelan syöstöstä 0-2 vain 12 sekunttia ensimmäistä maalia myöhemmin.

Toista erää mentiin vain 20 sekuntia ja pallo oli taas Flanels-pömpelissä. Loistavan ottelun pelannut Kaisa Kiljunen iski numerot 0-3:een ilman syöttäjää. Hattutemppu oli valmis viisi minuuttia myöhemmin, kun Kaisa jatkoi liekeissä ja iski läheltä 0-4 myöhemmin Saija Jokelan tarjoilusta.

Kolmannen erän maalailu aloitettiin jälleen 20 sekunnin päästä erän alusta, kun Riina Markku laukoi numerot
0-5:een Aino Jokelan passista. Vähän ennen puoliväliä StU sai jäähyn ja Flanels alkoi hakea tasoitusta ilman maalivahtia. Tämä kostautui, sillä StU:n pitkä purkupallo kimposi Flanels-päädystä viistosti maalin eteen, josta nopsakinttuinen Riina Markku kävi tuikkaamassa numeroiksi 0-6. Riinalle pelin toinen hattutemppu!

Loppunumerot 0-7 teki Jenni Saalasti Emmi Jokelan syötöstä viisi minuuttia ennen loppua.

Peli ei ollut kokonaan StU:n hallintaa, sillä tasaisessa ensimmäisessä erässä Flanelsilla oli paikkoja useampaankin maaliin. StU-vahti Pauliina Mäkelä otti isoja torjuntoja ja irtopallot hoiteli puolustuskolmikko Emmi Jokela-Anni Kirmanen-Essi Jurvanen.

Ykkösvitja Jenni Saalasti-Riina Markku-Aino Jokela oli tutun tehokas. Upeaa katsottavaa oli tutkapari Tuuli Korhosen ja Kaisa Kiljusen peli, jota Saija Jokela hyvin tuki: ketju loi paikkoja monessa vaihdossa eivätkä lisämaalit kolmikolle olisi olleet vääryys.

 

StU - BB-88    6-7 (1-2, 0-4, 5-1)

Toinen ottelu alkoi sekin mukavasti, kun alkupuolella erää StU:n maalivahti Pauliina Mäkelän pitkä avaus tavoitti Aino Jokelan, joka teki taululle 1-0 johdon. Iloa kesti 40 sekunttia ennen BB-88:n kuittia: pallo poukkoili maalin isossa ruuhkassa ja peli oli tasan 1-1. Pari minuuttia myöhemmin BB-88 meni 1-2 johtoon komealla laukauksella. StU ei ollut parhaimmillaan ensimmäisessä erässä. Vastustaja loi tukun maalipaikkoja, mutta lisämaaleja ei onneksi nähty.

Toisessa erässä nähtiin. Heti erän alkuun BB-88 meni 1-3 johtoon, mutta varsinainen musta hetki StU:n kannalta sattui erän puoliväliin, kun turnausemännät latoivat kolme maalia puoleentoista minuuttia kuin liukuhihnalta. Tuntui siltä, että jokainen BB-veto löytää tiensä maaliin eikä ainoatakaan saada peitettyä tai torjuttua. Ilotulituksen tauottua taululla olivat kahden erän jälkeen tylyt numerot 1-6

Eikä kolmas erä luvannut StU:n kannalta parempaa, sillä 1-7 johto syntyi jo toisella minuutilla. Nyt StU sai vähän uskoa tekemiseensä, kun Riina Markku kuittasi BB-osuman 2-7:ään Aino Jokelan syötöstä vain puoli minuuttia myöhemmin. Sen jälkeen pelailtiin peräti viisi minuuttia ilman maaleja, kunnes alkoi StU:n tämän kauden tavaramerkki: huikea loppukiri.

3-7 kavennuksen laukoi Kaisa Kiljunen Tuuli Korhosen syötöstä. Viisi minuuttia ennen loppua Aino Jokela teki kaksi maalia puoleen minuuttiin - 4-7 syntyi Jenni Saalastin syötöstä ja 5-7 Anni Kirmasen avauksesta. Pari minuuttia myöhemmin sama kaksikko toi pelin yhden maalin päähän ja numeroiksi 6-7. Tässä vaiheessa BB-88 otti aikalisän. Peliä oli kuitenkin jäljellä vain alle kaksi minuuttia eikä StU onnistunut enää maalia saamaan.

Nousu oli hieno osoitus joukkueen peräänantamattomasta asenteesta. Joukkue olisi ehdottomasti ansainnut ainakin pisteen upeasta kolmannesta erästä. StU:lla on alkusarjasta viisi tappiota, joista joka ikinen on hävitty vain yhdellä maalilla (!).

Pelit jatkuvat helmikuun alussa "kotiturnauksessa" Lappeenrannassa SB Tuskaa ja Top Teamiä vastaan.

 

Lappeenrannan "kotiturnaus"  2.2.2014

Lappeenrannan turnaukseen StU sai pitkästä aikaa pelaajia kolmeen kenttään. Kuormitusta pystyttiin tasaamaan ja junioripelaajien ketju Kaisa Kiljunen (4+1) - Tuuli Korhonen (3+2) - Lilja Pettinen (2+0) latoi iloisesti maaleja kuin liukuhihnalta. Toinen ilon aihe oli sarjadebytantti Kaisa Pesu, joka teki kaksi maalia elämänsä ensimmäisessä virallisessa sarjapelissä.


StU - SB Tuska  10-3 (4-0, 4-0, 2-3)

Sarjajumbo SB Tuska Kotkasta lähti StU:ta vastaan tutulla taktiikalla: kaikista pelaajista sumppu oman maalin eteen. Joissakin Tuska-peleissä vapauttavaa maalia on haettu pitkänkin aikaa, mutta ei nyt: Kaisa Kiljunen vei StU:n 1-0 johtoon Emmi Jokelan syötöstä neljän minuutin kohdalla. Kahden minuutin päästä peli oli jo 3-0, kun ensimmäistä kertaa StU:ssa pelannut luumäkeläinen Kaisa Pesu rymisteli joukkueeseen tuikkaamalla kaksi maalia kahteen minuuttiin. Syötöt tulivat Aino Jokelalta (2-0) ja Oona Hiltuselta (3-0). Ensimmäiseen erään saatiin vielä yksi maali, kun tehoketjun Lilja Pettinen laukoi 4-0 komeasti takakulmaan Tuuli Korhosen syötöstä.

Toisen erän puoliväliin mennessä peli oli 6-0: Tuuli Korhonen tehtaili kaksi upeaa soolomaalia ilman syöttäjiä. Aivan erän lopussa ensin Kaisa Kiljunen teki vastustajan harhasyötöstä 7-0 ja sitten Emmi Jokela nousi puolustuksesta laidan kautta koko kentän läpi ja laukoi erätauolle 8-0 lukemat. Molemmissa erissä pelattiin lähinnä yhtä maalia, mutta pari kertaa Tuskakin hätyytteli StU-maalia. Maalivahti Essi Kultanen esti osumat ja puolustus putsasi irtopallot.  

SB Tuska sai avausmaalinsa kolmannen erän lopulla. StU:n huolellinen pelaaminen ja tiukka asenne ei selvässä johdossa ihan kestänyt koko ottelua.

Erän loppu oli huimaa maalintekoa - yhteensä tehtiin neljä maalia, kaksi kummallekin joukkueelle ja aikaa kului ihan kokonainen minuutti ! StU:n osumista vastasivat Kaisa Kiljunen (9-1) ja Lilja Pettinen (10-3) Tuuli Korhosen syötöstä.

Aikaisemmissa otteluissa StU:n tehoista on vastannut Aino Jokelan johtama ykkösvitja, joka ehkä yllättäen jäi vain kahteen osumaan. Paikkoja ketju loi entiseen malliin. Kentällä mellasti ensimmäistä kertaa kolmikkona pelannut kaksoisedustusketju Kaisa Kiljunen - Tuuli Korhonen - Lilja Pettinen.

 

Top Team - StU 3-6 (1-2, 0-1, 2-3)

Toinen ottelu savonlinnalaista Top Teamia vastaan tiedettiin tiukemmaksi. StU sai otteluun onnekkaan alun, kun Aino Jokelan kulmasta maalille heittämä sisäänlyönti pomppi verkkoon vastustajan maalivahdin kautta. Peli oli 0-2 alle kahden minuutin, kun StU:n kolmosketjun junioripelurit junailivat maalin: Ida Heikkinen syötti ja Oona Hiltusen matala veto löysi tiensä maaliin.

StU oli sopinut Top Teamin vaarallisimman pelaajan Heidi Venäläisen vartioinnista, mutta silti 1-2 kavennus meni Venäläisen nimiin - tosin StU:n harhasyötöstä. Ensimmäisessä erässä ei muita maaleja nähty ja vartiointi toimi paremmin. Top Teamkin loi hyviä maalipaikkoja, mutta StU:n puolustuksessa Emma Kaila, Emmi Jokela, Jonna Kelaranta ja Maiju Turunen jaksoivat uurastaa. Maalivahti Essi Kultasenkin hyviä torjuntoja tarvittiin. StU:lla oli vastaavasti yhtä paljon ellei enemmän maalipaikkoja Top Teamin maalilla.

Toisessa erässä tehtiin vain yksi maali, mutta StU:lle sitäkin tärkeämpi. Aino Jokela sai pallon Top Teamin alimman pelaajan rinnalla ja kirmasi maalin tekoon. Hallittu  harhautus ja pallo tyhjiin ja numeroiksi 1-3.

Kolmannessa erässä StU:ta helpotti edelleen, kun junioriketju rakensi alhaalta asti hienon hyökkäyksen, jonka päätteeksi Kaisa Kiljunen passasi Tuuli Korhoselle loistavan paikan: 1-4. Aikaisemmissakin peleissä sitkeäksi osoittautunut Top Team ei luovuttanut. StU ei saanut avattua peliä omasta päästä, pallo karvattiin maaliin eteen, josta syntyi 2-4 kavennus neljä minuuttia ennen loppua. Vain minuuttia myöhemmin pahasta maskista tullut kaukoveto löysi tiensä StU-maaliin. 3-4 kavennus tuntui jo pahaenteiseltä.

Tuskaa kesti vain minuutin verran. Top Teamia ei enää päästetty maalipaikoille. StU:n Jenni Saalasti maalasi helpottavat 3-5 numerot Ida Heikkisen syötöstä vain minuuttia ennen loppua. Top Team otti maalin jälkeen kovassa yrityksessä vielä jäähyn, jonka ylivoiman StU hyödynsi vain kuusi sekuntia ennen summeria. Kaisa Kiljunen tälläsi loppunumerot 3-6 Jenni Saalastin syötöstä.

Vaikka Top Team tuli numeroissa lähelle kolmannessa erässä, ei StU:lla suurta hätää ollut koko ottelussa. Tehopelaaja Heidi Venäläinen jäi yhteen maaliin, kun kolmikko Viivi Hertz - Tuuli Korhonen - Kaisa Pesu sinnitteli Venäläisen rinnalla ja perässä koko ottelun. Top Teamin ykkösnaista tappio turhautti sen verran, että lopussa piti ajaa StU:n pelaaja törkeästi päin laitoja. Eikä tempusta tullut kuin vapaalyönti.

Keskinäisessä ottelussaan Top Team voitti SB Tuskan 11-2.

Lappeenrannan turnauksen kanssa samaan aikaan pelasivat lohkon muut joukkueet Hollolassa sen verran ristiin, että sarjakärki tasoittui entisestään. Hollolan Urheilijat johtaa 19 pisteellä, Kouvola Sudet on toisena samoissa pisteissä ja StU henkii kaksikon niskaan kolmantena pisteen perässä. Kaikilla on jäljellä enää neljä ottelua, kaksi parasta menee jatkoipeleihin, jännäksi menee ...

 

Joutsan turnaus 15.2.2014

 

StU - Flanels 5-5 (3-2, 1-2, 1-1)

StU joutui jälleen lähtemään vain kahdella kentällisellä tärkeisiin toiseksi viimeisiin peleihin. Liekö johtunut tästä vai ilkeän liukkaasta kelistä pelipaikalle  - StU:lla oli läpi avausottelun oma peli hakusessa ja tsemppi kadoksissa. Selkeästi huolella kotiturnukseensa valmistautunut Flanels piti StU:n ykkösvitjan kurissa tiukalla puolustamisella ja iski itse nopeasti vastahyökkäyksistä.

Yleisöön menevää oli ottelun alku, kun joukkueet takoivat vuoron perään yhteensä neljä osumaa alle kolmessa minuutissa. Flanels aloitti maalailun, StU:n Aino Jokela kuittasi 1-1:een Jonna Kelarannan syötöstä, jälleen Flanels johtoon ja nyt kuitti 2-2:een Riina Markulta Aino Jokelan syötöstä.

Lähes koko loppuerä vedettiin henkeä eikä maaleja tehty kumpaankaan päähän, kunnes StU iski puoli minuuttia ennen erän loppua: Jenni Saalasti syötti Riina Markun 3-2 johto-osuman.

Flanels tasoitti heti toisen erän alussa 3-3:een. Molemmilla oli sen jälkeen mahdollisuuksia lisäosumiin, mutta maali nähtiin vasta erän puolivälissä, kun Aino Jokela vei StU:n 4-3 johtoon Riina Markun syötöstä. Lyhyttä oli ilo, sillä palloa kaivettiin jo minuutin päästä omista, kun Flanels oli tasoittanut pelin toiselle erätauolle 4-4:ään.

StU:n kannalta nihkeä ottelu jatkui entistä nihkeämpänä, kun jälleen erän alussa Flanels meni johtoon numeroin 4-5. Kolmatta erää tahkottiin tasapäisesti loppupuolelle ilman maaleja. Tappion jo häämöttäessä Riina Markku pelasti StU:lle 5-5 tasoituksella pisteen. Syötön antoi Aino Jokela.

Tasapeli ei hirveästi StU-leirissä harmittanut, sillä niin vaikeaa oli pelaaminen, että tappiokin olisi ollut mahdollinen. Toki peliin mahtui jossiteltavaa, kun johtoasemassa sekä Kaisa Kiljusen että Tuuli Korhosen kovat laukaukset tulivat tolpista takaisin ulos.

 

HU-46 - StU  2-3 (1-1, 0-1, 1-1)

Kovin hyvää eivät Flanels-pelin otteet StU:lle luvanneet lähdettäessä toiseen otteluun sarjakärki Hollolan Urheilijoita vastaan. Vielä mustemmaksi muuttui tilanne ensierän alkupuolella, kun Aino Jokela loukkaantui niin, ettei voinut enää ottelua jatkaa. StU:n ketjut menivät uusiksi ja loppupeliin lähdettiin kolmella pakilla.

Kova vastoinkäyminen kääntää joskus otteluita odottamattomaan suuntaan. StU:n pelaajat alkoivat taistella kaksinkamppailuissa aivan uuteen malliin, karvaus ja vetojen peitot onnistuivat ja jokainen antoi kaukalossa kaikkensa.

Puolustaja Emma Kaila vei StU:n 1-0 johtoon ensierän puolivälissä huikealla kaukolaukauksella maalin yläkulmaan. Emman syötti nousuun Riina Markku. Erän lopussa HU-46 tuli tasoihin, mutta kokonaisuutena erä oli hyvin StU:n hanskassa, vaikka HU piti palloa enemmän.

Toisen erän alkupuolella StU:n kova karvaus palkittiin johto-osumalla: Saija Jokela sai siirrettyä pallon maalille, josta Riina Markku iski selkä selin maaliin 1-2 johdon. Entistä vaikeammaksi pelaaminen muuttui kun Kaisa Kiljunen sai pallon kovaa kasvoihin ja joutui huilimaan pitkät ajat.

Toisen erän puolivälissä HU-46 sai rankkarin StU:n korkeasta mailasta. Siihen asti maalilla hienosti torjunut Essi Kultanen vaihdettiin rankkarin ajaksi Pauliina Mäkelään. Vaihtoko sotki Hollolan vetäjää niin että pallo karkasi ohi maalin? Alivoiman alkaessa Essi palasi maaliin eikä HU-46 pystynyt hyödyntämään ylivoimaansa.

Kymmenkunta minuuttia ennen loppua Emma Kaila teki lähes samanlaisen maalin kuin ottelun avausmaali. Riina Markku avasi jälleen Emmalle nousuun ja kohta puolenkentän jälkeen lähtenyt viuhuva veto sinkoutui ylähirrestä maalin perukoille: 1-3.

StU jatkoi tiukkaa puolustamistaan ja Essi Kultanen huikeita torjuntojaan. Toiseksi viimeisellä minuutilla HU-46 kavensi 2-3:een vapaalyönnistä aivan vapaasti StU:n tehdessä muurin liian kauas vetopaikasta. Myöhemmin selvisi, että ottelun erotuomari oli komentanut muurin maalivahdin alueen viivalle, jolloin vastustajan vetoa ei ehditty peittämään.

Lopun puolitoista minuuttia StU pelasi viisaasti, piti pallon ylhäällä eikä antanut HU-46:lle minkäänlaisia mahdollisuuksia tasoitukseen. 

Arvokkaan voiton takuunaisia olivat upeasti torjunut Essi Kultanen, tehokas ja taitava Emma Kaila sekä jokaisessa maalissa mukana ollut Riina Markku.

Kaikilla joukkueilla on jäljellä kaksi ottelua. StU pelaa omansa jälleen Lappeenrannassa maaliskuun alussa, jolloin vastaan asettuvat nyt sarjajohdossa oleva Kouvolan Sudet sekä sarjajumbo  SB Tuska Kotkasta. Neljäs Lappeenrannan turnauksen joukkue on Top Team Savonlinnasta. Samaan aikaan Sysmässä pelaavat keskenään BB-88, Flanels ja HU-46.

Kaksi joukkuetta menee jatkopeleihin, joten tasaisessa sarjassa kaikki on vielä auki.

 

Lappeenrannan turnaus 1.3.2014
 

Katkeraan pettymykseen päättyi StU:n viimeinen turnaus tällä kaudella. Kahdella voitolla joukkue olisi varmistanut jatkopaikan, mutta ensimmäisen ottelun vei Kouvolan Sudet hyvän ensimmäisen erän ansioista StU:n pelatessa kauden ehkä heikoimman eränsä. 

Toivo eli vielä tappion jälkeenkin, sillä tasapisteissä ollut BB-88 Sysmästä hävisi omassa turnauksessaan myös ensimmäisen pelinsä. StU:n jatkopaikka vaati voiton sarjajumbo SB Tuskasta ja samalla BB-88:n olisi menetettävä ainakin piste toisessa pelissään.

StU murskasi oman vastustajansa, mutta BB-88 ei antanut  Hollolan yllättää itseään. StU putosi jatkosta tasapisteissä keskinäisten ottelujen perusteella. Marraskuun alussa Kuusankoskella BB-88:a vastaan hylätty maali koitui kuin noidutusti StU:n kohtaloksi.

Toisaalta kuudesta tappiostaan StU hävisi viisi yhdelllä maalilla. Jos niistä olisi yksikin puristettu tasapeliksi, valmistauduttaisiin nyt jatkopeleihin.


StU - Sudet  2-4 (0-3, 1-1, 1-0)


Eränumerot sen kertovat. Sudet raateli StU:n ensimmäisessä erässä tekemällä kolme osumaan 12 minuuttiin.
0-1 komealla kaukolaukauksella, 0-2 vähän munkilla maalinedusruuhkasta ja 0-3 StU:n pallonmenetyksen jälkeen. Kun toisen erän alkuun Sudet iski 0-4 StU:n harhasyötöstä, luultiin pelin olevan ohi.

Toisen erän puolivälissä StU sai kuitenkin 1-4 kavennuksen, kun Kati Makkonen vapautti pitkällä syötöllä Riina Markun maalintekoon. Seuraavassa vaihdossa StU sai rankkarin, mutta Kaisa Kiljusen hyvä harhautus ja nosto eivät tällä kertaa tuoneet kavennusta. Rankkarin jälkeisen ylivoiman Sudet jaksoi puolustaa myös tuloksettomaksi. Toisessa erässä peli kuitenkin kääntyi: StU sai keskialueen hallintaansa eikä Sudet saanut juuri mitään vaarallista aikaan StU katkoessa hyvin keskikentällä.

StU:n oma pelikin parani: pari läpiajoa kuitenkin hukattiin ja kerran pallo lauottiin tyhjän maalin yli. Kolmannessa sama tahti jatkui: StU hallitsi yhä enemmän tapahtumia ja pallo kävi kerran Susi-maalin tolpassa ennen kuin kavennus vihdoin syntyi. Emmi Jokela poikittaissyöttö tavoitti Kaisa Kiljusen, joka laukoi numeroiksi 2-4.

Jatkossakin StU loi paikkoja ja pyöri Susi-maalin takana ja kulmissa, mutta jatkopelin kannalta tärkeät maalit jäivät tällä kertaa tekemättä.


SB Tuska - StU  1-13 (0-6, 1-4, 0-3)


Toinen ottelu tähän asti pisteittä pelannutta kotkalaista SB Tuskaa vastaan oli StU:n näytöstä alusta loppuun. Ensimmäisen kerran pallo oli maalissa puolessa minuutissa ja viimeisen kerran kolmannen erän puolivälissä, jolloin ottelu päättyi ennen täyttä aikaa 12 maalin eron vuoksi.

Jos maaliero olisi ratkaissut jatkopaikan keskinäisten ottelujen sijasta, olisi StU mennyt komeasti jatkoon paremmalla maalierolla. StU:n 12 kenttäpelaajasta 9 pääsi pisteille ja heistäkin seitsemän maalin makuun. StU:n tehot ottelussa jakautuivat seuraavasti: Riina Markku 3+3, Kaisa Kiljunen 2+1, Viivi Hertz ja Jonna Kelaranta 2+0, Jenni Saalasti ja Emmi Jokela 1+3, Tuuli Korhonen 1+1, Anni Kirmanen 1+0 ja Emma Kaila 0+1.

Hattua täytyy nostaa sarjassa viimeiseksi ilman yhtään pistettä jääneelle SB Tuskalle. Joukkue pelasi kaikki ottelut loppuun asti yrittäen ja StU:takin vastaan ilo ainoasta maalista tilanteessa 1-10 oli aitoa ja äänekästä.