Turnaussäännöt

TURNAUSSÄÄNNÖT v.2018 Salibandyturnaukseen                 4.5.2018


 

Koska turnaus on "urheilutapahtuma", jätetään alkomahoolit ja niiden käyttö turnauksen jälkeisiin ”jälkipeleihin” joten A-tuotteita ei saa tuoda urheilutalolle eikä sen läheisyyteen. KIITOS !  Mikäli tässä säännössä havaitaan rikkomuksia, on järjestäjällä oikeus poistaa kyseinen pelaaja peleistä. Mikäli joku pelaajaa joudutaan poistamaan urheilutalolta, seuraa siitä automaattisesti kyseisen pelaajan sulkeminen pois myös seuraavan vuoden turnauksesta. Lisäksi voidaan rangaista joukkuetta sopivaksi katsomalla tavalla, esim. sulkemalla koko joukkue pois seuraavan vuoden turnauksesta. Tähän sääntöön tullaan kiinnittämään erityistä huomiota.

Turnaus on Savitaipaleen kunnan puulaakiturnaus. Niinpä on luonnollista, että turnauksen pelaajat ovat savitaipalelaisia tai kotoisin Savitaipaleelta (syntyneet / asuneet S:taipaleella, muuttaneet muualle).

Joukkueilla on kuitenkin mahdollisuus anoa, pätevin perustein, pelilupaa ulkopaikkakuntalaiselle. Tämä ”poikkeuslupa” on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat ulkopaikkakuntalaisia, mutta käyvät koulussa / töissä Savitaipaleella tai edustavat savitaipalelaista seuraa tai on joitakin muita "päteviä yhteyksiä" Savitaipaleelle.

Joukkueen tulee tehdä mahdollisen ulkopaikkakuntalaisen pelaajan "poikkeuslupa-anomus” osoitteeseen jukka.ukkonen@upm.com, 5 vuorokautta ennen turnauksen alkua. Mikäli joukkue käyttää turnauksessa luvatonta ulkopaikkakuntalaista pelaajaa, on järjestäjällä oikeus rangaista kyseistä joukkuetta.

Joukkueen tulee lähettää alustava pelaajaluettelo, 1 vuorokausi ennen turnauksen alkua osoitteeseen jukka.ukkonen@upm.com. Mahdolliset viimehetken lisäykset pitää tehdä 50 min. ennen ensimmäistä omaa ottelua. Joukkue saa käyttää turnauksessa vain listaan merkittyjä pelaajia.

Pelaajia ei ole vakuutettu järjestäjien toimesta, vaan jokainen pelaa omalla vastuullaan.

Pelaajien turvallisuuden varmistamiseksi, tämän vuoden turnaukseen osallistuvan pelaajan on oltava syntynyt v.2003 tai aikaisemmin, yläikärajaa ei ole.

Voittajajoukkueelle ensivuoden turnaukseen ilmainen osallistumisoikeus ja kiertopalkintona oleva pokaali vuodeksi hyvään haltuun.

Kentällä on kerrallaan 4 pelaajaa + maalivahti, lentävät vaihdot. Puulaakitason salibandysäännöt ja tuomari on aina oikeassa. Joukkueella tulee olla yhtenäinen peliasu eli samanväriset pelipaidat. Mikäli kummallakin joukkueella on samanväriset paidat, vierasjoukkueen pelaajat laittavat tarvittaessa liivit päälle.

Peliaika kaikissa otteluissa on 1x20 min. suoraa aikaa, aikalisä ei ole sallittu. Viimeinen kaksiminuuttinen on tehokasta peliaikaa kaikissa otteluissa. Sarjajärjestelmä päätetään turnaukseen ilmoittautumisten jälkeen.

Jos sijoitusotteluissa peliajan jälkeen ottelu on tasan, suoritetaan välittömästi rankkarikisa. Ensin kolme paria, jos näissä ei tule ratkaisua, niin sitten pari kerrallaan, kunnes voittaja on selvillä. Rankkarikisaan osallistujat kolmen ryhmissä, eli sama pelaaja saa olla aina seuraavassa kolmen ryhmässä.

Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden määrää seuraava lista.  1.Keskinäisissä oteluissa saavutetut pisteet.  2.Keskinäisten otteluiden maaliero.  3.Keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit.  4.Koko sarjan maaliero.  5.Koko sarjassa tehdyt maalit.  6.Arpa.

Osallistumismaksu 140 euroa / joukkue. Maksu etukäteen StU / Salibandyjuniorit tilille Nro: FI91 541500 2003 8921. Kuitti suoritetusta maksusta pitää lähettää 1 vuorokausi ennen turnausta osoitteeseen jukka.ukkonen@upm.com. Toinen vaihtoehto on maksaa, osanottomaksu käteisellä toimitsijoille 50 min. ennen ensimmäistä omaa ottelua.

Turnauksen jyry: Jukka Ukkonen, Harri Saalasti, sekä joukkueiden edustajana Emmi Jokela.

StU/Salibandyjaosto toivottaa kaikki pelaajat ja joukkueet tervetulleiksi. Mutta toivoo, että pelataan niin kuin puulaakia tulee pelata: ”SOPIVAN TOSISSAAN, MUTTA EI LIIAN VAKAVASTI  !!!”

 

Terv. StU / Salibandyjaosto