Kyläosastot

Säänjärvi

Säänjärven talousalueeseen kuuluvat Jurvanen, Nikkilä, Säänjärvi, Viirun, Jukkaran ja Survajan kylät.

Säänjärven kylätie kulkee läpi avaran ja mäkisen peltomaiseman, jossa vaihtelevat metsät, marjapellot ja niityiksi muuttuneet karjahaat. Kylämaisemaa rikastuttavat monet pienet järvet.  Säänjärven lisäksi kylässä on mm. Säynjärvi ja Valkjärvi. Säänjärvi sijaitsee Salpausselän pohjoisreunalla, osittain harjualueella.

 

Säänjärven tanssilava.
Säänjärven tanssilava.

Havo-Kaihtula


StU:n Havo-Kaihtulan kyläosasto lopetti toiminnan vuoden 2022 alusta alkaen.


StU:n yleisessä syyskokouksessa (30.11.2021) on tehty yksimielinen päätös, jolla Havo-Kaihtulan kyläosasto lakkautetaan ja osaston toiminta sekä kalusto siirretään Havon talousalueen kyläyhdistykselle.


Havo-Kaihtula kyläosaston toiminta loppui vuoden 2021 lopussa ja StU Havo-Kaihtulan jäsenet siirtyivät Kirkonkylän jäsenluetteloon.Havo-Kaihtula osaston tietoa.

Havo-Kaihtulan talousalue koostuu Havon, Kontusen, Lyytikkälän, Niemen, Laksiaisen, Kylliälän ja Kaihtulan kylistä. Alueen elinvoima perustuu edelleen maatalouteen. Karja- ja viljatilojen lisäksi 250 asukkaan kylässä toimii yrttien kasvatus- ja markkinointiyritys sekä kuljetusyritys.

Kylän voimavarat ovat mukavat ihmiset, jotka toimivat yhdessä talousalueen eteen. Yhdistyksistä tärkeimmät ovat Martat, maatalousnaiset, erämiehet, urheiluseura ja kyläyhdistys.