StU:n Jesse Huttunen hyppäsi SM-pronssia, 4.8.2019.

10.8.2019

Savitaipaleen Urheilijoita edustava korkeushyppääjä Jesse Huttunen voitti pronssia yleisurheilun SM-kilpailuissa, Lapeenrannassa pidetyissä Kalevan kisoissa viikonloppuna.

 

Kolmas sija irtosi ylittämällä 206 senttimetrin korkeudessa ollut rima.
– Kyllä tässä pitää tyytyväinen olla. Kisa oli tiukka, Huttunen toteaa toivuttuaan akuutista pettymyksestä, joka seurasi, kun 209:n ylittäminen ei onnistunut. 
– Se oli aikamoista vääntöä, mikä oli etukäteen tiedossakin. Kisassa mukana olleiden hypyt ovat tällä kaudella olleet keskenään samaa tasoa. Toki kilpailun voittanut Äänekosken Urheilijoiden Arttu Mattila ja toiseksi sijoittunut Salon Vilppaan Samuli Eriksson olivat sunnuntaina selvästi parempia. Molemmat tekivät kauden parhaan tuloksensa ylittämällä 212, hän jatkaa.

 

Kalevan kisat olivat Huttuselle kauden pääkilpailu. Isoihin, kotiyleisön edessä käytyihin kilpailuihin oli panostettu.
– Kyllähän tällaiset kisat ovat sellaisia paikkoja, joissa olisi toivonut kovempaa tulosta ja uutta ennätystä. Olen silti iloinen tästä tuloksesta, ainahan kisat olisivat voineet mennä pieleenkin. Ensi vuonna sitten kirkastetaan mitalia, Huttunen tuumii.
Hän huomauttaa, että paluu mitaleille ongelmien jälkeen oli tervetullut. Huttusta aiemmin vaivannut nilkka operoitiin viime vuonna.
– Nilkka on nyt kestänyt hyvin. Nytkään ei ollut ongelmaa, vaikka karsinta ja kisa olivat peräkkäisinä päivinä.

 

Yleisurheilun kausi on vielä käynnissä. Huttunen ei vielä tiedä, kutsuuko yleisurheilun Suomi-Ruotsi-maaottelu ja millaisia näyttöjä mukaan pääsemiseksi vaaditaan.

Syksymmällä tulevaa vuotta suunnitellaan tarkemmin. Joka tapauksessa Huttunen metsästää jatkossa uutta ennätystä. Tällä hetkellä miehen ennätys on 210.
– Katsotaan, tulisiko eteen joku kisa, jossa voisi kokeilla rohkeammin ennätyksen tekemistä. Kalevan kisoissa ei niin uskalla, kun jokainen pudotus merkitsee.
Huttunen jakoi Kalevan kisojen kolmannen sijan Uudenkaupungin Kenttäkarhujen Valtteri Välimäen kanssa. Ystävykset suoriutuivat kilpailussa tasatahtiin, sillä rima putosi molemmilla yhtä monta kertaa.
– Meillä oli ihan identtiset sarjat. Kiva oli jakaa pronssi hänen kanssaan. Jaettu ilo on paras ilo, Huttunen sanoo.

 

Teksti: Taimi Haimila / Länsi-Saimaan Sanomat.