StU:n salibandymiehet nousevat ensikaudeksi 2.-divisioonaan.

5.6.2022

Teksti: Matias Lövberg / Länsi-Saimaan Sanomat 25.5.2022.
 

StU:n salibandymiehet pelaavat ensi kaudella Kaakkois-Suomen 2. divisioonassa.


Savitaipaleella oli jo valmistauduttu pelaamaan myös ensi kaudella 3. divisioonaa, kun StU taipui huhtikuussa otteluvoitoin 1–2 tiukassa nousukarsinnassa SaiPa Akatemiaa vastaan.

Mahdollisuus paikkaan sarjaporrasta ylempänä kuitenkin tuli joukkuesiirtojen ja esimerkiksi sen myötä, kun suoran nousun 2. divisioonaan varmistanut mikkeliläinen Obelix ei ottanut sarjapaikkaa vastaan.

Kun StU:lle 2. divisioonapaikkaa aiemmin toukokuussa tarjottiin, joukkue ei epäröinyt ottaa sitä vastaan. Asia varmistui tällä viikolla.

– Joukkueen runko pysyy pitkälti samana. Kiinnostusta pelata 2. divisioonaa tiedusteltiin pelaajilta jo ennakoivasti etukäteen. Toki tiettyä vaihtuvuutta aina tulee, kun osa pelaajista jää pois ja uusia tulee tilalle, StU:n vastuuvalmentaja Harri Saalasti kertoo.

Saalastin mukaan 2. divisioona muuttaa olennaisesti tiettyjä asioita niin pelillisesti kuin taloudellisestikin.

Sarjapelit pelataan yksittäisinä eikä enää turnausmuodossa ja peliaika on kolme kertaa 20 minuuttia tehokkaana.

– Nyt sitten aloitetaan joukkueen kokoaminen ja myös yhteiskumppanineuvottelut, Saalasti kertoo.

Kolikolla on savitaipalelaisittain harmillinen kääntöpuoli. Liikuntatalolle ei mahdu miesten sarjapelejä ajatellen riittävän isoa salibandykenttää, vaikka muuten puitteet riittäisivätkin.

– Meidän kotikenttä on suurella todennäköisyydellä joko Liikuntakeskus-areena Lappeenrannan Huhtiniemessä tai Taipalsaaren liikuntahalli. Sitä nyt vielä selvitetään, riittävätkö esimerkiksi Taipalsaaren katsomokapasiteetti ja tietyt kentän turvallisuusasiat 2. divisioonapeleihin, Saalasti sanoo.

– Kyllähän meidän pitäisi Savitaipaleella päästä pelaamaan. Se toisi piristystä paikkakunnalle ja esimerkiksi junnujenkin olisi helpompi tulla edustuksen pelejä katsomaan ja mallia ottamaan, päävalmentaja pohtii.

StU:n lisäksi Kaakkois-Suomen salibandyn 2. divisioonaa pelaavat kaudella 2022–2023 BB-88 (Sysmä), KoRe (Kotka), Kyljykset (Iitti), Löysätempo (Mikkeli), MäVi Akatemia (Mäntyharju), SaiPa Akatemia (Lappeenranta), SB Heinola Akatemia (Heinola), Top Team (Savonlinna) ja TT Stars (Savonlinna). Kymmenen joukkueen kesken pelataan runkosarjassa kaksinkertainen sarja.

StU nousi nopeasti 2. divisioonaan

StU:n miesten salibandyjoukkue palasi sarjapeleihin Kaakkois-Suomen 5. divisioonaan kaudella 2017–2018.

Heti ensimmäisellä kaudella StU selvisi nousukarsintaan. Nousu 4. divisioonaan onnistui lopulta kaudeksi 2019–2020.

Kausi 2019–2020 keskeytyi koronatilanteen takia. Tuolloin 4. divisioonan kärkipaikalla ollut StU nostettiin kaudeksi 2020–2021 3. divisioonaan Salibandyliiton hallituksen päätöksellä.

Kaudella 2021–2022 StU selvisi nousukarsintoihin, mutta hävisi SaiPa Akatemialle voitoin 1–2.

Savitaipalelaisille tarjottiin kuitenkin myöhemmin paikkaa sarjaporrasta ylempää. Joukkue otti sarjapaikan vastaan ja pelaa Kaakkois-Suomen 2. divisioonaa kaudella 2022–2023.